avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cenzor asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cenzor asociatie de proprietari

O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:46, 17 Noiembrie 2017
Se declara veniturile,noi avem conventie pt cenzor.Se platesc toate darile...
Sub forma contractului de mandat sau conventie prestari servicii, iar administratorul plateste toate darile la stat.
@euely
Era vorba de cenzor extern.
@vali m
Ce anume se retine si se declara?
Aici depinde sub ce forma colaborati (CIM, PFA, II,etc). Daca doriti sa il angajati ca cenzor in cadrul asociatiei atunci ii retineti la sursa contributiile + impozitul si depuneti pentru el D112 si bineinteles contributiile asociatiei ca angajator.
Activitatea de cenzor extern pentru verificat activitate/documente asociatie de proprietari poate fi desfasurata si de catre persoane care indeplinesc conditiile profesionale dar nu sunt membrii CECCAR
"Ordonanţa nr. 65/19 august 1994, privind organizarea activitatii de expertiza contabila şi a contabililor autorizati republicata in M.O. nr. 13 din 8 ianuarie 2008 prevede la art. 12 (3)

Activitatea de cenzor poate fi desfăşurată, potrivit legii, de către experţii contabili, persoanele cu studii economice superioare cu diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi experienţă în activitatea financiar-contabilă de cel puţin 5 ani, precum şi de către societăţile comerciale membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România."


Legiutorul a prevazut concret cerintele exercitarii responsabilitatii de cenzor
Responsabilitatea poate fi asumata fie de catre expertii contabili,de persoanele cu studii economice superioare cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii si experienta in activitatea financiar-contabila de cel puţin 5 ani,fie de catre societatile comerciale membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania

Alte discuții în legătură

Verificare liste cote de intretinere Va rog sa-mi spuneti ce cod CAEN/obiect de activitate trebuie sa am la PFA sau SRL pentru a face verificari de liste plata cote de intretinere la asociatiile ... (vezi toată discuția)
Cenzorul asociatiei de proprietari costache80 costache80 Va rog sa-mi spuneti daca un cenzor persoana fizica poate fi angajat in baza unei conventii civile conform art. 21 din Legea 230/2007, conform caruia \\"Dacă ... (vezi toată discuția)
Contabil si cenzor in asociatia de proprietari oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare. De curand in asociatia noastra de proprietari a intervenit o schimbare prin plecarea cenzorului nostru. Am angajat o ... (vezi toată discuția)