avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
Credinta nu se intareste prin probe pentru ca proba ucide credinta. Istoria stiintei este in fond istoria unui sir de credinte ucise prin proba stiintifica. Credinta probata nu mai este credinta ci ... teorie stiintifica.
Miturile acestea in care multi dintre noi credem nu pentru ca ar fi cumva dovedite ci pentru ca asta ne place sa credem nu pot fi combatute. Chiar daca as reusi sa probez ca sediul Parlamentului European nu este Turnul Babel (nici macar nu-mi pot imagina cum as putea produce o proba in acest sens) nu as realiza mare lucru. Credinta poate sa ramana pentru ca orice credinta adevarata nu se-ncurca in probe.
Masonilor peste nivelul 19 sau peste nivelul X li se reveleaza adevaratul tel al organizatiei ? Tot ce se poate, cum la fel de bine se poate sa nu fie doar 33 de grade in masonerie ci 37 - ultimul grad, cel al ignorantei supreme, fiind acela in care masonul invata sa uite tot ceea ce a invatat in celelalte 36 (inventez, desigur, dar poate ca cineva o sa creada ca dau dovada de o suprema viclenie simuland comportamentul simulat, adica ma fac ca mint in timp ce spun adevarul, si ca ceea ce scriu e purul adevar :slap: ) - ori se poate ca masoneria sa nu fie decat pepiniera unei organizatii si mai secrete (teoria Matrioska). Etc.
u.b.i.k. a scris:

Credinta nu se intareste prin probe pentru ca proba ucide credinta. Istoria stiintei este in fond istoria unui sir de credinte ucise prin proba stiintifica. Credinta probata nu mai este credinta ci ... teorie stiintifica.

I rest my case :) Multumim, maestre.
Daca tema este satanismul , sa vorbim si despre satanism . Repet , ce am mai accentuat anterior , intemeiatorul satanismului modern este prin Instructiunile sale ocultistul american Albert Pike , care sustinea divinitatea exclusiva a lui Lucifer : " Lucifer , zeul al luminii, lupta impotriva divinitatea lui Adonai , zeul Bibliei ; Lucifer este adevaratul dumnnezeu ." De precizat , autorul era si mason , de la care fapt se poate concluziona stransa legatura dintre satanism si masonerie .Esoterismul luiciferic propagat de Pike este net superior satanismului lui La Vey .
La Vey si-a publicat convingerile sataniste in perioada in care societatea americana era ranibila datorita unor circumstante . Era perioada razboiului din Vietnam , a hippysmului , a raspandirii intre tineri a consumului de droguri . In aparitia si difuzarea in tiraje mari a Bibliei Satanice s-a implicat in mod deosebit de puternic clanurile crimei organizate transfronteriere . Lui La Vey ii placea deosebit de mult sa fie numit Papa cel negru al Satanismului , titulatura inventata tocmai de el .
Alta eroare , din cele multe , a lui La Vey a fost , ca punea egalitate intre fericire si satisfactia erotica , precum avantul orgolios spre putere si faima personala . A indicat respingerea oricarei dogme , iar intreaga lui "ideologie", in practica, nu este altceva decat o dogma .
A fost invocat frecvent , ca a fi religios in realitate indeamna sa fii egoist .( A iubi pe aproapele tau , ca pe tine insusti...) Dar oare respectul de sine insuflat de Biblia Satanica ce anume este ?
Daca mai este necesar invoc pozitia unui seaman al meu: Brandul etosului gay este tot o inspiratie satanista . Mandria individului se reduce la faptul , ca are vidul sau , acela de a face sex cum ii place , iar acest fapt devine un motiv de lauda .
Omul trebuie sa fie mandru de ceea ce este , in consecinta trebuie sa fie mandru chiar daca este prost , hot , criminal ... Fa orice , numai distanteaza-te de Dumnezeu .
"caci au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si au cinstit si au slujit creaturii in locul Creatorului..."(Romani 1,25)
In adolescenta copii se revolta impotriva traditiilor spirituale ,si nu numai, reprezentate de parinte ,datorita putinelor lor cunostiinte. Aceasta perioada critica , in schimb ,trece relativ destul de repede , dupa care si adolescentii se incadreaza in regulile parintelui, acceptandu-le ca singurele valabile pentru o viata , pentru o conduita normala in societate . Cei care nu revin , facand o regula din revolta lor pe care o mentin in toata viata lor , mai inainte sau mai tarziu , ajung dupa gratii sau raman exclusi din randul [b majoritatii . In 98% din istoria omenirii in toate culturile, civilizatii diverse , diferite continente a existat o credinta - in general asemanatoare - intr-un Dumnezeu , care sub aceasta forma cu concludenta trebuia sa existe si sa creieze aceasta credinta , care fiind Creatorul ne iubeste in asa masura , ca nici nu se poate concepe cu rationamentul uman.
" Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea , ca a dat pe singurul Sau Fiu , pentru ca oricine crede in El sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica "(Ioan 3,16)
Iar cei , care cinstesc si slujesc creatura , in marea lor revolta uitand de regulile Creatorului...
Satanism... :hm: N-am citit (inca) Biblia satanistilor, nu le cunosc dogma, deci nu prea pot discuta ”pe text”. Dar, de fapt, de ce ar trebui sa discutam despre ”reversul monedei” ?

Adolescentii se revolta – ziceti dv, @handsu, din cauza ”putinelor cunostinte”...
V-ati gandit – macar o clipa – ca ar putea sa o faca din instinct? Un parinte care isi educa odrasla pentru timpurile in care a trait el – si nu pentru prezent – este un parinte care nu-si pregateste copilul pt viata. Adolescentza e varsta la care copiii incep sa isi piarda instinctul de care au beneficiat in primii ani ai copilariei – incep sa invete – mai mult sau mai putin fortati de parinti, profesori etc – ”reguli” pe care ei nu simt ca merita respectate. Un exemplu: sa taca in fatza oricui, chiar daca stiu ca au dreptate – tacerea, in asemenea situatii, ii scuteste de eventuale neplaceri... Adevarat, dar poate face din oameni sanatosi niste frustrati. Regulile sunt facute pt a fi incalcate aceasta e ”deviza” adolescentilor. Adultii, insa, interpreteaza gresit ceea ce se intampla cu adolescentii si tind sa ii supuna... Ceea ce e diferit de a educa. Va e cunoscuta expresia ”pe vremea mea... ?” Trecutul e prezent si prezentul e viitor. Trebuie sa avem grija ce-i invatam azi pe adolescenti daca vrem sa aiba un viitor... reusit, in care sa nu repete greselile adultilor care le sunt parinti.
Regulile parintilor nu sunt neaparat valabile pentru o viata. Nu putem crede asa ceva! Parintii au fost educati de bunicii nostri... bunicii de strabunici etc... Undeva, candva, cineva a schimbat regulile, le-a ”adaptat” la realitatea istorica. Altfel am fi si acum in conditiile evului mediu si preotii inchizitiei ne-ar arde pe rug daca ne-ar prinde initiind un subiect cu acest titlu.

Nu toti aceia care se revolta ajung dupa gratii dar e adevarat ca de ”raman revoltati” se vor deosebi de majoritate. Si, cum bine zicea cineva: nu ma intereseaza prin ce seman cu altii, ma intereseaza ceea ce ma deosebeste.

...”au schimbat adevarul in minciuna si au cinstit si au slujit creaturii in locul creatorului”... Asta zic si eu, despre toti aceia care pupa mana popii si pupa o multime de icoane... Si asta nu ma face satanist.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)