avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
"Cine are pricepere sa socoteasca..."
@ Trope_doi, in privinta contradictorialitatii celor doua afirmatii pe care le-ati facut nu exista dubii. Este o chestiune de logica elementara. Astfel m-ati ajutat sa demonstrez tocmai ipocrizia castei de vanatori de capete. De ce foloseste masoneria credinta de tip ecumenic drept momeala? Pentru a demonstra “o toleranta superioara” fata de formele clasice de practicare a religiei in denominatiile cunoscute si acceptate. Va intreb: a fi ferm in convingerile care si-au demonstrat efectele pozitive de secole inseamna a fi intolerant/intransigent? Un profesor care nu pleaca urechea la dorintele elevilor care devin “obositi” inainte de testare este intolerant/intransigent? Va asigur – din experienta – ca dupa trei incercari esuate de invocare a “sindromului astenic pre-testare” nu vor mai apela vreodata la tertip. Si nu isi vor bate capul nici cu altele, cum fermitatea si consecventa sunt respectate in orice cultura si chiar … subcultura. In a afirma in mod repetat si ferm “nu stiu” nu exista fermitate.
Aceasta “mulare a religiei” pe “nevoile noi” ale societatii este populista si parsiva. Pe de alta parte, lipsa de transparenta (cum va spuneam, oricine, indiferent de denominatie/religie poate pasi int-o biserica crestina, ceea ce nu este adevarat pentru “templul” mason/satanic) manipuleaza populatia aspiranta/nehotarata intr-o stare curiozitate, care poate fi “usurata” momentan doar de “contractul” cu ei dar este intretinuta de promisiunea dezvaluirii gradate a adevarului pe care sustin ca il detin. Cu alte cuvinte…there’s no way out. Seamana mult, ca si principiu de functionare, cu “omerta” de tip mafiot.

Analizand problema din punctul de vedere al manifestarii religiei in plan social, nu pot fi de acord cu Dvs. in privinta afirmatiei conform careia credinta nu poate fi smulsa din mintea omului. Desigur, procesul ar necesita suficient de mult timp ca nici nepotii stranepotilor nostri sa nu fie afectati. .. Stiti foarte bine cum teoriile scoase la inantare de catre masonerie si menite sa distruga credinta, se bazeaza pe alegatia conform careia fie ca Dumnezeu nu este atotputernic, fie ca este atotputernic, dar permite raul, in timp ca Biblia ne avertizeaza clar ca Satana (Ispititorul - Matei 4:3; 1) intretine manifestarea raului, “asteptand tolanit la usa” greselile liberului nostru arbitru, ca în parabola semănătorului şi a seminţei (Marcu 4:15)in care Isus spune „vine Satana îndată, şi ia Cuvântul semănat în ei”, adica denaturand sensul unor cuvinte din Sfanta Scriptura (caci ce altceva este Cabala?) , interpretand-o numai in litera ei (recurgand la simbolismul numerelor si literelor
), si nu in spiritul acesteia. Cred ca am cazut de-acord asupra faptului ca daca iei omului/societatii ceva, trebuie sa ii oferi altceva. Ce ofera Cabala in locul … Craciunului sau Invierii ? Poate o orgie de tip ocult? Crestinii joaca cu cartile pe fata. Ei nu.

Ma uimiti prin reiterarea ideii de “sacrificiu al copiilor”. Pentru un crestin care traieste rostul sacrificiului Domnului, este clar ca nu va fi nevoie vreodata de asa ceva :)

handsu a scris:

"Cine are pricepere sa socoteasca..."


h-a-n-d-s-u
het-aleph-nun-daleth-shin-vav adica 8+1+50+4+300+6=369; 3+6+9 = 18 adica de 3 ori cate 6 = 666

QED

Rabi Adalbert Gazdovitz
De ce ”momeala”? Daca e asa, de ce folosesc preotii, ca ”momeala”, mantuirea sufletului, si nu numai?

Sigur ca Dumnezeu nu ne va cere sa ne sacrificam copiii in numele lui – pe aceasta ne si bazam; nu? Dar cine poate spune cu mana pe inima ca il iubeste pe Dumnezeu mai mult decat isi iubeste copilul? Sau, copilul nu intra in "categoria aproapele” (iar iubirea pt aproape e a doua lege)?
Copy-paste: "Cea dintâi şi cea mai mare poruncă din lege este să iubeşti pe Dumnezeu din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta, iar pe aproapele ca pe tine însuţi" (Mc. 12, 29-31)
Nu trebuie inlocuita sarbatoarea Invierii si a Craciunului... Pot foarte bine, sa nu mai fie - fac aceasta afirmatie doar pentru ca ganditi ca ar trebui inlocuite. Viata va merge mai departe si fara aceste sarbatori; dar aceste sarbatori nu vor disparea – oricum, nu in acest mileniu. Apoi, aceste sarbatori sunt, deja, mai mult comerciale. Sa nu uitam ce incasari au bisericile cu ocazia sarbatorilor (si ce incasari au magazinele, cu ocazia acestor sarbatori).

De ce, daca ii luam societatii ceva - ati generalizat prin ”ceva” – trebuie sa ii oferim altceva? Daca ii luam, de exemplu, satanismul, ar trebui sa-l inlocuim? Va fi inlocuit ”de la sine”. Daca ii luam raul trebuie sa il inlocuim? Cand extirpam unui om o splina ”defecta” acel om traieste in continuare, dar sistemul lui imunitar va avea de suferit, avand in vedere rolul splinei in organism... Defecta sau nu, o splina e o splina, asa cum un om – indiferent de credinte – ramane un om. Binele si raul sunt ”menite” tot pentru a fi pastrat echilibrul in natura... Si din acest motiv putem intelege ca raul nu va fi ”eradicat” niciodata – cu sau fara speranta noastra in acest sens. Cine crede ca raul va ”disparea” a cel putin utopic. Chiar si ”un bine” impus cu forta este un rau.
Cel care crede in divinitate ar trebui sa stie ca fiecare om are rolul sau – chiar si acela de a pune la incercare credinta altora... :">

Credinta le-a creat oamenilor senzatia ca pot face ceea ce vor si mai apoi isi cer iertare iar Dumnezeu, in marea sa milostivire, ii iarta. Bunul simt lipseste cu desavarsire multora dar nu-si dau seama ca ar putea fi un ”pacat” – pentru ca nu e scris in Biblie... Bunul simt se invata acasa – in casele de crestini, de musulmani, de mozaici, de masoni si chiar de satanisti... Cine nu invata acasa bunul simt va putea fi nimic...
Cele 10 porunci (de fapt 9 dintre ele) sunt "recunoscute" ca fiind legi naturale: sa nu furi, sa nu ravnesti etc. Atunci, ne putem simplu imagina ca si fara religie ar prima aceste ”porunci” daca ar exista bun simt...

Cum, adica ”there’s no way out”? Pai, atunci, de unde sunt asa multi ”fosti masoni” re-convertiti la crestinism, care au scris despre ceea ce au priceput ei?

Cat despre Cabala... ”Moise a primit (kibel – termen din care deriva Kabala) Tora (Invatatura, Legea) pe muntele Sinai; el a transmis-o (u-mesara) lui Iosua, acesta a predat-o Batranilor, care au comunicat-o profetilor, iar acestia din urma au transmis-o membrilor Marii Sinagogi”. Kabala e mult mai veche decat Revelatia sinaitica; dateaza din vremuri preistorice iar Moise e cel care o introduce in istoria lui Israel.
Calculand ”cabalistic” si plasand apoi ”suma cabalistica a literelor” nick-name-ului asupra uneia dintre coroanele asa-numitului arbore al vietii cabalistic (care arata ”evolutia” ) am constatat chestii pe care indraznesc sa le numesc interesante si care ”explica” gandirea – coincidenta sau incidenta subconstientului in constient? Haida-de! Nu merg pana acolo... dar e un exercitiu interesant.

@handsu, nu mi-o luati in nume de rau dar: ce cautati pe www daca sunteti constient ca va jucati cu... numarul fiarei? Ce cauta ”site-urile crestine” la adrese care incep cu www? Sa inteleg ca se folosesc de ”facilitatile oferite de fiara” pentru a propovadui binele? Hm... Adica, daca un rau e ”convenabil” pentru interesele urmarite ne putem folosi de acesta? Si apoi sunt blamati satanistii si masonii ca folosesc ”momeli”?
Daca totul e numai alb si negru (bun sau rau), ce cauta crestinii sa se inghesuie sa lucreze pt multinationale, pt UE, pt NATO etc? Sa inteleg ca se lasa momiti...? Toti crestinii vor mai multi si mai multi bani... Nu viseaza (si ei) sa se imbogateasca? Nu e banul ”ochiul dracului”? Despre ce discutam aici? Despre faptul ca mai repede trece camila prin urechile acului decat bogatul in imparatia cerului? Sau despre faptul ca bogatului putin ii pasa de imparatii ceresti? Daca Dumnezeu are grija sa hraneasca pana si o vrabie, de ce umbla crestinii dupa bogatii? De ce (nici) crestinilor nu le ajung banii nicioadata si vor tot mai multi? Ori suntem crestini si in practica, ori nu ne mai jucam cu teoriile...
:bow:
trope_doi a scris:

Copy-paste: "Cea dintâi şi cea mai mare poruncă din lege este să iubeşti pe Dumnezeu din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta, iar pe aproapele ca pe tine însuţi" (Mc. 12, 29-31)
Nu trebuie inlocuita sarbatoarea Invierii si a Craciunului... Pot foarte bine, sa nu mai fie - fac aceasta afirmatie doar pentru ca ganditi ca ar trebui inlocuite.

Daca masonii ar castiga teren, da, le-ar inlocui. Probabil cu orgiile de care vorbeam. Cred ca ar avea priza la un anumit tip de "public". Dar nu se va intampla:)

“Sa-l iubesti pe Dumnezeu…din toata puterea ta., iar pe aproapele ca pe tine insuti”, din punct de vedere logic nu exclude varianta: sa-ti iubesti aproapele din toata puterea ta, nu-I asa @Trope_doi?

De ce umbla biserica dupa bogatii? Poate pentru ca trebuie sa se masoare cu cei din grupul Bilderberg? De ce s-a implicat Papa Ioan Paul al II-lea in Revolutia de catifea pompand bani din Vatican grevistilor din Polonia? Oare pentru ca masonul Marx inventase jucaria politica numita comunism si a nascut sisteme totalitare, in ciuda “bunelor intentii”?

Stiti ca pana acum niciodata nu mi-ati raspuns la provocarea privind “jocul cu cartile pe fata”. Si daca tot vorbim de bun-simt, toleranta si egalitate de sanse si fratie (am putea vorbi si de revolutia franceza, caci istoria este ancheta…), intrebarea nr.2 (daca mai sunteti dispusa sa raspundeti) este deci : De ce nu sunt “misterioasele” temple ale acestor domni deschise pentru publicul larg ecumenic ?
:blush2:
P.S. Cred ca ati fost o eleva eminenta la victimologie ;)

@u.b.i.k. with all due respect, sir. Pey, "het" fiind de fapt 7, suma intermediara este 17 , care este ziua mea ;)

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)