avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
handsu a scris:

Istoria lui Cain si Abel nu poate fi interpretata sub nici o forma pana cand nu intelegem cu claritate continutul diferentelor dintre sacrificiile . Recapitularea acestora poate fi gasita i n 3 Moise capitolul 1-7 .
Cain si Abel interpreteaza in mod diferit credinta, relatia cu Creatorul,a parintilor .Sacrificiul lui Abel , datorita credintei si sinceritatii sale era mai apreciat de Dumnezeu ca cel al lui Cain .(Evrei 11,4) , fapt care a fost luat la cunostiinta cu gelozie de catre Cain .(1 Moise 4,5) Pana cand sacrificiul lui Abel reprezenta pacatosenia recunoscuta si nevoia de a fi mantuit , in sufletul lui Cain nu era decat un fel de multumire - daca exista deloc ceva -, dar a lipsit cu desavarsire recunoasterea pacatului si regretul pentru comiterea acestuia .
In cazul in care Dumnezeu ar fi acceptat , cu toate acestea ,sacrificiul primului nascut , ar fi intarit aceasta convingere a acestuia . In acest sens ,refuzul a servit tocmai interesele lui Cain , pe care acesta nu a reusit sa inteleaga .
Dumnezeu a observat reactiile incorecte care au luat nastere in urma refuzului si a incercat sa impiedice manifestarea lor .(1 Moise 4,6-7)
Contrar atentionarii , incercarea de prevenire din partea lui Dumnezeu s-a realizat un nou pacat , mult mai grav - crima . Ne putem imagina ce consecinte drastice au produs evenimentul in sufletul parintilor ,vazand omorat unul de dintre fii de catre celalalt . Au avut ocazia sa inteleaga , ceea ce si in zilele nosatre este privit cu neincredere si cu delasare : prima nesupunere in aparenta a fost nesemnifictiva , totusi a fost suficienta sa deschida drumul larg navalirii raului , intolerantei , ingamfarii .
De ce l-a omorat Cain pe Abel? Care a putea fi acel considerent , care are taria sa motiveze o fapta asa de grava ? Scriptura demasca caracterul inechitabil , irational al pacatului :" Pentru ca faptele lui erau rele , iar ale fratelui sau erau drepte." (1 Ioan 3,12). Adica nu exista raspuns , nu poate exista vreo explicatie logica . Raul nu poate accepta niciodata, sub nici o forma PREZENTA DREPTULUI .( A se vedea 2 Tim.3/12).
Dumnezeu este intrasigent independent de circumtante si " meritele" persoanei,dovedeste acest lucru straduinta Lui de salvare.In acest spirit nici Cain nu a fost neglijat . A fost cautat cu o intrebare , care ar fi trebuit sa trezeasca in el constiinta.(1 Moise 4/9) Cain in schimb a ramas ,ceea ce a fost , cinic, mincinos .

Asa o fi oare ?
Spiritul satanismului se regaseste in conceptia mai multor societati secrete . Spre exemplu deviza Grupului Bildenberg este " Munceste , consuma si supune-te sistemului , ca nu exista alta alternativa ..." , reincalzand lozinca iluministilor de acum 300 de ani :"Totul pentru popor , dar fara popor . "
Satanistii lui LaVey (adica majoritatea satanistilor) sunt de fapt atei. Biserica lui Satan nu recomanda actiuni ilegale (cu exceptia faptului ca aduce mult a organizatie de racketing: membrii ei sunt spoliati baneste).

Order of Nine Angles (minoritar printre satanisti) este de fapt o organizatie de propaganda nazista, ambalata drept ocultism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)