avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
"Ce este mai bun şi mai frumos, decât numai a locui fraţii împreună... (Ps. 132,1)"

Religia in sine este buna, ea reprezinta o binecuvantare; religia practicata de "unii" credinciosi insa este corupta politic si economic, precum si subsumata intereselor psiho-sociale, de aceea a devenit si de mai multe confesiuni , pentru ca oameni au impartit-o dupa priceperea lor, si nu dupa "standardul" oferit de Dumnezeu.

Cum am mai spus: Omul este pus sa aleaga întotdeauna între ceva si altceva. Probabil nici o clipa din viata noastra nu trece fara încordarea pe care o suportam în fata oricarei alegeri sau fara fascinatia ori dezamagirea pe care o traim în fata unei alegeri deja facute. Suntem ceea ce am ales sa fim. Desigur, oricine este liber sa-si exprime punctul sau de vedere fata de o alegere sau alta, desi nimeni nu poate impune nimanui alegerea sa.
Lumea trebuie sa se intoarca la autenticul adevar, la autentica conditie umana a omului, adica omul creat dupa chipul lui Dumnezeu.

Sa dam o talcuire unui cuvant din Evanghelie, unde-I vorba de parabola celor zece fecioare: cinci intelepte, cinci neintelepte. Cele neintelepte n-aveau untdelemn adica lumina, lumina divina si atunci cand ele au intarziat si-au ciocanit in usa: "Doamne deschide-ne noua" si Mantuitorul le raspunde: "Adevar va spun voua, nu va cunosc pe voi, adevarat nu va stiu pe voi". Ele au intrebat: "Cum Doamne, nu ne stii Tu pe noi, ce cuvant este acesta?". Cercetand in originalul grecesc al Noului Testament gasim acolo interpretarea: "Nu recunosc chipul meu in voi", deci chipul nostru autentic este in Hristos fiul lui Dumnezeu. Atunci intoarcerea la acest model unic care da unitate lumii originare si care da pentru orice minte autenticul adevar, ne da adevarul... astfel am putea intelege "globalizarea".
Omul, sau modelul omului, nu este simplu uman ci e divin uman. Nu e simplu uman de ce? Cautati in toata istoria lumii un om absolut, numai in dimensiunea lui antropocentrica si nu-l veti gasi, cu onestitate, sa fim sinceri. Si nu poate fi in dimensiunea lui numai umana pentru ca originalul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu. Asta este definitia biblica a omului: de a fi creat dupa chipul lui Dumnezeu, in perspectivele unei infinite asemanari cu Dumnezeu. Si atunci, modelul omului nu e simplu uman ci divin uman. Nu e simplu "omul" ci Dumnezeu Omul - Hristos.

Care este rationamentul lumii moderne despre om si credinta (de fapt al carei lumii moderne)?Sa- distrugem pe cei mai slabi , sau cum spunea Nitzche:"zdrobiti mielul, mila nu-i demna de om si asa mai departe.....

Cum este Dumnezeu si rationamentul lui:

În Sine Însuşi, în structura Lui interioară, în mod absolut,
Dumnezeu este:
Drept
Curat
Adevărat
Sfânt
Caracterul lui este desăvârşit.
El este perfecţiunea!

Cum este Dumnezeu Tatăl în relaţiile Sale cu celelalte Persoane din Sfânta Treime:
El le dăruieşte lor totul,
El Se dăruieşte pe Sine lor,
El este dragostea agape.
Fiul şi Duhul Sfânt au aceleaşi trăsături de caracter, la care se adaugă
supunerea şi ascultarea
Fără ca acestea să afecteze egalitatea lor cu Tatăl!

Cum este Dumnezeu în relaţia Lui cu noi oamenii, care suntem călcători de lege, răzvrătiţi şi păcătoşi.
Psalmul 103:8 “Dumnezeu ªi-a arătat căile Sale lui Moise.” Unde?
În Exod 33 şi 34.
Moise s-a rugat de Dumnezeu:
“ (Arată-mi căile Tale metodele Tale, felul Tău de a fi)” (Exod 33:13) şi
“Arată-mi slava Ta” (33:18).
Dumnezeu i-a răspuns lui Moise:
“Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumuseţea (bunătatea) Mea” (v.19)
Cuvântul tradus la noi prin “frumuseţe” înseamnă şi “bunătate”.
Gloria şi frumuseţea lui Dumnezeu stă în bunătatea Lui (Prov.19:22)
Dumnezeu I se descrie pe Sine lui Moise:
Eu sunt un Dumnezeu
- plin de îndurare
- milostiv
- incet la mânie
- plin bunătate
- credincios cuvântului dat
- plin de dragoste statornică
- iertător
(Exod 34:6-7)

Cu toate că Dumnezeu este iertător, El “nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat” (Exod 34:7).
Dreptatea şi justiţia Lui nu-i permite acest lucru.
Dumnezeu rezolvă problema la Calvar, unde Fiul Său topeşte vinovăţia noastră prin moartea Sa în locul nostru.
La Calvar Dumnezeu îşi manifestă plenar slava Lui, care este frumuseţea/bunătatea Lui. La Calvar vedem expusă complet inima lui Dumnezeu, care ne strigă:
Iată cât de mult vă iubesc!
Îmi jertfesc ce am mai drag pentru voi.
La Calvar ni se arată o altă trăsăturăcaracterului lui Dumnezeu:
Jertfa de Sine!

In Coloseni 3:12-14 ca să ştim cum trebuie să devenim, Pavel ne dă următorul portret:
“Ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă (echipaţi-vă) cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
Îngăruiţi-vă unii pe alţii şi dacă unul are motiv să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Cristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
Dar mai presus de toate, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura perfecţiunii.
Pavel scrie (în descrierea portetului nostru) că:
“dragostea este legătura desăvârşirii” (Col. 3:14).
“legătura” (greceşte syndesmos = legarea împreună, adică, relaţii ).
Dragostea agape este singura care stabileşte relaţii desăvârşite.

Acesta este DUMNEZEU.
Un element fundamental al caracterului lui Dumnezeu este bunătatea.
Invitaţia caldă este:
“Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul.”

:blush2::love::luck:








@godspeed,
Nu sunteti prima persoana pe care o dezamagesc si – cu siguranta – nu sunteti ultima. Permiteti-mi, insa, a nu-mi cere scuze pentru aceasta.

Ceea ce scrieti poate fi corect – avand in vedere ideea ca fiecare om adera la una sau alta dintre conceptiile despre lume si viata. Toate conceptiile sunt adevarate pentru ca toti oamenii sunt adevarati. Si oamenii sunt diferiti... dar diferentele nu ii fac mai putin oameni. Un crestin ar trebui sa inteleaga aceasta, sa ii iubeasca si pe cei care gandesc si traiesc altfel... Ceea ce e diferit nu e, neaparat, rau.

Totusi, nu pot adera la organizatii – fie acestea religioase sau laice. Inteleg crestinismul – asa cum inteleg orice religie – dar nu ma pot abtine sa intreb: de ce Dumnezeu cere macelarirea mieilor de Pasti, a porcilor de Craciun? Aceste animale nu sunt creatiile lui? Sacrificiul de sange nu a fost interzis; religios discutand?
Personal, imi sarbatoresc ziua de nastere fara vreo ”remuscare”, dar un crestin ar trebui sa aiba ”remuscari” – pt ca se sarbatoreste pe sine – ceea ce, in conceptia divinitatii ar fi un pacat. Dar, vorba aceea: ceea ce nu e interzis expres prin lege este permis.

Nu ”am” explicatiile pe care le cereti... Nu sunt pentru masonerie si nici impotriva acesteia – o consider o ”conceptie de viata”, asa cum consider religia...

Masoneria, religiile (secte, satanism etc) ma intereseaza numai la nivel de teorie – o teorie care imi arata ca toate acestea se intrepatrund, si / sau se completeaza. Si, aici, ajung la o concluzie: exista unitate in diversitate. Respect diversitatea – uniformitatea devine plictisitoare. Imi plac intrebarile si le caut mai mult decat caut raspunsuri.

Ce e sacru? Care e esenta spiritului? Pentru ce merita sa traiesti? Pentru ce merita sa mori?
Patru intrebari esentiale al caror raspuns – de va fi gasit – ne ofera ”sensul vietii”. Patru intrebari la care unii au considerat ca exista un raspuns unic: dragostea. Si, de aici, potopul...
:wassat:
@Trope_doi, nu-i bai daca nu puteti rapsunde la acele intrebari… Dar nici despre arhivele NASA macar?:secret:
:)

Truth. Haideti sa zambim putin pe marginea unui real exercitiu de logica al carui protagonist este “tatal” teoriei relativitatii, care isi avea si teoria proprie asupra aceluiasi lucru: “ Pune mana pe o soba-ncinsa pentru un minut si ti se va parea o ora. Stai langa o fata draguta pentru o ora si ti se va parea un minut. Asta-i relativitatea.
Einstein cel mult dorit de masonerie (chiar “confiscat” fara voia lui), cel care dupa ce s-a declarat crestin in sfarsit parca nu a mai “stralucit” ca inainte (in viziunea unora) scria intr-o scrisoare deschisa catre Adunarea Generala a ONU, 1947:
“ Pentru a atinge scopul final – care este o singura lume, nu doua lumi ostile – un astfel de Guvern Mondial Partial nu trebuie niciodata sa actioneze ca o alianta împotriva restului lumii. Singurul pas adevarat catre un guvern mondial, este Guvernul Mondial însusi. “

Iata acel mic episod din viata lui, sub forma unui exercitiu de logica…parabolic:

Profesorul unei universitati importante si-a provocat studentii sa raspunda la urmatoarea intrebare: “Dumnezeu a creat tot ceea ce exista?”
Un student a raspuns ferm: “Da!”
Profesorul a pus o noua intrebare: “Daca Dumnezeu a creat totul inseamna ca el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta exista (asa cum putem observa in propriile noastre actiuni), inseamna ca Dumnezeu este cel rau?”
Studentul nu a putut raspunde la acesta supozitie, iar profesorul a sustinut ca demonstrat astfel faptul ca a crede in Dumnezeu este o poveste pentru copii, lipsita de logica.
Un alt student a ridicat mana si a cerut sa puna o alta intrebare. El s-a ridicat in picioare si a intrebat: “Domnule profesor, starea de frig exista?”
“Bineinteles!”, i-a raspuns profesorul. “Ce fel de intrebare este aceasta? Cu siguranta ca exista, nu ti-a fost frig, n-ai tremurat niciodata?”
Proaspatul student a raspuns: “De fapt starea de rece nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce noi consideram rece reprezinta de fapt absenta caldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atata vreme cat transmite energie (caldura). Zero absolut reprezinta absenta totala a caldurii, dar starea de rece nu exista. Ce am facut noi este doar sa cream un termen care sa descrie ce simtim cand nu primim caldura in organism.”
“Si, continua studentul, intunericul exista”?
“Bineinteles!” raspunse profesorul.
De aceasta data studentul raspunse: “Va inselati din nou, domnule profesor. Nici intunericul nu exista. Ceea ce exista de fapt este doar absenta luminii. Lumina poate fi studiata, intunericul nu. Nici nu poate fi fractionat intunericul, lumina da. O simpla raza de lumina alunga intunericul pe suprafata pe care ajunge raza de lumina. Intunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se intampla cand nu avem lumina.”
In sfarsit, studentul il intreba pe profesor: “Domnule profesor, exista raul absolut?”
Profesorul ii raspunse “Bineinteles ca exista, dupa cum am mentionat la inceputul discutiei vedem violuri, crime, violenta peste tot in lume, toate acestea sunt intruchiparea raului.”
“Domnule profesor, raul absolut nu exista. La fel cum am demonstrat in celelalte doua cazuri, raul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu in inima omului!”
Dupa toate acestea, profesorul se recunoscu invins de aceasta argumentatie logica sii nu mai spuse nimic.
Numele acelui tanar student era ALBERT EINSTEIN.:magic:
@ handsu - Ideea, pe care de altfel ati prins-o foarte bine, era de a dovedi ca manevrele numerologice nu inseamna nimic, dupa cum III-ul din spatele numelui d-lui Gates nu inseamna nimic altceva decat ca e al V-lea cu acelasi nume in ordinea familiei sale. Asadar cine are pricepere sa socoteasca poate sa socoteasca orice. Socoteala aceea nu dovedeste nimic.
Etichetele folosite de oameni (mason, crestin, musulman, evreu, budhist, vaisnav, satanist, etc) nu inseamna nici ele, la urma urmei, nimic. Sunt doar etichete. Ceea ce gandim, spunem sau facem conteaza.
Aceasta era lectia pe care dorea sa o transmita rabi A. Gazdovitz (care acum a devenit zooroastrian).
@goodspeed Nice myth mam! Inabil profesorul acela care s-a lasat prins in capcana argumenatiei studentului sau mai ales ca "starea de frig" si caldura sunt chestiuni cu care termodinamica se joaca de multa vreme. M-a convins insa argumentul cu absenta luminii caruia cei ce se plimba pe fata pamantului ii spun intuneric.
Apropos! Demonul lui Maxwell e chiar demon? Ce energie foloseste el ca sa se joace cu moleculele ?
"Etichetele folosite de oameni " au intotdeauna suportul lor moral .

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)