Din raspunsul Dvs, deduc ca sunteti pensionar in evidenta unei case locale de pensie. Daca funcţionarii de acolo respecta legea asta este un lucru bun pentru toti pensionarii care apartin de aceasta. Din cele descrise de Dvs, se conclude ca acolo cineva nu stie sa aplice legea. Daca o sa va expuneti punctul de vedere, care eu l-am apreciat ca fiind corect, s-ar putea ca acel functionr sa nu il aplice imediat. Probabil ca acel functionar o sa consaulte si un specialist sau pur si simplu , pe linie profesionala, va consulta si alti colegi cum procedeaza. Dar, dupa cum spuneti , se va rezolva si gata. Eu sunt in evidenta unei CJP, deci mai mare, din punct de vedere administrativ, decat o casa locala. Totusi ca un salariat care face parte dintr-un asemenea sistem, unde se calculeaza venitul pensionarilor, care si asa la majoritatea este mic, sa nu stie sa aplice legea, asta este ceva grav. Dar cum fac ei ca o calculeaza tot in minus? De ce nu calculeaza si in plus ? Ceva ceva se intampla ! La casa mea judeteana s-au intamplat si se mai intampla multe. Majoritatea pensionarilor cu care intru in contact sunt nemultumiti de prestatiile serviciilor aceştei instituţii. Dar probabil nu ar mai trebui sa o interpretez la modul general. Daca suntem un caz izolat, asta nu o pot afla decat dacat daca voi face public cazul meu personal. Poate au ceva cu mine ! Problemele prin care am trecut eu sunt cam grave. Desigur asta nu-i problema Dvs. Eu am sa mai urmaresc cazurile expuse de Dvs. pentru ca mi se par interesante. Asa cum a fost si acela cu minerii. Pentru o zi diferenţa unul a luat cu 63% mai mare pensia decat celalalt. S-a intamplat tot la casa locala a Dvs. ? Cazurile pe care le expuneti sunt numai in legatura cu casa locala de care apartineti sau din toata tara ? Daca la casa locala a Dvs. legea se aplica in "litera si spiritul ei" de ce nu v-a aplicat hotararea definitiva a instantei care va dat castig de cauza la impartirea totala a punctajului la 25 nu la 35. Urmeaza sa beneficiati de un punctaj mai mic chiar. Ati expus de curand cazul Dvs. Nu-mi aduc eu bine aminte sau nu am inteles bine ? Imi cer scuze, dar am inteles ca instanta a hotarat in favoarea Dvs. Institutiile publice de pensii sunt supuse mai intii hotararilor judecatoresti si pe urma legilor.
O seara buna va doresc si sarbatori fericite de ziua nationala !
Problema cu diferenta de o zi este urmatoarea:
Sa luam doi mineri:
-Primul s-a pensionat pe 31/12/2010
-Al doilea pe 01/01/2011
Ambii au realizat 70 de puncte cu tot cu majorarea de 50%
La primul miner raportati 70 de puncte la stagiul complet de 30 de ani, potrivit legii 192/2015 si H.G.291/2017 si vedeti ce punctaj mediu anual va rezulta.
La al doilea miner raportati 70 de puncte la stagiul complet de 20 de ani, potrivit legii 155/2016 si vedeti ce punctaj mediu anual va rezulta
La acest din urma punctaj mediu anual ii aplicati si un indice de corectie de 1,12
Vedeti la ce discriminare au condus ultimele modificari legislative(legea 192/2015, legea 155/2016 si H.G.291/2017).
Sa va dau si raspunsul:
Discriminarea este de 68%
2,33333 x 168% = 3,92
Cele de mai sus fac parte dintr-o interventie la Ministerul Muncii
buna , interesante comentari si relatari dar stati sa vedeti ce va fi in noua lege a pensilor , aici expun si eu o parere cred ca oricum se vor face alte discrimenari chiar daca ei vor zice ca va fi echitate , sunt tot mai sigur ca vor face urmatoare impartire 35 barbati si 30 femeile indiferent ca au lucrat in grupe speciale sau nu si astfel au rezolvat si cu maririle care in majoritatea cazurilor nu vor mai fi sau cele care vor fi va fi exact cu marirea de punct pe care o vor face, de ce credeti ca n-au dat drumu inca la aceasta lege ???sau ce credeti o vor da inainte de 1 iulie cand e majorare de pensi ????zic ca e un subiect bun de discutat
Discutiile sunt interminabile ca de asta este forum pe problemele specifice pensionarilor. Nu acesta este sau nu ar trebui sa fie scopul nostru final. Indiferent ce partide vor veni la putere, care vor forma parlamentul si care vor emite legi pentru imbunatatirea sistemului de pensii, nu vor fi aplicate uniform niciodata. Pentru acesta fiecare pensionar trebuie sa lupte cu sistemul la nivel individual pentru asi obtine pensia conform ultimelor legislatii in domeniu. Cei care se lupta sunt o mica parte din pensionari, iar daca printre aceştia se gasesc voluntari, cum este domnul Carp, care sa se intereseze de soarta celorlalti, bine. Dansul nu poate lupta pentru toata tara. Este imposibil asa ceva. Oare este ceva normal ? Oare nu este si vina noastra ca suntem indolenti ? Oare este corect sa fim egoisti ? Sa nu-i ajutam si pe semenii nostri, care nu cunosc, nu au posibilitati de informare, alţii neputincioşi in nevoi si care raman cu pensiile ciopartite ? Din pacate nici guvernele care au fost, nici cel actual si nici cele care vor veni nu le vor pasa de soarta pensionarilor, majoritatea amarati. Ati vazut cum se exprima cand da o lege, chipurile in beneficiul pensionarului. “Cei interesati” sau “cei indreptatiti sa faca cerere”. Cine nu face sa stea cu pensie pe care o are. Inseamna ca nu-l intereseaza si principalul vinovat nu este decat el. Pensionarii nu trebuie sa stie ca la nivel national exista o aplicaţie informatica de stabilire a pensiilor. Pensionarii nu trebuie sa stie ca acesta aplicaţie este o baza de date la care au contribuit multi informaticieni, ciberneticieni, analisti programatori, in care datele fiecarui pensionar sunt introduse in acest program, si pe baza unor formule matematice, este calculata pensia fiecarui individ. Acest program se gaseste la fiecare casa teritoriala si locala de pensie ! Atunci de unde apare aceste diferente (neuniformitati) pe cazuri asa de multe ? Nu vi se pare ceva putred la mujloc ? Va placut de sindicatul pensionarilor militari, politistilor si jandarmilor cand au iesit in decembrie 2015 in strada ? Au obtinut ceva ? Sigur ca au obtinut ! Am participat si eu atunci, dar ca si alti civili, m-am trezit ca un gura casca printre ei. Din categoria noastra cea mai mare (civilii), nimic. Daca nu le urmam exempulul nu vine nimeni pentru noi sa lupte in locul nostru ! Nici de unul singur nu se poate lupta ! Atunci nu ne meritam soarta ?
Pensionari din toate judetele, uniti-va !
Avem urmatoarele precizari:
Legea 263/2010:
Art.107
(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul TERMENULUI GENERAL DE PRESCRIPTIE, ((((((CALCULAT DE LA DATA)))))) CONSTATARII DIFERENTELOR.
H.G.257/2011:
Art.141(2)
TERMENUL GENERAL DE PRESCRIPTIE CURGE.......((((DE LA DATA))) CONSTATARII PREJUDICIULUI.......(((DE LA DATA))) EMITERII DECIZIEI....
De la....
Pentru mine inseamna:
In continuare, in viitor (+ 36 luni).
As fi acceptat interpretarea casei locale(de mai jos) daca in legislatie s-ar fi spus:
TERMENUL GENERAL DE PRESCRIPTIE CURGE.......(((PANA LA DATA))) CONSTATARII PREJUDICIULUI.......(((PANA LA DATA))) EMITERII DECIZIEI....
Adica:
In trecut(-36 luni).
De unde rezulta ca cele 36 luni se numara DE LA DATA ((((in urma)))) ?
Pentru moment interpretarea celor de la casa locala este:
Se calculeaza si se acorda pentru o perioada de cel mult 3 ani anteriori de la care s-au constatat diferentele.
Pentru mine aceasta intepretare nu are logica.
M-am declarat nemultumit de raspuns si le-am transmis ca vor trebui sa explice in instanta la ce se refera termenul general de prescriptie.
Astept cu mare interes interpretarea juristilor.
Daca in termen de 45 de zile nu ma lamuresc eu, sau nu ma lamureste nimeni, voi deschide actiune in instanta si voi cere interpretarea acolo..
Totul consta in intepretarea(ce se intelege) urmatorilor termeni:
TERMENUL GENERAL DE PRESCRIPTIE CURGE.......((((DE LA DATA)))