avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului?

Bună ziua,
În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină legală, fiindcă nu vrea să plece cu el în programul de relaţii, fără mine sau mătuşa.
Copilul acesta a fost evaluat şi a făcut consilieri psihologice chiar şi la experţi psihologi judiciari şi aceştia au constatat anxietatea de despărţire şi au scris că din moment ce tata lipseşte din viaţa copilului, refuzul este normal.
Acum, căutând informaţii despre expertiză, am găsit pe site-ul Tribunalului Bucureşti o decizie prin care expertiza la INML nu este probă într-un proces penal. Rămâne valabil într-un proces civil? Întreb fiindcă nu vreau să nu respect o decizie a instanţei, dar nici nu doresc să tracasez copilul suplimentar, dacă oricum, nu se ia în considerare.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Oricum...martonze, proastasatului....sunt nevoit sa constat ca ne-am fosilizat in profunzimea analizarii problemelor copiilor din cupluri divortate. Acuma e strict pe...situatie! Prima aparuta si intens dezbatuta este scaunul de masina..... Eu stiu sa fac un sufle de conopida/brocolli...chiar bun si sanatos. Cred ca o sa astept dezbateri pe aceasta tema....
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
asaofi, utilizator
Am înţeles că instanţa de apel a modificat sentinţa de decădere din drepturi a mamei din Prahova, care şi-a crescut singură copilul, fără aportul financiar al tatălui, care a fost chiar condamnat pentru abandon în antecedente.
Dar vorbim de copil! Oare ce ar constata comisia INML psihiatrico-psihologică dacă ar expertiza acest copil? Vă daţi seama că toate teoriile vehiculate despre dezvoltarea echilibrată a copilului
sunt încălcate flagrant prin deciziile instanţelor , la cererea DGASPC-urilor, care nu văd copiii în fundul gol pe stradă în plină iarnă, pe cei din canale, copii abuzaţi sexual de câte unul din părinţi sau pe sutele de copii ajutaţi de fundaţii, care cer ce la Moş trei pachete de biscuiţi!?
-Păstrarea mediului copiilului, a locuinţei în care a trăit, a personaelor faţă de care copilul are ataşament asigurator
-Continuitate la şcoala în care a învăţat, a învăţătoarei, a colegilor
-Interdicţia mamei (şi a bunicii) de a vizita copilul - copilul nu mai are nevoie de 2 părinţi pentru dezvoltarea armonioasă?
Acest copil va fi un adult NEINTEGRAT în societate, exact ca şi criminala de la metrou, ajunsă în stare patologică în urma unor evenimente şocante din viaţa sa. Exact ca şi copilul. Şi toate în interesul său superior!
Nu văd de ce psihologul de la Medicina Legală este superior psihologului de la DGASPC sau de la Autoritatea Tutelară, dar nici necesitatea unei expertize psihologice, ca să constate ce?
Teama copilului? Frica de necunoscut? Ostilitatea, respingerea? Blestemul? Deochiul?








Doamna PS pot sa va dau lamuririle asupra expertizei. ca sa va ofer un exemplu, sa zicem ca un minor omoara pe cineva, se dovedeste ca a fost pus si influentat de un adult, e arestat si adultul ca autorul moral al crimei. In rapoartele de expertiza nu e mentionat nimic de alienare din ce am vazut eu insa se stabileste masura in care adultul, parintele influenteaza minorul. Da, e nevoie de psihiatrii pentru ca sunt anumite simptome care arata clar cat din comportamentul cuiva e influentat de altcineva.
Inca nu stiu despre cazul din Prahova insa inteleg ca nu expertiza a stat la baza decaderii acelei mame.
Atata timp cat nu am vazut toate documentele, eu sau dumneavoastra e greu de spus din auzite ce facea femeia respectiva. Ca de bine nu a fost decazuta. Nu stiti ce facea bietului copil.
Circula zilele trecute pe facebook un filmulet in care un Mos corija cu un bat un copilas si mama se distra filmand.
Probabil inainte de asta, daca intra aici pe forum si va cerea ajutorul ati fi sarit imediat in apararea ei. Ca isi creste singura copilul, ca acesta e atasat de ea etc. Poate nu ar trebui sa va grabiti sa judecati.

-Păstrarea mediului copiilului, a locuinţei în care a trăit, a personaelor faţă de care copilul are ataşament asigurator

Deci si in cazul copilului speriat cu batul de pe facebook ar fi frumos si normal sa fie lasat acolo in virtutea a ce ati scris mai sus.

-Continuitate la şcoala în care a învăţat, a învăţătoarei, a colegilor

Sa stiti Martonze ca in viata asta sunt multi copii care au schimbat scoala si nu a fost nici o drama sau tragedie ba din contra. nu mai tratati copilul ca pe un autist care nu sunporta schimbarile. Copilul creste, va schimba casa, va schimba servici, va schimba prietene. Crescandu-l fara schimbari si cu teama de asa ceva cresteti un viitor depresiv, un inadaptat al societatii noastre.

-Interdicţia mamei (şi a bunicii) de a vizita copilul - copilul nu mai are nevoie de 2 părinţi pentru dezvoltarea armonioasă?

Copilul are nevoie de parinti sanatosi la cap, nu parinti care l-au abuzat. E ca si cum ati cere acum ca un tata care si-a violat fetita sa aiba drept de vizita. Femeia clar are niste probleme, s-a decis ca minorul sa nu mai stea la ea, in Romania unde si o pisica are mai multe sanse decat un tata sa obtina un copil, e clar in opinia mea ca duduia facea ceva ffff rau.

Acest copil va fi un adult NEINTEGRAT în societate,

Din contra, va fi un adult pe picioarele lui, care a vazut ce inseamna nebunia si care a beneficiat de dragostea tatalui suficient cat sa-l salveze. Ce spuneti dumneavoastra nu e deloc adevarat. pare mai mult o dorinta a dumneavoastra si doamna, e tare nesanatos sa diriti asa ceva unui copil.

Nu văd de ce psihologul de la Medicina Legală este superior psihologului de la DGASPC sau de la Autoritatea Tutelară, dar nici necesitatea unei expertize psihologice, ca să constate ce?
Teama copilului? Frica de necunoscut? Ostilitatea, respingerea? Blestemul? Deochiul?

Dumneavoastra nu vedeti, proastasatului nu vede, eu insa vad si psihologii vad si magistratii vad.
Lumea nu a fost facuta dupa chipui si asemanarea dumneavoastra. Dorintele dumneavoastra poate fi doar ale dumneavoastra. Felul in care vedeti dumneavoastra lucrurile nu e neaparat cel corect sau potrivit.
Nu mai incercati sa va impuneti parerile si viziunile peste tot suferind apoi cand evenimentele nu se petrec intocmai.
Cine stie, daca va schimbati optica poate pleca si copilul dumneavoastra linistit la programul de vizita.

Expertizele sunt necesare pentru stabilirea adevarului. Din moment ce va este frica de expertize, inseamna ca este frica de adevar. E atat de simplu





1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule drag, eu am citat cu aproximaţie din motivările instanţelor de minori şi familie.Sunt fraze tip. Acum, de ce le combateţi? Dvs. combateţi inclusiv teoriile ARPCC, bazate - cum altfel? - pe cercetări ştiinţifice, din care rezultă că un minor are nevoie de 2 părinţi biologici, altfel va fi un viitor dezaxat. Repet întrebarea, la care vă rog să răspundeţi scurt, cu DA sau NU, un copil are nevoie de relaţia cu cei 2 părinţi, pentru a se dezvolta echilibrat? Atunci, aici şi în alt caz de care ştiu, de ce mamele au interdicţie?
Dvs. susţineţi că acea mamă e bolnavă la cap. Cine a pus diagnosticul? dacă nici IPJ-istele nu au constatat, cum aţi diagnosticat dvs.? Că doar la INML nu a fost nici mama, nici tata?
Şi mai interesant: Cum se face că la fond, nici o instanţă nu a constatat nereguli şi mereu la Tribunal, la acelaşi, s-au schimbat drastic toate sentinţele , în favoarea tatălui? De ce la Curtea de apel, din nou, s-a dat dreptate mamei? De ce un condamnat penal, cu cazier pentru abandonul minorului, primeşte în creştere minorul? O fi mama şi bunica copilului în spitalul de boli psihice, fără discernământ?
D-le When, sunt de acord cu orice, dar nu sunt de acord cu abuzul de drept.
Un părinte care a abandonat copilul, nu ar trebui să mai aibă drepturi de părinte. Punct.
Un părinte care a solicitat program de relaţii cu copilul şi nu se prezintă la copil, nu ar trebui să mai aibă dreptul.
Un părinte care a cerut program , nu l-a respectat, nu ar trebui să mai aibă voie să ceară noi şi noi programe, scurt.
De ce trebuie eu să duc copilul la a 4-a expertiză/evaluare psihologică? De ce trebuie copilul acesta mic să fie audiat a 4-a oară în instanţă? De ce copilul meu trebuie să meargă iar la consiliere psihologică, când a mai fost consiliat un an întreg, la cererea tatălui, care nu s-a prezentat la consiliere?
Suntem în situaţia în care sunt abuzaţi şi traumatizaţi copiii şi părinţii care se ocupă de ei se fac plângeri peste plângeri, copiii sunt obligaţi la audieri, evaluări, expertize, timpul trece, copiii cresc în această atmosferă de tensiune şi , în final, după ce se termină cu "lupta pentru îmbrăţişări", se va constata că copilul nu a avut copilărie şi veţi învinui mama, tata, bunicul, bunica, vecinul, vecina, instanţa şi procurorul că aţi pregătit, pas cu pas, un client pentru Socola.










Domnule drag, eu am citat cu aproximaţie din motivările instanţelor de minori şi familie.Sunt fraze tip. Acum, de ce le combateţi? Dvs. combateţi inclusiv teoriile ARPCC, bazate - cum altfel? - pe cercetări ştiinţifice, din care rezultă că un minor are nevoie de 2 părinţi biologici, altfel va fi un viitor dezaxat.


Doamna, in America s-a intampla ca un gigel sa castige procesul cu o firma care producea microunde pentru ca nu au specificat in instructiuni ca nu se pot usca animalele de casa acolo. Drept urmare crestinul si-a pus purcelusul de guineea acolo sau hamsterul si surpriza, i-a murit animalul. Sunt niste lucruri de logica si de bun simt. Nu poti trece pe instructiunile de folosire ale unui aparat tot ce nu poti face cu el, este EVIDENT.
Asa si dumneavoastra cu ce ati scris mai sus. Este evident ( ca si cu purcelusul in cuptor) ca desi unui copil dooooh, ii este cel mai bine cu amandoi parintii langa el, in cazul in care unul il abuzeaza ( iar aici exista o plaja mare de exemple) mai bine este sa nu. Se alege raul cel mai mic.
Sper ca de data aceasta sa ma fi facut inteles.

Dvs. susţineţi că acea mamă e bolnavă la cap. Cine a pus diagnosticul? dacă nici IPJ-istele nu au constatat, cum aţi diagnosticat dvs.? Că doar la INML nu a fost nici mama, nici tata?

Eu am sustinut mereu ca nu cunosc cazul respectiv. Nu am spus ca mama e bolnava la cap ci ca are probleme. Daca prin probleme dumneavoastra v-ati dus imediat cu gandul la pboala psihica......... este treaba dumneavoastra. Insa sunteti adult, ar fi trebuit sa stiti pana la a ajunge sa va luati primul buletin ca problemele pot fi de mai multe tipuri.

De ce trebuie eu să duc copilul la a 4-a expertiză/evaluare psihologică? De ce trebuie copilul acesta mic să fie audiat a 4-a oară în instanţă? De ce copilul meu trebuie să meargă iar la consiliere psihologică, când a mai fost consiliat un an întreg, la cererea tatălui, care nu s-a prezentat la consiliere?

De ce? Va spune eu, pentru ca fiul dumneavoastra nu merge la programul de vizita si se suspecteaza ca din cauza dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)