avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului?

Bună ziua,
În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină legală, fiindcă nu vrea să plece cu el în programul de relaţii, fără mine sau mătuşa.
Copilul acesta a fost evaluat şi a făcut consilieri psihologice chiar şi la experţi psihologi judiciari şi aceştia au constatat anxietatea de despărţire şi au scris că din moment ce tata lipseşte din viaţa copilului, refuzul este normal.
Acum, căutând informaţii despre expertiză, am găsit pe site-ul Tribunalului Bucureşti o decizie prin care expertiza la INML nu este probă într-un proces penal. Rămâne valabil într-un proces civil? Întreb fiindcă nu vreau să nu respect o decizie a instanţei, dar nici nu doresc să tracasez copilul suplimentar, dacă oricum, nu se ia în considerare.
Mulţumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Dvs, nu aveti nicio obligatie sa colaborati intru acuzarea dvs, din acest motiv leguitorul recunoaste dreptul la tacere.

Desi daca instanta zice sa duceti copilul la expertiza si nu il duceti....va fi cam dificil sa o trageti la raspundere pe doamna proastasatului pentru ce a scris mai sus.
Puteti primi amenda, puteti fi luata pe sus cu mandat de aducere sau se considera ca tot ce spune partea adversa e adevarat ba chiar mai rau si atunci pierdeti procesul.
Depinde doar de dumneavoastra cat de mult doriti sa terminati circul.
Ca poate continua foarte mult timp pe barba dumneavoastra.
Stimate when, sunt convinsa ca Martonze va apela la in avocat si la cate dosare reiese ca ar avea din partea tatalui "iubitor", cred ca are deja unul. Avocatul si nu opiniile noastre de pe forum, e cel indreptatit sa-i dea doamnei sfaturi competente.
Restul, adica noi utilizatorii, ne exprimama exclusiv opinii din "auzite" sau din experiente personale sau a unor prieteni, precum faceti de altfel si dvs.
Lasati incercarile de intimidare cu scopul validarii acestei expertize ilegale.
Urmariti Martonze sa obtineti hotararea de care vorbeati si duceti-o avocatului dvs pentru a o folosi, daca va aprecia ca e cazul.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
proastasatului, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulţumesc doamnă, aşa voi face. Dar mai importantă ar fi motivarea, ca să pot susţine în faţa instanţei argumentele din motivarea deciziei.
When, este absurd ca ani de zile să-ţi ocupi timpul cu întâmpinări, note de şedinţe, prezenţe în sali de judecată.Trăim o viaţă, anii trec şi-i irosim prin instanţe ca să ne dezvinovăţim; ducem copilul la consilieri, evaluări, expertize, în timp ce EL se interesează prin telefon la autorităţi dacă ne-am dus. Toţi care ne cunosc se crucesc, nu pot să creadă că este posibil aşa ceva, ca ani de zile să fii hărţuit pe seama copilului. Vedeţi că sunt aici de 7 ani, de ce credeţi că am ajuns aici? E normal? E normal ca un copilaş să vorbească la şcoală despre procese, avocaţi, executor? Veţi obiecta că nu-i voie să vorbeşti în faţa copilului despre aceştia, dar ce să-i spui copilului când vine executorul să-l ia, să-i spui că acela e Făt Frumos şi avocatul meu pajul lui şi ambii păziţi de poliţai? Hai să fim serioşi!
Ştiţi ce nu înţeleg eu? De ce vă miră că un avocat ia legătura cu instituţie cu care clientul său trebuie să intre în contact? Avocatul îşi reprezintă clientul şi orice avocat îşi face reclamă pe site-urile de specialitate, nu-şi ţine secret datele de contact. Şi eu vreau acum să fac o executare silită, se ocupă avocatul meu, eu nu am timp şi nici disponibilitate.




Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Martonze, utilizator


Imi cer scuze, am inteles gresit, eram convins ca instanta a stabilit deja expertiza si va intrebati daca este necesara si doreati sa nu va duceti.

Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
When, utilizator
When draga, in legea pe care o trambitati aici intra si prezumtia de nevinovatie. At fi cel putin alarmant ca in judecator sa procedeze cum spuneti dvs, adica prin aplicarea de etichete.
Eu n-am indemnat-o pe Martonze sa nu duca copilul la expertiza, ci mi-am exprimat o parere, sub rezerva indemnului pe care I l-am adresat de a se sfatui cu avocatul, ca are dreptul la tacere (ce nu e legal?) si sa consulte DSM-ul cu privire la inexistenta unui astfel de diagnostic illegal. Nimic illegal in ceea ce am spus eu.
In schimb, dvs, fara sa puteti asuma opinia, ati incercat sa o amenintati cu va fi amendata si luata pe sus. Cine? ea cu copilul?
Imi mentin opinia: expertiza e dispusa cu incalcarea legii, la INML exista in blat in acest sens, oricine are dreptul la tacere, conteaza ca Martonze sa gaseasca acea hotarare de care vorbea si sa o duca avocatului spre a vedea Acela daca e folositoare sau nu in cazul dnei.
Sustinerile dvs when seaman cu a celor care zic "sa-mi asculte telefonul, n-am nimic de ascuns".In tarile civilizate nu trebuie sa demonstrezi ca ai sau nu ceva de ascuns. Pur si simplu ai drept la viata private si autoritatile n-au dreptul sa intre in ea cu bocancii. La fel si cu expertizele. Nu e ca ma duc sau nu pentru ca am sau nu ceva de ascuns. E ca ma duc daca e legal si nu ma duc daca e in abuz. Foarte simplu de altfel.

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)