Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In urma divortului am convanit de comun acord cu fostul sot sa primeasca sulta si sa imi cedeze dreptul de proprietate.
Am facut programare la notar, dar acum sotul se intoarce si zice ca nu mai semneaza, ca vrea sa ii dau banii si sa ramana totusi in casa, inca 6 luni ca nu are unde sa se duca.
Am zis sa ii dau acum o parte din sulta si restul in momentul in care pleaca din casa, dar nu vrea nici asa.
La notar am inteles ca putem sa semnam acordul de partaj si apoi sa facem un contract de imprumut prin care sa ma oblig sa ii dau restul de bani in momentul in care paraseste casa.
Este bine daca fac lucrul asta?(ma avantajeaza pt ca nu dispun de toti banii acum), dar ma gandesc daca o sa ii dau banii si dupa aceea o sa zica ca nu i-am dat?
Adica trebuie sa ii dau mai bine in fata notarului ca sa am dovada, in acest fel acel contract de imprumut se stinge si nu va mai putea sa ceara vreodata ceva?
Va rog mult sa ma ajutati deoarece luni ar trebui sa semnam
Nu stiu daca se poate rezolva astfel, dar mai bine sotul s-ar muta cu chirie si dvs ati plati chiria pana la concurenta sumei pe care i-o datorati, mai ales daca nu dispuneti acum de toata suma necesara. Si peste 6 luni, cum isi va rezolva el problema locativa?
eu v-as sfatui sa procedati in felul urmator : prima transa din sulta sa o platiti chiar in fata notarului, iar ex-sotul sa semneze de primire .
restul banilor sa ii platiti prin banca , in contul ex-sotului , pt a avea dovada certa ca dvs v-ati achitat de aceasta obligatie .
deci, se poate sa cer sa mi se intocmeasca un act de partaj prin care el renuntala dreptul lui de proprietate, acceptand parte din sulta in momentul semnarii actului, cu conditia ca cealalta parte sa o primeasca in momentul in care paraseste casa.
Nu se pune problema ca nu are unde sa se duca, pur si simplu nu vrea pentru ca sunt conditii mai bune aici decat la parintii lui.Nu se pune nici problema ca nu ar lua cealalta parte, pt ca este ahtiat dupa bani, dar vreau sa ma asigur ca nu va lua banii , apoi sa spuna ca nu i-a primit, astfel sa atace acel act de partaj.
Doamna, ce se poate si ce nu se poate va soune omul care va face actul... e cel mai indicat, ca poate noi avem aici o viziune pe care acel jurist nu va sti sa o puna in practica sau nu o vede asa, ca noi...
Daca dv. il credeti capabil sa minta cu privire la bani, nu va sfatuiesc sa mergeti cu plata doin mana, chiar in fata notarului, ci cu plata prin banca.
NU a fost un singur act notarial desfacut... ceea ce inseamna ca in ciuda autenticitatii actului, in anumite circumstante nu ajunge sa scrie notarul ca s-au dat banii. E bine sa exista si alte dovezi ale acestui fapt.
Dupa cum spunea si Claudiu, vedeti ce se poate face cu acel act, puteti stabili penalitati daca nu elibereaza imobilul in 6 luni etc.