avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sultei - conditii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sultei - conditii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In urma divortului am convanit de comun acord cu fostul sot sa primeasca sulta si sa imi cedeze dreptul de proprietate.
Am facut programare la notar, dar acum sotul se intoarce si zice ca nu mai semneaza, ca vrea sa ii dau banii si sa ramana totusi in casa, inca 6 luni ca nu are unde sa se duca.
Am zis sa ii dau acum o parte din sulta si restul in momentul in care pleaca din casa, dar nu vrea nici asa.
La notar am inteles ca putem sa semnam acordul de partaj si apoi sa facem un contract de imprumut prin care sa ma oblig sa ii dau restul de bani in momentul in care paraseste casa.
Este bine daca fac lucrul asta?(ma avantajeaza pt ca nu dispun de toti banii acum), dar ma gandesc daca o sa ii dau banii si dupa aceea o sa zica ca nu i-am dat?
Adica trebuie sa ii dau mai bine in fata notarului ca sa am dovada, in acest fel acel contract de imprumut se stinge si nu va mai putea sa ceara vreodata ceva?
Va rog mult sa ma ajutati deoarece luni ar trebui sa semnam
Cel mai recent răspuns: MihaelaBog , utilizator 13:31, 22 Octombrie 2009
Problema este ca domnul de la notariat care mi-a luat actele sa le pregateasca, nu era un notar,ci cred ca cineva care era in practica acolo,dar ce spuneti este foarte grav, asta ar insemna ca nu mai putem face acte autentice la notariat.Ar insemna ca actele semnate in fata notarului nu au valabilitate?
Este complicat deoarece nu am bani sa platesc si un avocat pentru a merge insotita
IN primul rand nu inseamna ca nu puteti face acte la notar si nici ca n-ar avea valabilitate, inseamna doar ca notarul nu sta sa numere banii, uneori nici nu vede daca partile isi dau acei bani.
NU ma refer la intreg actul, ma refer la partea de platit banii.
Nu stiu cat ar fi onorariul notarului, dar este foarte posibil sa va gasiti in cam aceeasi bani si notar si avocat, poate putin mai mult, poate mult mai mult, poate ca nu mai mult, depinde de avocat si de notar.
IN plus, notarul nu redacteaza toate actele din nefericire si nici nu le personalizeaza pe cat ar trebui la onorariul acela...

Sa ne tineti la curent!
Pentru suma primita drept sulta, se datoreaza taxe sau impozite?? mentionez ca partile au declarat in fata executorului judecatoresc ca aceasta a fost platita respectiv primita.
Ce executor? Care e speta, despre ce vorbim?
Deci:
este vorba despre o succesiune cu imobile terenuri, paduri,dezbatere care sa intins pe o perioada de 5 -6 ani.
Judecatorul a decis prin sentinta definitiva.
Unul dintre mostenitori a fost obligat la plata unei sulte catre unu alt mostenitor.
De comun acord cei doi au convenit sa declare in fata executorului judecatoresc imputernicit ca sulta a fost platita respectiv primita, fara ca acest lucru sa se intample vrodata.
Ma intreb daca pentru suma de bani primita drept sulta se datoraza taxe sau impozite? Daca primitorul declarant datoraza taxe si/sau impozite pentru suma de bani primita drept sulta.

Alte discuții în legătură

Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie cand datornicul nu are decat casa bun comun cu sotul, sot intretinator al copilului anji anji Ipoteza: O femeie casatorita face un imprumut, cu act notarial autentic. termen restituire suma 1 an. In timpul acestui an paraseste domiciliul lasand in ... (vezi toată discuția)
Mostenire. bună seara, as avea nevoie de ajutor, eu și fratele meu ... Mayadenis Mayadenis Bună seara...as avea nevoie de ajutor....eu și fratele meu am moștenit o casa și teren din partea mamei după moartea ei....el sta în casa și am ... (vezi toată discuția)