Sulta nu se impoziteaza nefiind un venit impozabil stabilit in Codul Fiscal ci, o valoare de inlocuire a cotei parti de proprietate, exprimata in echivalent banesc .
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Datorita lor, am stiut astazi cum si ce sa cer sa mi se intocmeasca.
Trebuia sa ne prezentam luni,dar cum v-am spus deoarece imi era frica sa nu se rasgandeasca, astazi la prima ora ne-am prezentat la notariat, amandoi, pentru a cere exact ceea ce dvs ati enumerat mai sus.
Domnul care imi sugerase sa fac contract de imprumut, avea deja actul de partaj voluntar si pe cel de imprumut pregatit si venea cu ele sa le citim, dar am spus ca vreau sa vorbesc cu notarul care imi va semna actele , nu cu dansul, deoarece am fost informata gresit si ca nu o sa semnez nici un contract de imprumut atata timp cat eu dau niste bani, nu ma imprumuta fostul sot.
S-a enervat si a rupt actele in fata mea, dupa care am intrat la nota(celalalt cred ca doar pregatea actele, le redacta)
AM cerut exact cum ati spus, act de partaj cu dreptul de a fi socotita propietara exclusiva a apartamentului, incepand de astazi, data semnarii prezentului act, el declarand ca a primit drept sulta suma care ii corespunde respectiv...euro astazi, data semnarii, si nu am nici o pretentie de nic o natura asupra acestei sume, restul de ..., o primesc la data de...., data la care ma oblig sa dau o declaratie autentica in fata notarului, s-a stabilit chiar si ora, precum sa si elibereze apartamentul.
Se specifica , ca , hotararea este luata in consitii pascnice, neviciate fiind multumit de aceasta imparteala, conform vointei noastre, ne garantam reciproc impotriva oricarei evictiunisi a viicilor aduse.
ACTUL S-A CONSTITUIT CA TITLU EXECUTORIU,FARA VREUN DREPT DE OPOZITIE DIN PARTEA NOASTRA, A COPARTAJANTILOR.
V-am spicuit cate ceva din act, urmeaza ca peste o luna sa ridic si actul de intabulare.
Peste exact6 luni, se va da si declaratia autentica , ca va primi banii, sper ca totul sa decurga normal, sa nu se rasgandeasca, deoarece stresul in care stai te macina zi si noapte.
Va multumesc inca o data tuturor.
Da, e mult mai bine, ati scapat de o cheltuiala in plus la notar, ati platit un singur act si nu doua...
Singurul lucru in dezavantaj pe care il intrevad e ca nu e conditionata plata de evacuare, e independenta de ea, ambii aveti doua obligatii distincte neconditionate intre ele.
Asta inseamna ca dv. trebuie sa-i platiti banii indiferent daca el iese sau nu din apartament, in ziua si la ora stabilita... iar el daca nu iese trebuie sa-l evacuati...
NU ati stabilit o valoare a chiriei sau a daunelor pentru intarzierea evacuarii...
Daca nu platiti intocmai si la timp sulta, el va poate executa, caci actele notariale sunt executorii numai in ceea ce priveste sumele de bani.
Evacuarea nu o puteti executa in baza acelui act, deci e nevoie de instanta, proces etc.
Dezavantajos este si faptul ca v-ati obligat sa dati declaratia la notar de plata a banilor, asa, ca sa mai manance un notar un onorariu, cand era la fel de bine sa faceti un transfer bancar, de exemplu. Mai ieftin decat onorariul notarial la suma respectiva.
S-a stabilit si ora pentru evacuare? Modul de constatare?
Ieri m-au sunat sa imi spuna sa vin din nou cu toate originalele(3),deoarece au gresit data, actul fiind redactat cu o zi inainte , si eu si notarul a verificat continutul actului nu si data.Nici prin cap nu imi trecea sa ma uit la data sa o verific, eram foarte concentrata asupra continutului.
Asadar astazi am fost din nou la notariat, mi-a facut cu pixul din 5 , 6, data corecta era 16 nu 15, si a pus stampila, am cerut sa mi se si semneze modificarea si au spus ca nu este nevoie odata ce am stampila, repet notarul nu era acolo la ora 9 dimineata, doar fetele de la intrare, este vorba de un notariat de tara.
Sa mai insist asuprasemnarii de catre notar sau sa il las asa?
Sa cer sa se modifice pagina in care apare data, si sa o mai semnam o data?
Se poate ataca actul daca doamne fereste ajungem in instanta din cauza datei?
Actul in sine este bun, il obliga pe el , la ora 14:00, 11 ianuarie sa paraseasca casa, sa dea declaratie de primire la notar in privinta celeilalte sume, si are drept executoriu daca nu paraseste casa.
Cheltuielile toate sunt la comun, este specificat in act, daca nu iese di apart. a spus ca merg la executor cu actul si il obliga sa paraseasca apt.
Poate avea
Doamna, cititi ce v-am scris mai sus... nu exista drept de evacuare decat in urma unei hotarari judecatoresti irevocabile! Niciun act nu poate trece peste legislatia in domeniu, de-asta erau bune niste daune estimate pe-acolo, prin act...
Actul e executor numai pentru banii dv., atat.
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5