avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.


Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Confirm cele scrise mai sus. De aceea astazi sunt ap[olitic. Nu credeam sa apuc sa citesc adevarul despre alegeri. Multumresc mult Doamnei pentru curaj.
As vrea sa fiu de acord cu dumneavoastra, dar va spun din experienta ca in Romania legea este fooooarrrtee interpretativa...sau interpretata in functie de "dorintele" unora...sau altora.
Am vazut cazuri in instanta in care cetateanul a pierdut cu dreptatea in mana si cu teancul de spete similare castigate depuse ca practica, am vazut cazuri in care la o solicitare catre o institutie s-a pregatit un raspuns pozitiv, incadrat unde trebuie in lege...dar dupa o saptamana "s-au razgandit" si au dat omului un raspuns negativ agatand refuzul lor pe un alt articol din alta lege...tras de par...
Ce vorbesc?! din moment ce in zilele in care traim nu respecta Constitutia nici Guvernul nici Presedintele...?!..
ce-i de facut?
Asa, bun... si daca am convingerea ca niciunul nu merita votul meu, cum as putea sa-l dau cuiva?
Singurul document pe care mi-as pune semnatura, sau care ar atrage votul meu ar fi o actiune pentru schimbarea sistemului. Una de substanta, nu de forma. Dar cum sistemul actual nu va permite ca asa ceva sa se intample ...
Frumos , insufletitor si real mesajul d-nei Posteuca,pe care o respect in mod deosebit,dar (pentru ca exista intotdeauna un"dar"-care nu am vrea nicunul sa existe)care este oferta:
1.Geoana un" fas",care mai mult vorbeste decat gandeste,un demagog de mica anvergura,care cauta "lipeli"pentru a fi credibil
Despre acesta,spunea Andrei Plesu ca"singura lui mare calitate,este ca nu are nicio calitate),urmat de un grup in care romanii de la orase,nu prea mai au incredere,poate doar cei de la Dabuleni.
2.Basescu,cu relele lui care s-a decredibilizat prin discutii si scandaluri interminabile,cu un limbaj,mai mult argotic ,decat politic.
3/Crin Antonescu, o"papusica" ale carei sfori se afla in mainile lui Dinu Patriciu,care are atatia specialisti in partid,incat a apelat ca sef al Guvernului la un independent mai mult sau mai putin,dar care mai nou,are "pete" sau suspiuni de "pete" cu privire la vanzarea unor copii.
4.Oprescu,cu un limbaj la fel de argotic,de Rahova,de fapt cartierul "select",unde a deschis ochii,care nu a facut nimic ca Primar General,si nu a iesit in fata decat cu lebede in Cismigiu si ceasuri de aur,pe timp de criza,ajutat de in campanie de omul bun la toate,inca de pe vremea PCR-ului Octav Cosmanca.La prezentarea candidaturii a avut un limbaj,mai degraba demagogic-patriotard,decat politic,probabil"opera"omniprezentului" activist cu vechi state care ii conduce campania.Sustinatori:oamenii de prin spitale,bolnavi si nu numai.
5.Vadim Tudor,acelasi demagog de doi bani,rasist,extremist,cu o ura viscerala fata de maghiari.De bun ce este l-au pararsit toti"tovarasii de drum" in afara securistilor rezervisti,care oricum nu traiesc decat din amintiri si ii mai furnizeaza in bataie de joc cate o "informatie" de doi bani,pe care acesta o transforma in"gogorite"de doi bani.
6 G.B.-.mi-e sila sa ii pronunt numele,un "oier"analfabet,fara ideologie,fara doctrina,adept al relatiilor de"famiglie",un patron care a fost ridicat de o presa obedienta pe "culmi"nevisate si care a transformat un brand fotbalistic in"vehicul politic"
si restul,desi si ultimii doi,tot din"RESTUL" fac parte.

Pe cine mergem sa votam doamna Posteuca,cu insulfletirea despre faceti vorbire ?

Sa schimbam ce cu cine ?
Fara discutie ca toata lumea trebuie sa mearga la vot,dar rezultatul votului,va fi un vot negativ,cum scriam mai sus si de aici inca 5 ani de asteptare.
NB
Sper sa nu fi suparat pe nimeni si mai ales,pe d-na Posteuca pe care o stimez si apreciez in mod deosebit.

Scuze anticipate pentru oricine in vreun fel s-ar simti lezat de aprecierile mele sau are alte opinii decat cele care imi apartin.
elaics a scris:

As vrea sa fiu de acord cu dumneavoastra, dar va spun din experienta ca in Romania legea este fooooarrrtee interpretativa...sau interpretata in functie de "dorintele" unora...sau altora.
Am vazut cazuri in instanta in care cetateanul a pierdut cu dreptatea in mana si cu teancul de spete similare castigate depuse ca practica, am vazut cazuri in care la o solicitare catre o institutie s-a pregatit un raspuns pozitiv, incadrat unde trebuie in lege...dar dupa o saptamana "s-au razgandit" si au dat omului un raspuns negativ agatand refuzul lor pe un alt articol din alta lege...tras de par...
Ce vorbesc?! din moment ce in zilele in care traim nu respecta Constitutia nici Guvernul nici Presedintele...?!..
ce-i de facut?


Aveti perfecta dreptate in acest sens....

Se stie ca in unele instante se practica favorizarea celor care incalca intr-adevar nomele de drept si legea in anumite spete.
De ce ????
Coruptia si traficul de influienta care rezulta clar din actele scrise si parafate.

Nu exista frica in aceasta privinta intrucat, Ordinul a venit de Sus....
Judecatori,procurori,politisti.....manipulati prin Ordine venite din randul ministrilor...demnitarilor in special.

Pe cine Ocrotesc ????......rudele apropiate,prietenii.....toti asociatii lor cu care impreuna savarsesc infractiuni grave din punct de vedere legal insa sunt ocrotiti intr-o maniera distructiva fata de un justitiabil cinstit.

Daca nu ar exista astfel de "manipulari",daca functionarii publici-platiti din banii contribuabililor ar fi cinstiti si corecti si ar respecta ROI si legislatia in vigoare,respectandu-si cu strictete toate indatoririle de angajat-nu ar mai exista dosare pe rolul instantelor.

As vrea sa aud odata.....ca justitia se afla in prag de "faliment"...pentru ca nu mai are activitate.:)):)):))

In situatia curenta a acestui an...cand aceasta structura importanta in statul roman a intrat in Greva ilegala ,invocand lipsa surselor financiare ,apoi .....marirea salariilor......era ffff.frumos sa intre in Insolventa....:)):)):)):)):)) ....nu-i asa...?????

Ar fi fost normal....pentru ca ,in momentul cand te afli in imposibilitatea de a plati angajatii....trebuie sa intri in procedura insolventei......trecand prin toate procedurile legale.....adica:
-reorganizare
-reesalonarea platilor
-achitarea tuturor creantelor catre stat ori persoane fizice (creditori).....

samd.

De ce nu au aplicat aceasta formula conform legii ?????:)):)):))

Am oferit un mic exemplu amuzant (pentru ca trebuie sa mai si zambim ) acum cand nemultumirile au ajuns la cota maxima.

Sper din toata inima sa citeasca acest manifest si ministrul justitiei......ori macar un consilier care sa-l informeze.

Avand in vedere ca nu a sanctionat niciodata pe judecatori,procurori ....pentru ca au "dictat" sentinte ori decizii ilegale.

Nici un justitiabil cinstit (care a si murit cu dreptatea in mana ) nu a avut un raspuns favorabil la cererea /sesizarea facuta catre CSM.

De ce ????

Pentru ca....."pestele de la cap se-'npute..."-spune o vorba batraneasca.-

Aici...trebuie schimbarea pe care si-o doreste fiecare !!!!!!.

Electoratul societatii civile ,este chemat la vot sa ofere marja sa de credibilitate unui conducator care sa stie sa administreze si sa dirijeze Romania catre un viitor mai luminos.

In prezent,peste Romania nu se poate spune ca exista doar o ceata densa....ci este o negura totala....o bezna in care fiecare orbecaieste ca sa ajunga undeva.....

As putea sa compar aceasta stare de fapt....cu Apocalipsa care a fost mereu mediatizata ca va fi.....Sfarsitul lumii.

Ceea ce se intampla de cativa ani in Romania....
este Apocalipsa ......adica...bezna si durerea care distruge natiunea romaneasca in special (si nu numai)

Multi au crezut ca Apocalipsa va fi brusca.....si se va termina repede prin distrugerea cu repeziciune a pamantenilor....

Cine a studiat nitel scrierile vechi,poate sa descopere ca pana la acel final .....conform inscrisurilor ....nu va veni decat dupa ce se vor arata anumite semne ,si anume :

-interzicerea totala a tigarilor
interzicerea masinilor particulare in orasele mari (restrictionarea )
-soferii care au suferit condamnari pentru conducere periculoasa vor avea masinile marcate .
-politistii vor utiliza forta publica pentru a aplica legea publica.

-Va incepe o noua era glaciala.
-Omul ,va ateriza pe Marte.
-se va descoperi viata pe planete care nu apartin sistemului solar.
-se vor descoperi ramasitele Atlantidei.
-orasul New York nu va mai exista.
-Japonia se va uni cu China.
-Marea Britanie,se va numi Republica dupa moartea reginei Elisabeta a II a.
-Statele Unite ale Americii va fi condusa de un Comitet Executiv format din cinci membri,nu de un Presedinte.
-Papalitatea va inceta sa mai existe.
-Rusia va deveni o tara crestina.

-se va folosi o singura moneda in toata lumea .
-se va descoperi un vaccin impotriva cancerului.
-vor apare boli necunoscute pe Pamant care va ucide populatia in masa .


Iata cateva exemple care arata clar ca prezicerile pentru sfarsitul acestui secol au la baza anumite etape /semne distincte.

Sunt sigura ca ve-ti descoperi ca o parte din aceste semne premonitorii au fost deja .

Aceste "etape"nu au o ordine anume.....
Eu am redat aici in ordinea aducerii aminte din ceea ce am studiat .

In Cartea sfanta a ortodoxilor,se mentioneaza ca :
" va veni timpul cand parintii vor plange de mila copiilor lor"......

Acest timp,il petrecem acum.....
Tremuram cu trupul si gandul ca urmasii nostrii nu au un trai decent,ca nu au un loc de munca,ca pleaca in lumea lor deznadajduiti de sistem....si nu se mai intorc uneori....
S-a ajuns la ruptaura definitiva a relatiilor dintre parinti si copii intrucat nevoile personale sunt mai presus de legatura karmica a liantului familiei.

Iata un motiv pentru care trebuie sa incercam singuri sa ne luptam cu "stihiile"destinului.

Cred ca este momentul sa ne bazam pe intuitie,discretie si compasiune fata de aceasta situatie fara precedent.

Constiinta propriei capacitati de a gresi ,este o calitate pe care trebuie sa ne-o asumam .

Prin intuitie vom descoperi directiile viitoare ale vietii noastre.

Depinde de noi sa folosim oportunitatile care ni se ofera !

Trebuie sa fim solidari pentru a sustine o cauza nobila pentru a supravietui cataclismului care a fost prevazut candva.

Este foarte interesant cum s-a putut intui asemenea viitor de oameni care au existat pe acest Pamant.

Fiecare are in Cartea Destinului un rol binedefinit pe Pamant.

Sa oferim posibilitatea de a indeplini misiunea sacra a fiecaruia pentru o viata mai buna !

va multumesc pentru intelegere !

cu respect si consideratie,
rodica_post

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)