Bună seara. Neplata pensiei alimentare stabilita prin HJ definitiva și irevocabila unde se declara, la politie sau la judecătoria de care aparțin? Mulțumesc.
(1) Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.
Buna seara. Daca fostul sot a inceput sa plateasca pensie alimentara, insa nu atat cat a fost stabilit prin hotarare, ci mai putin ( asa...doar ca sa nu zica ca nu plateste) as putea sa nu semnez mandatul postal? Ar fi consecinte asupra mea?
Daca horararea definitiva si irevocabila a fost data in aug. 2015, iar in acea hotarare se face referire la plata pensiei alimentare din oct.2013, se mai aplica prescrierea? Mentionez ca am depus plangere penala pentru neplata si abandon familie la Procuratura in feb. 2018. Multumesc
Pensie alimentara
liana05
Am divortat in 2006 in lipsa sotului nestiind adresa lui din Spania.Copilul avea atunci 4 ani si mi-a fost incredintat. Acum s-a intors in tara, pot cere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
mikitth
De cel putin trei ani, sotia nu mai primeste pensie alimentara pentru copilul minor , dintr-o casatorie anterioara, desi la sentinta de divort a fost ... (vezi toată discuția)