avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Bună seara. Neplata pensiei alimentare stabilita prin HJ definitiva și irevocabila unde se declara, la politie sau la judecătoria de care aparțin? Mulțumesc.
În postarea din primăvară, scriaţi de angajator român.S-a schimbat ceva între timp?
Aveam informatia ( neoficiala) ca e angajatorul din Romania. Am vb cu politia si a spus ca vor face o noua solicitare Fortelor de munca din Neamt . Insa dureaza raspunsul 30 zile....

Martonze a scris:

În postarea din primăvară, scriaţi de angajator român.S-a schimbat ceva între timp?


O executare transfrontaliera actualmente nu este posibila.

Hotararea judecatoreasca, legalizata, cu mentiunea definitiva poate fi tradusa si pusa in executare in ITALIA.

Hotararea este executorie de drept, recunoscuta in statul italian, executarea silita putandu-se realiza asupra veniturilor realizate in ITALIA.

Daca aveti cunostinta de domiciliu/ locul de munca al fostului sot, procedura poate fi initiata prin MINISTERUL JUSTITIEI, insa este una de durata.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara liana05 liana05 Am divortat in 2006 in lipsa sotului nestiind adresa lui din Spania.Copilul avea atunci 4 ani si mi-a fost incredintat. Acum s-a intors in tara, pot cere ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare andreeaeliza andreeaeliza incerc sa recuperez pensia alimentara neplatita pe ultimii 5 ani, am acordul verbal al tatalui ca va plati , dar nu stiu cum sa calculez suma datorata si care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mikitth mikitth De cel putin trei ani, sotia nu mai primeste pensie alimentara pentru copilul minor , dintr-o casatorie anterioara, desi la sentinta de divort a fost ... (vezi toată discuția)