avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Obligat sa cumperi sucul,pop cornul,etc. din Cinema ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Obligat sa cumperi sucul,pop cornul,etc. din Cinema City?

Buna seara,

De multe ori am avut discutii neplacute cu stewarzii care rup biletele la Cinema City.Dupa spusele lor este INTERZIS sa vii cu produse ( sucuri,mancare,pop corn,etc. ) din alta parte si cica esti OBLIGAT sa le sechestrezi intr-un dulapior cu cheita pana la sfarsitul filmului :D Intotdeauna mi`am dorit sa aflu daca este ilegal ceea ce fac ei si daca se poate face ceva.Practic ei nu te informeaza in momentul in care cumperi biletul ci doar la intrare.

Multumesc si sper ca nu va plictisesc cu intrebari mai putin "serioase".
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
NubreeD, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:27, 23 Octombrie 2009
Regulamentul de ordine interioara , care le confera libertate in acest sens , poate prevedea situatia sus mentionata.

Insa , in vederea protectiei drepturilor consumatorului , acesta trebuie afisat intr-un loc accesibil acestora , asa incat sa-si poata reglementa conduita.

;)
Din nefericire,este vorba despre un regulament de ordine interioara intr-o incinta privata si trebuieste respectat sau sa se procedeze ,cum ati procedat dvs.
Se pare ca mizeria ramasa in urma unor spectatori consumatori de astfel de produse este mare(dar numai cea lasata de cei care au consumat produse din afara barului propriu/locului de desfacere al cinematografului),iar dvs.ati cazut"victima" lipsei de educatie a altor spectatori,dar si unei politici manageriale preferentiale,tipic romaneasca.Cine stie ce nepot al proprietarului sau ce"pila"detine acesl loc de desfacere !
In rest,nu pot decat sa fiu de acord cu aprecierea d-nei "Elga"
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua !
Exista o serie de norme interne ce pot impune reguli de conduita. Fiecare firma are asa ceva sau ar trebui sa aiba. Pentru a va raspunde insa la obiect, va informez ca, in mod legal, le puteti solicita verbal si in scris sa afiseze la loc vizibil aceste cerinte, iar daca chiar nu se conformeaza si aveti inconveniente din aceasta pricina, va puteti adresa Oficiului Protectiei Consumatorului competente.
Cu stima !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Daca asa, prevede Regulamentul de ordine interioara, este bine sa fie respectat, daca nu, mergeti in alata parte.
Succes!
Hai sa privim situatia si dintr-un alt unghi, respectiv comparand situatia cinematografului (spatiu privat) cu situatia unei locuinte (privat), la intrarea in care proprietarul iti spune ca trebuie sa te descalti, ca nu poti fuma, etc.... Este exact aceeasi situatie cu exceptia faptului ca nu se percepe tarif la intrare.

Consider ca in mod legal, fiecare isi poate stabili si impune altora reguli cu privire la conduita pe care o pot avea in spatiul lui.

Astfel cinematograful alege sa interzica accesul cu produse din exterior, aceeasi este si situatia restaurantelor...cum ar fi ca la restaurantul chinezesc sa intri cu pizza?#-o

Atata timp cat nu exista o lege care sa-i interzica astfel de practici este liber sa procedeze astfel.

Alte discuții în legătură

Reclamatie pentru servicii inumane bogsmc bogsmc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Zilele trecute eu, impreuna cu prietena mea, am trecut printr-un evenimet neplacut si dorim sa dam in judecata ... (vezi toată discuția)
Cinema city din rm.valcea restrictioneaza accesul publicului care intra in sala cu alte produse decit ale lor. klausen klausen Buna ziua, De curind am fost impreuna cu baietelul meu la Cinema City Rm.Valcea sa vedem un film si serviciul de la intrare care rupe biletele nu ne-a lasat ... (vezi toată discuția)
Salut! sunt un elev dintr-un liceu teologic, am studiat putin ... Nastase Ionut Nastase Ionut Salut! Sunt un elev dintr-un liceu teologic, am studiat putin ROFUIP si Statutul elevului. Este un liceu cu internat si dupa ce am semnat regulamentul de ... (vezi toată discuția)