avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?

MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 14 Septembrie 2010
ali_81tr a scris:

as dori sa stiu ce se intampla cu contractul meu de munca in perioada concediului de maternitate Daca eu nu vreau sa ma intorc la firma la care am lucrat trebuie sa-mi bag lichidarea sau nu?Unde se afla la momentul actual cartea mea de munca?Se poate baga lichidarea la zi daca trebuie sa o fac?


Pe perioada concediului de maternitate contractul individual de muncă se suspendă de drept .
Dupa terminarea concediului daca nu vreti sa va mai intoarceti la locul de munca puteti solicita desfacerea contractului de munca prin acordul partilor sau incetarea lui prin demisie.
Cartea de munca se gaseste ori ITM ori la angajator daca acesta are aprobare pentru pastrarea si completarea cartii de munca.
Eu mai exact ce trebuie sa intreb pe inspectorul respectiv la care am cartea de munca sau cel putin scrie pe contract de 3 luni..
Firma de pariuri este in faliment sau asa cel putin ne-au dat de inteles la oameni de care nu au mai avut nevoie, iar restul de personal s-a mutat la alta firma cu tot cu patronii asociati
Acum inspectorul m-a amanat iar cu o saptamana, ba ca nu au venit statele ba ca nu a inchis el cartea.
Se poate face o plangere la adresa lui... cred ca este asociat intr-o mizerie.
De 3 luni ma amana cu informatia ca l-a sunat fata si miercuri ii aduce statele iar eu sa vin martia viitoare.
La firma noua nu vrea sa se discute despre vechea firma si vechi patroni nu-i gasesc.

Va multumesc
poti depune o sesizare in acest sens la conducerea ITM-ului respectiv.
Buna ziua!
Am o intrebare. Din luna octombrie cartea mea de munca nu a mai fost platita catre stat, catre C.A.S deoarece mi-am dat demisia de la firma la care lucram.
Anul acesta in luna aprilie trebuie sa nasc iar de la spital mi s-a cerut adeverinta de salariat in care sa se mentioneze ca e platit CAS-ul si contul in care se face plata.
As putea sa imi platesc singura aceste asigurari ca sa nu platesc spitalizarea? Daca da, ce trebuie sa fac? Unde trebuie sa ma duc? Ce fac cu cartea de munca?. Precizez ca eu stau in sectorul 1.
Si inca o intrebare, As putea intra in somaj?, deoarece am pierdut indemnizatia din greseala si acum nu ma mai angajeaza nimeni avand copil mic acasa.
Pentru Oana2008 puteti sa mergeti la Casa de asigurari la care sunteti asigurata sa va incheiati un contract individual de asigurare si sa va calculeze contributia restanta, respectiv pentru perioada octombrie-aprilie si in continuare lunar. In acest caz dumneavoastra va trebui sa achitati contrbutia calculata la salariul minim brut pe economie garantat in plata, respectiv octombrie - decembrie 6,5% raportat la 390 lei, ianuarie-aprilie 6,5% raportat la 500 lei. Dupa calculele mele un total de 206,05 lei.
Din cunostintele mele daca raporturile de munca au incetat prin demisia dumneavoastra nu puteti beneficia de somaj.

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)