avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?

MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 14 Septembrie 2010
Eu asa mi-am rezolvat problema cu cartea de munca care nu se gasea, dar in final s-a gasit pentru ca am mers la conducere.:((:))
Eu am gasit prin metoda descrisa de mine o carte de munca, insa na, mea culpa, mai uit cateodata ca traim in Romania #-o
Am lucrat trei luni la o firma si am plecat.Am incheiat contractul de munca cu acordul ambelor parti si acum nu vor sa imi elibereze, cartea de munca, cum pot proceda sa o pot recupera
1. Care este motivul pe care-l invoca?
2. Depuneti o sesizare la ITM in aceasta privinta. Eliberarea sau neeliberarea cartii de munca nu are nimic de a face cu eventualele debite ale dvs fata de fostul angajator.
in noiembrie anul trecut, m-am angajat la o firma ca laborant chimist.Dupa o luna jumatate patronii mi-au spus ca trebuie sa vand si sa facturez.Am prestat aceasta munca timp de o luna jumatate,dupa care mi-am dat demisia, dar dansii n-au vrut sa-mi inregistreze demisia., m-au acuzat de furt ,m-au agresat fizic.Ultima data mi s-a spus sa vin peste o sapatamana ca-mi vor da cartea de munca dar, usile depopzitului au fost inchise desii toti erau la munca.Am sunat dupa aceea si mi s-a spus de catre secretara lor ca o s-o intrebe pe patroana daca ,cartea a ajuns si s-o sun pe dumneaei.Dansa mi-a dat ton de ocupat.Ce sa fac ca sa-mi recuperez cartea de munca fiindca nu stiu ce sa mai incerc?

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)