avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?

MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 14 Septembrie 2010
Intr-adevar nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj pt ati plecat prin demisie.
In noiembrie 2005 am plecat in prenatal de la x din Bucuresti si avand probleme cu baietelul de la nastere, am stat cu el in spital aproape 5 luni (a trait doar pana la varsta de 7 luni fiind suspect de o boala genetica pentru care la noi in Romania nu se fac anlize), timp in care am aflat ca firma sa dizolvat iar dupa spusele celor de atunci cartile de munca ar fi fost duse la ITM.
Am fost la ITM, am facut cerere, telefoane, am intrebat de nenumarate ori, dar dansii spun ca nu o gasesc , CE POT FACE, va rog, ca nimeni nu ma lamureste, toti ridica din umeri, iar firmele la care am lucrat nu mai functioneaza la ora actuala.
Va multumesc frumos.
Depune o sesizare la conducerea ITM-ului sau la Inspectia Muncii cu sediul in str.Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti .
Trebuie sa aflati cine a fost lichidatorul judiciar al societatii la care ati lucrat dumneavoastra. Acesta are obligatia de a arhiva si depozita toate documentele pe care le preia pe baza de proces verbal de la societatea care se afla in proces de dizolvare. Probabil ca dansii va pot ajuta sa dati de urma cartii de munca.
Daca cartile de munca sunt depuse la ITM , cam greu sa se mai descurce lichidatorul ....daca o fi avut #-o

Tot printr-o sesizare la conducerea ITM-ului sau al Inspectia Muncii se poate rezolva.

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)