avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CARTE DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CARTE DE MUNCA

IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI.
DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL NU A PLATIT NICIUNUIA DINTRE NOI DARILE CATRE STAT LA SALARII-CAS,SOMAJ,ETC.
I-AM SPUS PATRONULUI CA VREAU SA PLEC IN ALTA PARTE.EL A SPUS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA DAR CA IMI POATE DA CARTEA DE MUNCA ATUNCI CAND PLATESTE TOATE DARILE DE MAI SUS DEOARECE NU POATE PLATI PARTIAL NUMAI PENTRU MINE.
IN ULTIMA INSTANTA SUNT DE ACORD SA PLATESC PARTEA MEA DE OBLIGATII CATRE STAT NUMAI SA PLEC DEOARECE AM O OFERTA DIN ALTA PARTE PE CARE NU VREAU SA O PIERD . CUM POT FACE ACEST LUCRU ? POT SA-MI IAU CARTEA DE MUNCA SI SA PLATESC IN NUMELE LUI CE AVEA EL SA PLATEASCA LA CARTEA MEA DE MUNCA? SAU NOUL PATRON MA POATE ANGAJA ASA CU RESTANTE URMAND CA IN URMA INTELEGERII DINTRE NOI SA LE PLATEASCA EL?

MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 14 Septembrie 2010
Multumesc pentru raspuns. Am solicitat, la firma, un raspuns oficial legat de situatia cartii de munca. Situatia este destul de grava, in cazul pierderii cartii de munca, avand in vederea ca trebuie sa aduc adeverinte si de la firme care nu mai exista. Dupa mine legea este nedreapta in astfel de situatii: pagubitul (adica eu) trebuie sa pierd timp si bani pentru neglijenta altora.
nu ar fi trebuit sa alergati dvs ... dar asa se intampla :)
Am fost angajata cu contract de munca la o societate. Dupa care m-am angajat la o alta cu care de asemenea am contract de munca. La prima societate nu am dus cartea de munca. Societatea la care sunt angajata in prezent poate completa in cartea de munca daca eu nu am dus cartea de munca la angajatorul anterior?
Poate sa completeze datele contractului de munca anterior pe baza adeverintei eliberate de catre respectivul angajator. Adeverinta trebuie sa cuprinda toate datele contractului individual de munca (perioada, functie, salar, motivul incetarii contractului de munca si eventualele modificari suferite de acest contract pe perioada cat ati fost angajata).
da, poate completa in acrtea de munca pe baza adeverintei de vechime eliberata de fostul angajator si vizata de ITM.

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie Buna,
Am si eu o intrebare: legal, dupa cate zile de la inmanarea demisiei angajatorul este obligat sa elibereze cartea de munca ? (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)