avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... UNBR dat in judecata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

UNBR dat in judecata

eu am formulat deja doua actiuni care se afla pe rolul Judecatoriei sector 5 Bucuresti

daca aveti pareri, opinii,,,impresii le astept
Cel mai recent răspuns: Andrei Radulescu , Consilier juridic 16:10, 22 Decembrie 2009
Spune care sunt cele 4 capete de cerere, ca sa vedem ce exceptii ar putea fi invocate.
mariusinho a scris:

Eu voi introduce o actiune in contencios administrativ, in baza art. 1 alin (2) coroborat cu art. 4 alin (1), art. 7 alin (1) si art. 8 alin (1). Astfel, am depus plangerea prealabila prin care am cerut revocarea, in parte, a Deciziei de neprimire in profesie, si anume, la materiile la care am picat. Totodata, am cerut recorectarea lucrarilor de catre o comisie specializata si am enumerat inadvertentele care au avut loc la acest examen de admitere in profesie. Mai mult decat atat, am invocat si nelegalitatea Regulamentului-CADRU privind organizarea examenului de admitere in profesia de avocat, intrucat nu este prevazuta nicaieri procedura de solutionare a contestatiilor. In acest sens, eu consider ca nu ai mari sanse de reusita, intrucat ti se vor invoca mai multe exceptii, printre care, exceptia necompetentei materiale a instantei. De asemenea, cred ca ti se va respinge actiunea ca fiind tardiv introdusa, intrucat nu ai apelat la procedura prealabila, dar aici nu sunt sigur, caci tu ai depus o actiune in civil si, pana nu vad ce ai scris in ea si ce motive ai invocat, nu ma pot pronunta. Altfel, eu iti doresc mult succes si sa ne vedem in instanta, exercitand profesia la care aspiram si acesti "stimabili" nu ne lasa sa fim avocati. Bafta si sa auzim numai de bine!

buna
de ce exceptia necompetentei materiale?
sau a tardivitatii?
tribunalul nu este competent in prima instanta pentru o actiune in obligatia de a face , nu este litigiu de munca, iar UNBr este asimilat cu alte unitati administrative , poate ma insel dar daca da te rog sa-mi explici.
in ceea ce priveste tardivitatea , de ce? pentru ca actiunea a fost introdusa imediat dupa aflarea rezultatelor, de pe site, ca oridum din alta parte tot nu aveai de unde
eu ma gandesc mai degraba la exceptia lipsei calitatii procesuale pasive :(
mariusinho a scris:

Eu voi introduce o actiune in contencios administrativ, in baza art. 1 alin (2) coroborat cu art. 4 alin (1), art. 7 alin (1) si art. 8 alin (1). Astfel, am depus plangerea prealabila prin care am cerut revocarea, in parte, a Deciziei de neprimire in profesie, si anume, la materiile la care am picat. Totodata, am cerut recorectarea lucrarilor de catre o comisie specializata si am enumerat inadvertentele care au avut loc la acest examen de admitere in profesie. Mai mult decat atat, am invocat si nelegalitatea Regulamentului-CADRU privind organizarea examenului de admitere in profesia de avocat, intrucat nu este prevazuta nicaieri procedura de solutionare a contestatiilor. In acest sens, eu consider ca nu ai mari sanse de reusita, intrucat ti se vor invoca mai multe exceptii, printre care, exceptia necompetentei materiale a instantei. De asemenea, cred ca ti se va respinge actiunea ca fiind tardiv introdusa, intrucat nu ai apelat la procedura prealabila, dar aici nu sunt sigur, caci tu ai depus o actiune in civil si, pana nu vad ce ai scris in ea si ce motive ai invocat, nu ma pot pronunta. Altfel, eu iti doresc mult succes si sa ne vedem in instanta, exercitand profesia la care aspiram si acesti "stimabili" nu ne lasa sa fim avocati. Bafta si sa auzim numai de bine!

Tot pe contencios voi actiona si eu...nu stiu insa cat poate sa dureze...celeritatea e doar in teorie...de asemenea, daca stie cineva vreun precedent...:)
cristina chiva a scris:

Spune care sunt cele 4 capete de cerere, ca sa vedem ce exceptii ar putea fi invocate.

1 so oblige pe UNBR sa-mi dea lucrarea impreuna cu baremul de corectare si cu notele obtinute

2sa dispuna numirea unu prof de specialitate care sa imi crocteze lucrarea, prof indep si impartial

3.nu il mai stiu

4 suspendarea hotararii de validare pt mine
radulescua86 a scris:

cristina chiva a scris:

1 so oblige pe UNBR sa-mi dea lucrarea impreuna cu baremul de corectare si cu notele obtinute

2sa dispuna numirea unu prof de specialitate care sa imi crocteze lucrarea, prof indep si impartial

3.nu il mai stiu

4 suspendarea hotararii de validare pt mine

Solicitarile 1 si 2 reprezinta proba cu expertiza de specialitate, deci nu sunt capete de cerere,
Daca se admite actiunea asa cum a fost formulata, care este finalitatea urmarita de tine?

Probabil capatul 3 de cerere se refera la obligarea UNBR de a te primi in barou.=D>
Capatul 4 de cerere este de competenta materiala a Tribunalului Bucuresti - Sectia Contencios Administrativ.

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Admitere fara examen ContSters128473 ContSters128473 Stie cineva ce s-a hotarat la Congres in legatura cu admiterea fara examen pana la adoptarea proiectului de modificare a L. 51/1995. (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)