salut!
eu am depus o plangere prin fax catre unbr pe 16 oct...trebuie sa astept 30 de zile cf leg cont adm pana sa initiez actiunea?
eu as zice totusi ca la curtea de apel ar trebui inceput totul.cel care a depus la judecat. in materie civila nu prea are sanse...la fel si cu cei care vor sa inceapa ceva in penal.cont adm e clar varianta: si anume anularea partiala a deciziei unbr pe baza rezultatelor comunicate de comisia de contestatii. eu la fel vreau sa cer recorectarea lucrarii de drept penal intrucat baremul l-am respectat intocmai si nu au vrut sa imi dea nota de trecere la contestatie sau cel putin sa-mi modifice nota cu 1 sutime in plus.
ideea e alta..exceptia care ar putea sa o invoce ar fi lipsa competentei generale a instantei de a analiza modul prin care s-a solutionat contestatia si de ce zic asta: a fost un caz acum cativa ani( e adevarat,nu era implicat unbr ci inm),in care instanta a admis exceptia intrucat ea nu se putea transforma intr-o instanta de "corectare",ea putea modifica sau anula doar modul in care a fost alcatuit BAREMUL pe baza caruia se faceau corecturile,nu si a corecturii in sine.
deci ceea ce trebuie sa cerem e ca instanta sa admita alcatuirea unei alte comisii impartiale(vine intrebarea pe banii cui!?) si care aceasta ar trebui sa recorecteze...lucru care imi e cam greu de crezut ca s-ar intampla.
si desi e un interes legitim,chiar nu stiu ce sanse putem avea...adica unbr va demonstra ca acea comisie de contestatie a fost conform "regulamentului" si ca au fost profesori universitari cu totii,au fost obiectivi etc...si in plus o instanta nu poate ataca modul in care un om face o corectura,atata timp cat ei spun ca au corectat "dupa barem".
ceea ce vreau e ca nota mea sa nu fie aratata celui care ar recorecta,ca nu cumva acesta sa fie influentat...
nu stiu , cam complicat...pe dreptul meu nu gasesc solutii viabile!
adica am o lucrare de 8,am promovat 4 materii printre care si o nota de 9 si eu nu pot fi avocat.
salut,
eu ma judec cu UNBR la CA Bucuresti. De renuntat nu am renuntat
Doar ca imi place din cati eroi se dadeau, acum toti au ajuns veterani inainte de terminarea razboiului :D
Este un dosar destul de greu si care se va intinde pe mult timp
Asa ca ne trebuie rabdare si tutun
Pe data de 19.10.2009 am depus plangerea la U.N.B.R., iar astazi suntem in data de 23, motiv pentru care am trecut pe la secretariat, unde mi s-a raspuns ca plangerile depuse vor fi analizate de catre Consiliul U.N.B.R., pe la jumatatea lunii decembrie. Sincer, eu unul am pregatita actiunea si o voi depune in cursul saptamanii prezente, deoarece m-am saturat pana peste cap de toate aceste eschive si de dusul cu lingurita. Astfel, indemn pe toti cei care doresc sa continue demersurile impotriva acestor nedreptati ce ni s-au facut, sa va alaturati noua, pentru o solutionare definitiva. Bafta tuturor!
Oameni buni! Sa nu va rada judele in fata, ca mi se face si mie rusinica putintel...
Daca tratati asa ca aici problema, de genul 4 capete din care unul nu-l mai stiu...
sau: ce parere aveti, desi nu v-am spus ce anume cer... atunci va fi de tot rasul in instanta, mai ca-mi vine sa vin sa vad ce si cum...
Atacati ori baremul, ori aratati ca lucrarea corespunde baremului si, in conformitate cu acesta, ar fi trebuit data nota de trecere.
Dar fara sa uitati despre ce vorbiti in cerere, ca nu prea dovediti veleitati de avocat in cazul asta... si nici n-o sa va asculte judele pana la capat!
"picat" la examen barou
Pilu
Buna seara,
Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)