avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... UNBR dat in judecata
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

UNBR dat in judecata

eu am formulat deja doua actiuni care se afla pe rolul Judecatoriei sector 5 Bucuresti

daca aveti pareri, opinii,,,impresii le astept
Cel mai recent răspuns: Andrei Radulescu , Consilier juridic 16:10, 22 Decembrie 2009
dat fiind faptul ca pana acum a trebuit sa merg pe ghicite, caci nu exista reglementari specifice, cu un pik de ajutor din partea intampinarii depuse de UNBR, am dezvoltat actiunea initiala..... eu nu am mai revenit pe forum caci am observat o lipsa de interes si am dorit sa bag un subiect cu forta.

unul din capetele dvs de cerere are in vedere baremul si lucrarea mea....ceva asemanator cu ceea ce dvs ati indicat
momentan a venit OP de la Judecatoria Sect5 la CA BUc, si maine am termen....intentionez sa o modific...deja am facut modificarea, caci elementele prevazute de art 581 CPC nu mai sunt valabile s/au dus din 10 oct pana in prezent
cel mai bine ar fi daca sunteti din bucuresti cand aveti un timp liber sa mergeti la arhiva sa studiati dosarul 12966/302/2009....ca sa va spun care sunt capetele de cerere si cum le-am motivat mi-ar lua mult prea mult
pe scurt este vorba de o expertiza de specialitate= aici ma refer la constituirea unei comisii de profesori de specialit
sa anuleze hot 613 pt mine si sa dea una noua numai pt mine
si cea referitoare la barem, la modul de notare, la lucrarea mea
cam astea ar fi capetele de cerere la care m-am gandit eu
nu stiu catde mult v-au ajutat aceste informatii insa sper sa intelegeti ce vreau eu sa spun
Daca dv. v-ar lua prea mult sa fiti ajutat, ghiciti cat mi-ar lua mie?

Din fericire, in tara asta nu poate merge orisicine sa vada orisice dosar... ca sa nu spun ca ar fi neprofesional ca avocat sa fac asta!

Va doresc succes atunci si sa auzim de bine!
va multumesc
In timp ce pe noi ne-au picat cu medii de peste 7 si 8...=D>

Baroul Galaţi primeşte pe bandă rulantă avocaţi fără concurs

Lista avocaţilor din Baroul Galaţi s-a îmbogăţit, în ultima lună, cu alţi şase jurişti acceptaţi fără să participe la un concurs. Printre ultimii privilegiaţi se află şi directorul Casei Judeţene de Pensii Galaţi, juristul Georgeta Modiga. În acest caz, decanul baroului gălăţean, avocatul Mircea Breahnă, a motivat că acceptarea fără concurs a fost posibilă pentru că directorul Casei de Pensii este doctor în drept şi că are experienţă în domeniul juridic ce depăşeşte zece ani. Cum Georgeta Modiga este funcţionar public cu adeziune la PNL şi nu are de gând să renunţe la funcţia de director, Baroul Galaţi va fi nevoit să o suspende de pe listă, profesia de avocat fiind incompatibilă cu statutul actual al şefei CJP.
O altă surpriză o reprezintă apariţia fără concurs pe lista baroului gălăţean a soţiei deputatului UDMR Levente Szekely, Ana Szekely – fostă consilier juridic la Asirom. Racolarea fără concurs a noilor avocaţi vine după o serie de scandaluri legate de acceptarea în barou, tot fără concurs, a unor copii de avocaţi şi de magistraţi. De altfel, Curtea de Apel Galaţi este recunoscută în ţară pentru instanţele cu cele mai mari încrengături de familie, care conţin tot tacâmul: judecător, procuror şi avocat.
Mai mult, de curând, Baroul Galaţi a renunţat şi la disputa cu judecătorii Lina Nistor şi Ioan Speianu, de la Curtea de Apel, care fac presiuni să intre fără concurs în avocatură, dar nu îşi anunţaseră intenţia cu cinci ani înainte de a renunţa la magistratură, aşa cum prevede legea. Cei doi judecători au fost acceptaţi, până la urmă, pe lista de avocaţi ai baroului şi acum se caută soluţii pentru stoparea proceselor intentate de magistraţi. De parcă nu ar fi fost suficientă încărcarea listei de avocaţi fără concurs cu încă şase consilieri juridici şi doi judecători, Baroul Galaţi se pregăteşte să-şi dea acceptul şi pentru un fost poliţist de economic, Victor Ene, care a părăsit pe uşa din dos activitatea de om al legii pentru afaceri prospere.
[ link extern ]

sursa: Gandul
Ar fi trebuit sa mentionezi si faptul ca acest articol este din ianuarie 2008, nu de anul acesta. Deci, rezulta, logic, ca examenul de admitere se sustinuse la sfarsitul lui 2007, nu in septembrie 2009!!! Si, daca nu gresesc, in 2007, cei care erau doctori in drept, fosti judecatori etc. puteau intra in barou doar in baza unei cereri, fiind scutiti de examen.
In rest, eu zic ca un (viitor) avocat nu ar trebui sa ia de "buna" orice informatie aparuta in presa sau in alta parte, fara ca mai intai sa o verifice, din toate punctele de vedere.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
rak83, utilizator

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Admitere fara examen ContSters128473 ContSters128473 Stie cineva ce s-a hotarat la Congres in legatura cu admiterea fara examen pana la adoptarea proiectului de modificare a L. 51/1995. (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)