avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce pot face pe cale legală?

Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 luni acum, vine cu tot felul de "informatii" de genul: mama nu are grija de mine, tati rupe capul lu' nenea care vine la mami in casa,....si lista este lunga si tot mai greu de gestionat. Am incercat sa discut cu tatal si mi-a spus ca fetita este schizofrenica si trebuie neaparat dusa la psiholog, ca el nu a facut asa ceva. O perioada fetita nu mi-a mai povestit nimic pentru ca "nu ma lasa tati". In plus fetita vine tot mai agresiva de la intalnirile cu tatal. Povestea din aceasta seara este ca mami nu mai este mama ei ci noua iubita a tatalui este, eu sunt a lu' nimeni, ea (fetita) va pleca cu tati si cu noua lui iubita intr-o tara (nu dau numele) iar mami ramane singura. Ce pot face pe cale legala? Pentru ca nu rezonez in comunicare cu acest om si toata lumea pana acum mi-a spus ca nu am ce sa fac. Nu exista nici-o lege? Chiar nu exista?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Martonze, posibilitatile sunt nelimitate insa practica a aratat ca ajung la penalizari cei care alieneaza copilul si unde exista niste rapoarte psihologice si niste probe de necontestat.
Scrie clar că "orice persoană care locuieşte în mod permanent cu copilul", este cât se poate de clar.

Scoateti lucrurile din context, nu scrie deloc ca e exclusiv apanajul rezidentului sa alieneze, este o enumerare de persoane si la sfarsit e clar trecut SAU. Ca dumneavoastra doriti si aveti nevoie sa credeti ca e asa ceva acolo, e treaba dumneavoastra insa transmiteti mai departe o inexactitate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, greşiţi profund. Cunosc cazuri în care raportul psihologic arată clar culpa tatălui pentru refuzul copilului şi totuşi, mama a fost penalizată. Apoi, să nu uităm de ipj-işti, care trebuiau să scrie neapărat "alienare parentală" în raport, chiar dacă scriau "există posibilitatea ca în viitor să se dezvolte alienarea parentală" Mai cunosc cazul în care tatăl, după 10 ani de absenţă, a traversat tot ciclul art. 913 Cpc, când copilul mergea la psiholog, tatăl bea cafeaua cu psihologul, iar acela l-a abuzat pe copil, până a ajuns la psihiatre, şi azi e tratat bietul copil.După incasarea penalităţii, tată a dispărut din nou, în curând vor fi 2 ani.
Din nou, va rog sa imi trimiteti si mie in privat raportul care arata culpa tatalui in mod clar si totusi mama a fost penalizata.
Eu nu cunosc cazurile descrise de dumneavoastra insa cunosc cazurile prietenului apropiat caruia fosta sotie a refuzat tratamentul copilului si instanta nu i-a suplinit acordul. Sa va mai spun ca minorul in care trebuia sa il ia in ziua imediat dupa sentinta, a vorbit cu tatal la telefon, a ras, au discutat si pe whatsapp si a confirmat ca abia astepta sa isi vada tatal si restul familiei iar 2 ore mai tarziu cand a ajuns parintele sa-l ia, mama venise de urgenta acasa ( de regula termina serviciul mult mai tarziu decat ora de preluare) si copilul tremura tot si plangea si spunea mecanic ca nu vrea la tata?
Si multe altele. este barbar ce i se poate face unui copil. Nu spun ca e vorba de alienare in toate cazurile in care se aduce in discutie asa ceva insa e crunt sa stai si sa iti privesti copilul abuzat si speriat doar pentru ca a indraznit sa te iubeasca. Sau sa ii fie interzis ceea ce pentru altii e ceva firesc. E crunt.
Personal cataloghez alienare de o gravitate identica cu violul sau infometarea.
When,

Alienarea parentala in cazul in care copilul este atat de mic nu stiu cum poate fi demonstrata pentru ca nu este luata in considerare si eu nu am decat ceea ce spune fetita. Dgaspc nu intervine, am fost deja si raspunsul este ca pot depune plangere, ei vor face vizite la domiciliul lui care sunt anuntate, el se va comporta frumos si rezultatul va fi ca eu am mintit. Psihologii nu elibereaza acte decat la cerinta judecatoreasca. Sa il dau in judecata pe motivul alienare....intru intr.un cerc. Singura problema pe care am putut sa o rezolv partial cumva a fost plangere la politie pentru scandalurile facute din orice cand vine sa ia fetita
Eu va spun ca fetita mea imi spune constant ca nu vrea la tata(motiv pentru care am convenit cu el sa intre in casa sa o convinga) iar cand il vede nu se bucura dar se supune si accepta sa plece. Am intrebat fetita de ce imi spune ca nu vrea si totusi se duce si mi.a spus ca ii este frica de el. I.am explicat ca tati nu ii va face niciodata rau si mi.a zis ca eu nu stiu, ca daca ea nu merge la tati atunci tati ii face rau la mami. Copilul poate parea bivalent pentru ca este influentat de parinti sau poate stie el de ce. Toata lumea uita ca ei chiar daca sunt mici nu inseamna ca sunt si prosti.

Am incercat o mediere si intr.adevar asta a si cerut. Sa ii dau fetita si sa ii platesc eu pensie de intretinere pentru ca am salariu mai mare decat el. Pana acum nu a platit( de fapt a inceput sa o plateasca de 2 luni printr.o metoda prin care eu nu ii pot ridica motivand ca el asa demonstreaza ca si.a achitat obligatiile si este rea intentie din partra mea ca refuz sa o ridic). Si ca se va razbuna pe mine mi.a spus personal.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Atunci, ca sa fiti acoperita dati mereu mail tatalui, dupa fiecare vizita oin care spuneti ca fetita iar a mentionat ca dumneavoastra vi se va face rau de catre tata, ca este speriata si simte ca este ingradita sa va iubeasca.
Mereu in scris , civilizat si il rugati sa gasiti impreuna o solutie.
Va rog sa ii mentionati faptul ca nu ati putut ridica pensia alimentara si rugati in scris si p[rin notificare prin executor sa va livreze pensia in contul x. Apoi, daca dupa 3 luni nu se intampla nimic il executati pentru sumele restante.
Va mai sfatuiesc sa ii dati mail saptamanal cu poze cu fata, cu informatii despre cea mica si sa il invitati sa o sune.
Nu il puteti da in judecata pentru alienare insa il puteti da in judecata pentru restrangerea dreptului de vizita pentru ca e traumatizat copilul. E important insa sa fiti pregatita cu tot.

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)