avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Influența negativă a tatălui asupra copilului. Ce pot face pe cale legală?

Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 luni acum, vine cu tot felul de "informatii" de genul: mama nu are grija de mine, tati rupe capul lu' nenea care vine la mami in casa,....si lista este lunga si tot mai greu de gestionat. Am incercat sa discut cu tatal si mi-a spus ca fetita este schizofrenica si trebuie neaparat dusa la psiholog, ca el nu a facut asa ceva. O perioada fetita nu mi-a mai povestit nimic pentru ca "nu ma lasa tati". In plus fetita vine tot mai agresiva de la intalnirile cu tatal. Povestea din aceasta seara este ca mami nu mai este mama ei ci noua iubita a tatalui este, eu sunt a lu' nimeni, ea (fetita) va pleca cu tati si cu noua lui iubita intr-o tara (nu dau numele) iar mami ramane singura. Ce pot face pe cale legala? Pentru ca nu rezonez in comunicare cu acest om si toata lumea pana acum mi-a spus ca nu am ce sa fac. Nu exista nici-o lege? Chiar nu exista?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Sunteţi comic cu sfatul de trimis poze, fiindcă:
Timpul de crestere al fetitei este aproape egal. Doua zile din saptamana la el si 3 la mine, 2 weekenduri la el si 2 la mine, jumatate din vacante....

la fel cu sunatul şi cu informaţiile despre cea mică.
Şi n-am greşit cu interpretarea definiţiei din vestitul "protocol"
Extras dintr-o motivare în care mama a fost penalizată:
(...) existența titlului executoriu și demararea procedurii executării silite nu pot fi paralizate de împrejurarea că minorul refuză executarea voluntară, aceasta fiind rațiunea pentru care dispozițiile procedural civile referitoare la executarea hotărârilor judecătorești referitoare la minori instituie instrumente de aducere la îndeplinire a dispozițiilor titlurilor executorii chiar prin constrângere (legislația procesual civilă nepermițând la rândul ei, lipsirea de efecte a unei hotărâri judecătorești, respectiv neexecutarea silită pe motiv că o persoană, fie ea și copil, nu este de acord cu hotărârea,) instituind prezumții de culpă în sarcina debitorului obligației de a face[/quot]
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Martonze, utilizator
Dumneavoastra insa pe de alta parte nu sunteti deloc comica mai ales ca miza este normalitatea si traiul unui copil. Nu stiu sa zic daca e de ras sau plans.
pozele se trimit chit ca minora sta timp egal la amandoi parintii tocmai pentru a demonstra deschiderea si dorinta mamei de a incuraja relatiile dintre tata si copil.
Pe mine nu ma supara sa primesc prea multe poze cu copilul meu, pe dumneavoastra?

Referitor la motivarea in care mama a fost penalizata, va rog sa nu mai denaturati si sa scoateti lucrurile din context. Ori aratati toate probele si toata hotararea ori nu.
Pentru ca nu am auzit de nici un parinte alienator ca in urma hotararii sa fie penalizat sa nu considere decizia incorecta.
Nu avem de unde sa stim ce se ascunde in spatele acelei sentine sau acelei motivari. Nu imi pot da cu parerea. Iar din ce vad ca scrie AgainstPas si ce se intampla prietenului meu......ajung sa ma indoiesc cum ca nu ar fi corect ce s-a decis. In Romania cu dreptatea de partea ta, tatii tind sa fie discriminati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
„(...) existența titlului executoriu și demararea procedurii executării silite nu pot fi paralizate de împrejurarea că minorul refuză executarea voluntară, aceasta fiind rațiunea pentru care dispozițiile procedural civile referitoare la executarea hotărârilor judecătorești referitoare la minori instituie instrumente de aducere la îndeplinire a dispozițiilor titlurilor executorii chiar prin constrângere (legislația procesual civilă nepermițând la rândul ei, lipsirea de efecte a unei hotărâri judecătorești, respectiv neexecutarea silită pe motiv că o persoană, fie ea și copil, nu este de acord cu hotărârea,) instituind prezumții de culpă în sarcina debitorului obligației de a face
Este mai mult decât aberant să trimiţi poze în fiecare zi cu copilul unul altuia sau să dai informaţii..care informaţii? că a mâncat un măr şi s-a jucat cu căţelul? din moment ce părinţii stau ritmic, timp relativ egal cu copilul.Şi în definitiv, toate astea le poate face şi tata, în condiţiile date.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Martonze, utilizator
Martonze, dumneavoastra cand mergeti la magazin va ganditi daca sa platiti sau nu?
Cand mergeti la aeroport negociati cumva daca sa treceti cu recipiente pline cu lichid? Cand conduceti masina sau cand traversati o faceti pe verde sau cum vi se nazare dumneavoastra?
traim intr-o societate si exista reguli. Nu procedam dupa cum ni se scoala noua si nu, nici minorul nu are libertatea aceasta doar pentru ca e minor.
Exista o hotarare judecatoreasca, o respecta sau nu.
Atata timp cat nu e abuzat nu are de ce sa nu o respecte.
ce povesteste initiatoarea topicului pare sa fie un abuz si o incercare de alienare.
Si da, am sfatuit mama sa trimita poze si filmulete tocmai ca sa arate ca are deschidere fata de celalalt parinte. Atunci cand minora intemeiat va refuza sa mearga la tata, mama va avea dovezi ca singurul vinovat de situatia aceasta este tatal. Iar asta se face prin ce am spus mai sus.
Insa sunteti atat de impotriva ideii ca mama sa trimita ceva tatalui incat de data asta nu mai realizati ca paradoxal ma aflu in barca cu dumneavoastra.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Şi mamele astea au ales normalitatea şi au devenit "alienatoare" :
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Şi când mama din ultimul link a mers la Poliţie, să facă plângere, poliţiştii au luat-o în derâdere, puteţi să-i citiţi postările acelei mame.
Dvs. vorbiţi despre "respectarea hotărârilor judecătoreşti" de către copii exact cum am vorbi despre respectarea acestora de către pisici sau câini.Ia păruiţi un âine şi vedeţi, vă mai puteţi apropia de el? Vorbim de vieţuitoare şi copilul e o fiinţă cu instincte, care până la maturitate, se consideră că nu e suficient "dresat" să aibă drepturi.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Minor si familie madalinmanea madalinmanea Buna ziua . Sunt tatăl unei fetițe de 4 anișori . Aceasta imi poarta numele . Plătesc pensie alimentară regulat de aproximativ 2 ani . Iar de curând s.a ... (vezi toată discuția)
Remedii efective alienare parentala evidenta againstPAS againstPAS Citeam undeva ca singura sansa reala a parintelui alienat esta ca, pe parcursul procedurii de executare silita, parintele alienator sa isi epuizeze proprile-i ... (vezi toată discuția)