avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Modificări în avocatnet.ro Propune o noua serie de moderatori pana la 5 noiembrie
Discuție deschisă în Modificări în avocatnet.ro

Propune o noua serie de moderatori pana la 5 noiembrie

Multumim pentru propunerile de data trecuta. Le multumim si moderatorilor nou-numiti ca si-au acceptat si luat in primire rolul cu cea mai mare seriozitate.

Astazi ma gandesc ca e vremea sa incercam sa propunem moderatori pentru forumurile care inca sunt moderate de unul sau doi oameni. Ma gandesc, printre altele, la forumurile dedicate Avocatilor si admiterii in avocatura (unde exista topicuri extrem de importante, de genul Admiterii in avocatura, care suscita constant interesul unui mare numar de utilizatori, de unde si contrele constante dintre acestia), Admiterii in Magistratura.. si altele.

Prin urmare, haideti sa propunem pana la 5 noiembrie, un nume de utilizator si un forum caruia i s-ar potrivi acest nume ca moderator. La fel ca data trecuta, promit sa centralizez pe 5 noiembrie aceste propuneri si sa alegem viitorii moderatori din randul numelor amintite acolo.

Multumesc anticipat pentru propuneri.
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 18:53, 11 Noiembrie 2009
rodica_post a scris:

Avokitten- magistrati/magistratura
Av.Lacoschi - avocati/avocatura

Adrian Stoica - lichidari si insolventa

R_gabi
cermak gruianu

fplopeanu

Iulian Manea

Stoica Ioana

O parte dintre propunerile dumneavoastra sunt deja moderatori .
romania inedit a scris:

rodica_post a scris:

Avokitten- magistrati/magistratura
Av.Lacoschi - avocati/avocatura

Adrian Stoica - lichidari si insolventa

R_gabi
cermak gruianu

fplopeanu

Iulian Manea

Stoica Ioana

O parte dintre propunerile dumneavoastra sunt deja moderatori .

:sorry::sorry::sorry::sorry:

cred ca propunerea mea este in asentimentul si majoritatea celor care si-au exprimat propunerile.

Chiar daca unii din lista mea de propuneri sunt moderatori cred ca au o calitate :

-nu am vazut ca cei din lista de mai sus(cei care sunt moderatori in prezent), sa cenzureze mesaje ,sa le stearga (din diferte motive invocate doar ca sa fie o "explicatie"), ori sa avertizeze nefondat.

Cred ca adevarata valoare profesionala combinata cu calitatea umana trebuie sa fie primordiala in atribuirea unei "functii" pe orice site.

Alegerea in final va fi efectuata de catre administratia acestui site.

Noi,utilizatorii suntem cei care aducem doar functionalitatea acestui site.

Este corecta ideea colaborarii D-lui Alin Popescu cu utilizatorii pentru o apreciere individuala.

Lista celor care merita toata aprecierea ar fi mult mai lunga ,insa nominalizarea in aceasta situatie trebuie sa fie concreta in raport de activitatea pe acest site si calitatea discutiilor (de orice natura) .

Multi utilizatori simpli sunt nedumeriti de ce se sterg mesaje ori chiar topicuri.

Poate primesc raspuns concret aici pentru a intelege concret acest mod de "moderare" - uneori fara motivatii juste si concrete.

Va multumesc pentru intelegere !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Doua precizari. In seara asta promit sa fac topul cu moderatorii si sa revin cu concluziile. Scuze, vina mea ca n-am centralizat pana acum, dar am fost putin prins.

In al doilea rand, as vrea sa mai spun ceva. Un lucru foarte important pentru mine. Avocatnet.ro nu mai este proiectul meu. De ani de zile, de cand langa oamenii de inceput au venit alti oameni, Avocatnet.ro a devenit un proiect colectiv. Suntem 12 oameni care ne batem capul in fiecare zi sa va oferim stiri, comentarii, platforme informatice, seminarii, etc. Dincolo de echipa Avocatnet.ro, Forumul exista (si nu spun nimic patetic sau "vorbe mari") in primul rand datorita membrilor comunitatii Avocatnet.ro. Nu exista datorita mie sau altora. In plus, un merit extrem de mare este al pianistului, care isi bate capul sa implementeze toate propunerile care vin de la cititori.

Asa incat afirmatii de genul "Noi,utilizatorii suntem cei care aducem doar functionalitatea acestui site" nu prea au cum sa fie ok. De la momentul la care am introdus regula moderatorilor alesi de comunitate, am schimbat macazul. Stiu, e o atitudine riscanta, dar mizam pe ideea ca oamenii care isi propun moderatorii de discutii nu au cum sa greseasca. Cu putina atentie in plus din partea administratorilor, lucrurile nu au cum sa mearga rau.

Odata ce i-ati propus si au fost numiti in functie, ar fi bine daca le-ati da acestor oameni incredere ca nu fac lucruri altfel decat trebuie. Pot sa vorbesc din experienta mea. Sterg urmatoarele tipuri de mesaje:
- discutii dublate (sterg discutia pusa in forumul nepotrivit sau ultima discutie postata)
- mesaje offtopic (unele chiar sunt pe langa, altele duc discutia pe o panta alunecoasa: cum ar fi provocarile sau trimiterile la greseli gramaticale)
- nu editez niciodata un mesaj (decat eventual pentru un cuvant sau doua). In general, cand un mesaj are o parte nelalocul ei, aleg sa sterg tot sau sa las tot.
- sterg mesajele in care cineva repeta ce s-a mai spus mai sus.
- sterg mesajele care contin doar zambareti. Unele sunt doar asa ":)"

Nu-mi mai trec si alte lucruri prin cap, dar daca ma intrebati, va spun. Cred ca toti adminii sau moderatorii sunt de buna credinta si actioneaza doar in directia de a modera si nu de a cenzura.

Daca se intampla si alte lucruri, puteti scrie oricand administratorilor. In unele cazuri (cele mai multe), eu am luat apararea moderatorilor si am explicat de ce au actionat asa. In alte cazuri, am incercat sa mediez conflictul.

Prin urmare, cam asta e cu moderarea. Nu exista niste reguli clare pentru ca viata ne da exemple mai mult decat diverse. Moderatorii au niste reguli pe care le-au discutat intre ei si in scurta vreme o sa aiba si un forum special in care vor putea comunica intre ei.

Multumesc.
Buna seara,
Va multumesc Domnule administrator @ Alin Popescu - pentru operativitatea si consistenta acestui raspuns.

Am solicitat acest raspuns in numele unor utilizatori care in privat mi-au comunicat nemultumirea fata de aspectele din mesajul anterior.

Personal,sunt mai "toleranta"in asemenea situatii .

Probabil,unele persoane sunt mai sensibile atunci cand li se impun anumite "restrictii" in viata.

Totusi,se poate vedea ca exista multi utilizatori ,insa activitatea pe site nu mai este chiar atat de fluctuanta ca altadata.

Motivele,nu le stiu decat cei care au renuntat -insa au ramas doar cu numele logati pe acest site.

Va multumesc pentru raspunsul oferit !

Cred ca acum vor intelege si acei utilizatori care aveau anumite rezerve sa comenteze personal .

cu respect si consideratie,
rodica_post

Mult succes si realizari acestui site !
=D>=D>

Citat la care am incercat sa raspund: "Multi utilizatori simpli sunt nedumeriti de ce se sterg mesaje ori chiar topicuri".
Nu am pretentia ca “motivez” perfect raspunsul la intrebarea ............, dar incerc.
De ce sunt sterse… ?
Multe mesaje spun acelasi lucru, cu alte cuvinte – fie ca o spune acelasi autor, fie ca o spune un altul.
Multe mesaje nu sunt decat “sinteza” raspunsurilor care s-au oferit nu cu mult inainte.
Prea multe mesaje sunt de genul: “Da, si eu sunt de aceeasi parere cu cei de mai sus” ; “felicitari, tineti-o tot asa” etc –genul de mesaj care nu aduce “un plus de valoare” discutiei, ci e doar un mesaj menit sa mareasca punctajul respectivului autor.
Multe mesaje (ale aceluiasi autor, evident) sunt consecutive – ceea ce nu doar ca incalca una dintre dispozitiile regulamentului dar conduce si la un punctaj mare nu tocmai meritat.
Unele mesaje contin observatii despre ce si cum a scris un altul – ceea ce e numai dreptul moderatorului / administratorului.
Unii “ataca” persoana care a scris la un moment dat si astfel se poate deturna sensul discutiei.
Unele mesaje “contin” discriminari – chiar daca autorul nu are intentia sa discrimineze sau sa jigneasca a scris astfel incat se poate interpreta in acest sens.
Alte mesaje contin critici aduse unor persoane care nu sunt prezente (publicandu-se numele unor persoane publice, sau nu, de persoane ascunse in spatele unei nick_name – ceea ce nu e cazul)…
Exista aceeasi intrebare (acelasi autor) pe mai multe sectiuni…
Unele mesaje contin trimiteri catre bloguri, urmarindu-se prin aceasta nu doar “dezvoltarea cunostintelor” despre un subiect sau altul :D

De ce se sterg topicuri? Poate pt ca au in continut numai mesaje scrise de un singur autor, autor care nu pare sa ia in seama interventia altuia. Cum a fost un topic (acum cateva luni) in care apareau o multime de bancuri copiate de pe alte site-uri si plasate pe avocatnet.
De asemenea, cred ca nu isi are rostul pe acest site militantismul politic.

Editare necesara pt stergerea nick_name utilizator (din cuprinsul textului) – la cererea acestuia.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Noi propuneri pentru moderatori Alin Popescu Alin Popescu Pentru ca activitatea din Forum creste in fiecare zi, pentru ca numarul celor care scriu este tot mai mare, a venit vremea sa va lansam invitatia sa propuneti ... (vezi toată discuția)
Propune moderatori. pana la 10 octombrie Alin Popescu Alin Popescu Propune trei utilizatori Avocatnet.ro despre care crezi ca ar fi buni moderatori. Si, in functie de notele pe care le acorzi si de reactiile publicului, noi ... (vezi toată discuția)
Forumuri noi? Alin Popescu Alin Popescu Buna ziua, Ce forumuri noi credeti ca ar trebui sa mai infiintam in cadrul Forumului Avocatnet.ro? Ce domenii de drept si economie credeti ca sunt ... (vezi toată discuția)