avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict cu o vecină din cauza unității AC: mă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict cu o vecină din cauza unității AC: mă sună și noaptea ca să remediez problema picăturilor de apă, sunt obligată s-o fac?

Va scriu in legatura cu o disputa pe care o am cu vecina mea. Ma suna pe interfon sa se planga de aerul meu conditionat (eu stau la etajul 5) ca pica pe hainele ei (ea sta la etajul 2). M-a sunat initial acum 4 zile si i-am spus ca o sa incerc sa gasesc pe cineva sa remedieze problema insa eu personal nu o pot face avand in vedere ca am 1.6m si nu pot sa ma urc pe geam sa fac o prelungire a furtunului. In seara aceasta m-a sunat din nou, a devenit agresiva adresandu-mi injurii si jigniri. Intrebarea mea este care sunt drepturile mele in momentul acesta avand in vedere ca apelul initial a fost la 7 dimineata si cel de-al doilea la 12 noaptea si doamna pare sa devina agresiva. Din cate stiu , legal nu am nicio obligatie sa remediez problema dar vreau s-o fac din bun simt. Doamna a depasit deja masura apeland la injurii si la apeluri la ore ciudate si acum sincer, parca nu mai am nicio tragere de inima sa-i acomodez dorinta.

Care sunt obligatiile si drepturile mele in acest caz?
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:38, 21 Iulie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
grosuanatolie a scris:

Sarmele pentru rufe de asemenea nu necesita autorizatie.

Haideti ca prea tineti cu ursul. Iar veniti cu legea? Evident ca doar glumesc.
Este f. bine sa argumentam cu legea in mana.
Totusi pentru sarmele de rufe nu cred ca este asa simplu. Poate nu trebuie autorizatie dar, din cate stiu, nu putem sa scoatem la vedere rufele noastre. Autoritatile locale au avut grija si au interzis treaba asta. Cel putin la noi in oras. Pai ce facem? ne spalam rufele in familie dar le uscam in public?
Eu tot spre vecina...ma uit. Acolo este buba.
Cum spunea Seneca: "Ce nu opreste legea, opreste buna-cuviinta"

Pai vecina draga vecina
Usuca-ti rufele-n masina...
Nu le scoate la fereastra
Lasa-l si pe vecinul sa traiasca

Toate bune!
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
gigiz, utilizator
Aparatele de climatizare cu CONDENSATOR montat in afara blocului (majoritatea cazurilor), pe perete, necesita autorizatie de construire.
Instalatiile de uscat rufe necesita autorizatie de construire.

Doar aparatele de climatizat de interior, fara elemente externe nu necesita autorizatie.

Legea spune:
Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor.

Nici macar culoarea blocului nu e permis sa fie modificata fara autorizatie, cu atat mai putin montarea aparatelor de aer conditionat pe fatada blocului.

Faptul ca exista atatea aparate nu se datoreaza PERMISIUNII legale, ci faptului ca autoritatile locale nu aplica legea constructiilor sau urbanismului.
Blocurile vechi din Romania sunt construite dupa modelul ghetourilor rusesti din beton, fara aer conditionat sau confort termic.

Este foarte dificil sa respecti legea cand romanii abia supravietuiesc si muncesc din greu sa aiba un minim confort, consumul de sapun si hartie igienica este cel mai scazut din Europa iar numarul de case fara WC este, la fel ca rata analfabetismului, cea mai ridicata din Europa.

Dar... avem internet... si pareri.

Alte discuții în legătură

Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la bloc( etajul 2) anul trecut am montat ... Ralu866 Ralu866 Buna ziua! Locuiesc la bloc( etajul 2) anul trecut am montat clima , aparatul exterior eate montat in spatele blocului ( geamul de la bucatarie) condensul pica ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari. buna ziua, as avea o rugaminte/intrebare, ... Pilu Pilu Asociatii de proprietari. Buna ziua, as avea o rugaminte/intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Sunt responsabil bloc (voluntar bineinteles, fara nimic ... (vezi toată discuția)