In ultima vreme, vad ca, cel putin in Bucuresti, multe blocuri au intrat in procesul de reabilitare termica. Cu toate acestea, am observat diferente in modul de realizare a lucrarilor: in unele cazuri se monteaza geamuri termopan la balcoane si camere, in alte nu. Oare aceasta reabilitare termica nu trebuie facuta la fel peste tot?
Mda...lumea s-a gasit sa-si izoleze blocurile. Fiecare pentru el, evident. Rezultatul: blocurile arata ca un c*r pansat (scuzati expresia). Sunt cate 7 culori date peste staturi de izolatie cu grosimi variabile si facute din loc in loc.
S-au trezit cam tarziu cu programul de reabilitare. Iar din p.d.v. tehnic vorbiind, in loc de carpit blocurile cu polistiren mai bine reparau instalatiile de incalzire. Zilele astea au fost si -30 de grade, iar blocurile cu instalatii reparate/refacute au facut fata cu succes vremii (temperatura de peste 20 grade in camere), chiar si apartamentele de pe partea de nord.
Buna seara.
Cu mult timp in urma am promis ca vin cu detalii concrete privind reabilitarea blocului nostru.Lucrarile au fost terminate 95% de la inceputul lunii decembrie.Va rog sa ma credeti pe cuvant ca nici la aceasta data nu stim cat costa.Lucrarile sunt de o calitate mizerabila.Facturile de gaz platite dupa asa zisa anvelopare sunt sensibil egale cu cele dinainte.Noi suntem o asociatie care nu a putut fi pacalita,prin urmare asa se explica necomunicarea valorii lucrarii executate.Se fac presiuni din partea executantului si mai grav din partea primariei(mandatarul nostru!!!!!!!!!!)sa fim partasi la aceasta "afacere".
Pentru ca aventura nu s-a terminat nu am avut intentia sa postez pe forum.......dar intentia guvernului de a da posibilitatea primariilor sa faca credite bancare pentru acoperirea procentului de 20% este revoltatoare.Motivul:primaria stabileste valoarea lucrarii( in baza unei documentatii de avizare-care nu este respectata de executant cu acordul tacit al primariei) .Nu conteaza cantitatea si calitatea lucrarilor si nici constatarile proprietarilor!!!!!!!!!!!!
Cu asta ne luptam in acest moment.Pana acum nu au avut curajul sa ne comunice valoarea ce urmeaza sa o platim.
Promit sa revin cand o sa pot da imformatii concrete.
Mesajul Dv. este foarte important pentru a pune in garda pe toti viitorii "beneficiari" ai acestor lucrari de reabilitare.
Pe mine ma mai intereseaza un anume lucru. Daca cei 20% imprumutati de la banci de primarii pentru a acoperi partea asociatiilor este adevarata si daca da, ce stiti in legatura cu acesti 20%? Pana la urma ...asociatiile va trebui sa-i deconteze la primarii sau nu?
Va multumesc pentru acest mesaj!
In acest moment acordarea dreptului de a face imprumuturi bancare de catre primarii, pentru cei 20% este la nivel de propunere in vederea stimularii acestei "afaceri".
Acum se face acelasi lucru dar fara imprumut bancar in functie de ce fonduri are primaria respectiva.
Aceasta valoare se va PLATII de catre proprietari ,esalonat in rate(12-24luni) ,dupa terminarea lucrarii!!!! Numai anuntul " 100%- primaria" este gratuit !!!!!!!!!!
Problema grava este ca primaria nu este un mandatar loial asociatiei ci firmei care castiga licitatia iar proprietarul-beneficiar este pus in fata faptului implinit.
Noi asta am refuzat sa acceptam si de aici o lupta surda cu primaria,care in mod normal ar trebui sa ne apere in relatie cu firma executanta,chiar daca totul se poate verifica la fata locului.
Da, este ceea ce banuiam si eu. Nimeni nu-ti da de pomana.
In cazul acesta se face ca-ti da de pomana sa accepti "calul de dar", stirb si martoaga si apoi dupa ce-i suporti cheltuielile de inmormantare (lucrari prost facute pe care va trebui sa le refacem peste cativa ani), te mai pune sa-i dai si bani pe martoaga - aia de zicea ca-i de pomana!
Mda, inseamna ca trebuie sa fim atenti la "darurile grecilor" (vezi primarii).
Anvelopare bloc
Dana653
Buna ziua,
Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc a vehiculat la o sedinta urmatoarele ipoteze, pe care as dori sa le verific cu dvs:
1. din ... (vezi toată discuția)