avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a obține copii xerox dupa actele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a obține copii xerox dupa actele asociației de proprietari

Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept.

O asociație susține în scris exista doar dreptul ca proprietarul sa citească actele dar sa nu faca xerox.
Va merge avocatul si va face poze...facand cerere scrisă pe loc.
Probabil ca nu vor recunoaște dreptul de reprezentare al avocatului si vor susține că doar proprietarul personal are acest drept.

Va dati seama ce aberatii juridice vor spune.

Se prefigurează o judecată pentru obținerea hotărârii judecătorești pentru xerox si probabil pentru încălcarea flagrantă a dreptului la apărare ceea ce trebuie să atragă si daune morale din partea asociației.Pentru xerox se pot acorda daune cominatorii de 500 lei pe fiecare zi de intarziere.

Referitor la.xerox dupa actele asociației cunoasteti vreo speță?
Nu e vorba de chitantiere ci de alte acte.

Mai am o asociație în vizor care nu a răspuns la cereri scrise.
Acolo trebuie aplicata amenda.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 08:35, 21 August 2018
Domnule @CLAUDIU LASCOSCHI vă spun din proprie experienţă cu (in)justiţia română ca aveţi puţine şanse de câştig, deoarece judecătorii sunt lenşi, incompetenţi şi părtinesc pe faţă asociaţiile.
Mie mi s-a respins acţiunea prin care contestam calculele la întreţinere evident ilegale cu motivarea (printre alte aberarţii similare) că "obligaţia Asociaţiei de a-mi arăta calculele se subsumează obligaţiei mele de a dovedi".
În alt dosar, în care eram pârât mi s-a spus în sentinţă că obligaţia de a dovedi îmi revine, evident fără a menţiona vre-un articol de lege şi nu Asociaţiei care era reclamantul. Mai mult mi s-a respins cererea de acces la acte (de ce să muncească judekkătoarea Pelin cea mincinoasă).

Dacă doriţi mai multe informaţii despre aşa-zisa justiţie română daţi-mi un număr de telefon în privat şi vă sun eu ca am minute nelimitate şi o voi face cu plăcere în speranţa că se va schimba ceva în justiţie.

Cazua acestei atitudini a justiţie este că în legea 230/2007 asociaţiile sunt definite ca persoane juridice dar, contrar codului civil nu li se stabileşte şi un patrimoniu.
Consecinţa: nu pot fi executate, deci, degeaba îţi dă judecătorul despăgubiri şi cheltuieli de judecată că nu le poţî recupera.

Nici noua lege nu e mai bună şi, oricum, nu va schimba prejudecatat din justiţie dar şi eu cred că este mai bine să aşteptaţi şi să vă judecaţi după ea.

Nu cred că mai este nevoie să precizez că cererea de acces trebuie repetată după intrarea în vigoare a noii legi.
Multă baftă!.
Carturarul a scris:

Domnule @CLAUDIU LASCOSCHI vă spun din proprie experienţă cu (in)justiţia română ca aveţi puţine şanse de câştig, deoarece judecătorii sunt lenşi, incompetenţi şi părtinesc pe faţă asociaţiile.
Mie mi s-a respins acţiunea prin care contestam calculele la întreţinere evident ilegale cu motivarea (printre alte aberarţii similare) că "obligaţia Asociaţiei de a-mi arăta calculele se subsumează obligaţiei mele de a dovedi".
În alt dosar, în care eram pârât mi s-a spus în sentinţă că obligaţia de a dovedi îmi revine, evident fără a menţiona vre-un articol de lege şi nu Asociaţiei care era reclamantul. Mai mult mi s-a respins cererea de acces la acte (de ce să muncească judekkătoarea Pelin cea mincinoasă).

Trebuia să perseverați, pentru că se pot câștiga procese și fără a angaja avocat, dacă invoci articolele de legi explicite !
Vedeți sentința definitivă din 14.02.2017 semnată în total de 4 judecătoare (co-reclamantă fiind mama mea) împotriva infractorilor care ne conduc(eau) abuziv Asociația de Proprietari, anulându-le acestora cele 11 hotărâri luate în ilegal convocata Aduanre Generală din 30.05.2015: [ link extern ]
MAREA PROBLEMĂ E CĂ JUDECĂTOAREA CARE A REDACTAT ACEASTĂ SENTINȚĂ REFUZĂ S-O APLICE ÎN ALT DOSAR DE-AL MEU, DAR ȘI ÎN AL ALTORA, PĂGUBIȚI DE IMPOSTORII CARE NE CONDUC ABUZIV.
Dacă s-au anulat retroactiv acele 11 hotărâri, e logic că s-au anulat și contractele șefilor ilegali ai Asociației (sunt acte subsecvente, ulterioare acelui act juridic nul), și în acest caz ei nu au și nu aveau nicio calitate în Asociația noastră, astfel ne-având nicio calitate procesuală activă !
Dacă este aceeaşi judecătoare trebuie să o recuzaţi.
Vedeţi dacă se încadrează în motivele legale de recuzare şi, mai ales dacă mai sunteţi în termen pentru recuzare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii au dreptul să aibă acces la orice contract aflat într-o asociație, conform legii 230/2007, art. 10 ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Este considerat un Abuz în Serviciu faptul că președintele Asociației (care nu e proprietar în Asociație, încălcând Legea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obliga asociatia de proprietari sa furnizeze copii dupa acte? StefaniaEmerson StefaniaEmerson De ani de zile asociatia de proprietari refuza sa furnizeze orice copie dupa actele originale ale asociatiei. Pun la avizier doar rezumate nesemnate de ... (vezi toată discuția)
Avem dreptul să cerem foto-copierea oricărui act al asociației, mai ales contractele celor care conduc asociația (se pot anonimiza datele personale din acestea) ? flory_mr flory_mr Poate să-mi răspundă cineva dacă avem dreptul să cerem, conform H.G. nr.1588/2007, art.12, A, lit. c și d (implicit, conform Legii 230/2007, art. 10), ... (vezi toată discuția)