Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept.
O asociație susține în scris exista doar dreptul ca proprietarul sa citească actele dar sa nu faca xerox.
Va merge avocatul si va face poze...facand cerere scrisă pe loc.
Probabil ca nu vor recunoaște dreptul de reprezentare al avocatului si vor susține că doar proprietarul personal are acest drept.
Va dati seama ce aberatii juridice vor spune.
Se prefigurează o judecată pentru obținerea hotărârii judecătorești pentru xerox si probabil pentru încălcarea flagrantă a dreptului la apărare ceea ce trebuie să atragă si daune morale din partea asociației.Pentru xerox se pot acorda daune cominatorii de 500 lei pe fiecare zi de intarziere.
Referitor la.xerox dupa actele asociației cunoasteti vreo speță?
Nu e vorba de chitantiere ci de alte acte.
Mai am o asociație în vizor care nu a răspuns la cereri scrise.
Acolo trebuie aplicata amenda.
Da, dar unii spun că se încalcă noua lege a confidențialității datelor personale, dacă vom vedea datele din contracte. Așa să fie, sau nu avem piedici legale de a le studia și de a le copia, pentru a le folosi în procesele noastre ?
In mod normal datele personale ar trebui acoperite.Ma refer la datele din actul de identitate.
Ceea ce poate ramane vizibil ar fi numele si prenumele persoanelor deoarece trebuie verificata identitatea persoanelor care au luat hotararea.
Ideea este ca, in cazul in care sa da xerox se pot acoperi datele personale dar daca proprietarul studiaza direct actul este foarte anevoios de acoperit...
Insa, asa cum aratam este obligatoriu sa se cunoasca identitatea persoanelor si nu sa fie acoperit numele si prenumele.
Da, am găsit vreo 2 spețe de la ÎCCJ care spun că ni se poate da orice document, doar dacă datele personale sunt anonimizate (blurate). Păi, eu fac asta de când public documente pe Internet - blurez orice pare confidențial, să nu fie probleme !