avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a obține copii xerox dupa actele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a obține copii xerox dupa actele asociației de proprietari

Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept.

O asociație susține în scris exista doar dreptul ca proprietarul sa citească actele dar sa nu faca xerox.
Va merge avocatul si va face poze...facand cerere scrisă pe loc.
Probabil ca nu vor recunoaște dreptul de reprezentare al avocatului si vor susține că doar proprietarul personal are acest drept.

Va dati seama ce aberatii juridice vor spune.

Se prefigurează o judecată pentru obținerea hotărârii judecătorești pentru xerox si probabil pentru încălcarea flagrantă a dreptului la apărare ceea ce trebuie să atragă si daune morale din partea asociației.Pentru xerox se pot acorda daune cominatorii de 500 lei pe fiecare zi de intarziere.

Referitor la.xerox dupa actele asociației cunoasteti vreo speță?
Nu e vorba de chitantiere ci de alte acte.

Mai am o asociație în vizor care nu a răspuns la cereri scrise.
Acolo trebuie aplicata amenda.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 08:35, 21 August 2018
Da, dar unii spun că se încalcă noua lege a confidențialității datelor personale, dacă vom vedea datele din contracte. Așa să fie, sau nu avem piedici legale de a le studia și de a le copia, pentru a le folosi în procesele noastre ?
La fel dta, fiecare spune ce vrea.
Ce contează este legea.
In mod normal datele personale ar trebui acoperite.Ma refer la datele din actul de identitate.
Ceea ce poate ramane vizibil ar fi numele si prenumele persoanelor deoarece trebuie verificata identitatea persoanelor care au luat hotararea.

Ideea este ca, in cazul in care sa da xerox se pot acoperi datele personale dar daca proprietarul studiaza direct actul este foarte anevoios de acoperit...
Insa, asa cum aratam este obligatoriu sa se cunoasca identitatea persoanelor si nu sa fie acoperit numele si prenumele.
Da, am găsit vreo 2 spețe de la ÎCCJ care spun că ni se poate da orice document, doar dacă datele personale sunt anonimizate (blurate). Păi, eu fac asta de când public documente pe Internet - blurez orice pare confidențial, să nu fie probleme !
Puteti indica una din ele?
Cine sa le dea?

Alte discuții în legătură

Proprietarii au dreptul să aibă acces la orice contract aflat într-o asociație, conform legii 230/2007, art. 10 ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Este considerat un Abuz în Serviciu faptul că președintele Asociației (care nu e proprietar în Asociație, încălcând Legea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obliga asociatia de proprietari sa furnizeze copii dupa acte? StefaniaEmerson StefaniaEmerson De ani de zile asociatia de proprietari refuza sa furnizeze orice copie dupa actele originale ale asociatiei. Pun la avizier doar rezumate nesemnate de ... (vezi toată discuția)
Avem dreptul să cerem foto-copierea oricărui act al asociației, mai ales contractele celor care conduc asociația (se pot anonimiza datele personale din acestea) ? flory_mr flory_mr Poate să-mi răspundă cineva dacă avem dreptul să cerem, conform H.G. nr.1588/2007, art.12, A, lit. c și d (implicit, conform Legii 230/2007, art. 10), ... (vezi toată discuția)