Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept.
O asociație susține în scris exista doar dreptul ca proprietarul sa citească actele dar sa nu faca xerox.
Va merge avocatul si va face poze...facand cerere scrisă pe loc.
Probabil ca nu vor recunoaște dreptul de reprezentare al avocatului si vor susține că doar proprietarul personal are acest drept.
Va dati seama ce aberatii juridice vor spune.
Se prefigurează o judecată pentru obținerea hotărârii judecătorești pentru xerox si probabil pentru încălcarea flagrantă a dreptului la apărare ceea ce trebuie să atragă si daune morale din partea asociației.Pentru xerox se pot acorda daune cominatorii de 500 lei pe fiecare zi de intarziere.
Referitor la.xerox dupa actele asociației cunoasteti vreo speță?
Nu e vorba de chitantiere ci de alte acte.
Mai am o asociație în vizor care nu a răspuns la cereri scrise.
Acolo trebuie aplicata amenda.
Da, nu costurile sunt problema...ci refuzul...in speta...
Se considera ca se pot vedea dar atat.
Si accesul e legat de studiu amanuntit si nu de o vizionare...
Se ridica intrebarea daca asociatii unui SRL au sau nu dreptul de a avea xerox dupa documente?
Au sau nu au dreptul?
Proprietarii fiind asociati ai asociatiei trebuie sa aiba dreptul.
Mai am o cerere pentru xerox la o alta asociatie de proprietari care este anterioara acesteia dar aceia nu au raspuns.
Dar acolo sunt extrem de multe solicitari si nu numai xerox...
Acolo s-a discutat de o rezolvare amiabila, presedintele intelegand ca un proces nu este deloc bun... dar inca nu am inteles cum se va solutiona amiabil.Acolo astept...desi a trecut mai mult de o luna...
Domnule avocat Lascoschi, eu am făcut zeci de Contestații, cereri, Petiții, și tot nu mi s-a dat accesul la actele care sunt și proprietatea noastră (nici nu mi-au clarificat vreodată legalitatea calculului listelor de plată lunare, încărcate abuziv), mai ales știind că falsa președintă nu era membră proprietară în Asociația noastră - ea încălca grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9, fiind astfel lipsită de orice calitate în Asociați noastră, ca ne-proprietară.
Cum e posibil ca o ne-proprietară, să țină sub lacăt orice document al Asociației în care eu și mama mea suntem doi proprietari cu acte în regulă, din 1964 ?!
Aceste acte ale Asociației sunt proprietatea tuturor membrilor proprietari, iar o chiriașă precum e acea mică dictatoare n-are dreptul de a semna vreun act al Asociației.
Prin acest refuz de a ne da voie să facem foto-copii după ORICE ACT al Asociației ne încalcă dreptul la apărare și astfel Instanța ar trebui să ne dea câștig de cauză pentru refuzul repetat al informării noastre despre activitatea ilegală a acestor infractori !
Ce acțiune e mai utilă, Obligația de a Face, invocând Legea 230/2007 articolul 10 ?
Am văzut ceva spețe în care Asociațiile au fost obligate să ne dea voie la ORICE document al Asociației. Apropo, domnilor avocați, dacă legea spune clar că avem acces la ORICE document al Asociației, asta înseamnă că putem consulta și copia inclusiv toate contractele din cadrul Asociației, mai ales cele de muncă și de Mandat ?
Știu că avem dreptul dacă nu există nicio clauză de confidențialitate, așa cum e la alte societăți comerciale sau instituții !