avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a obține copii xerox dupa actele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a obține copii xerox dupa actele asociației de proprietari

Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept.

O asociație susține în scris exista doar dreptul ca proprietarul sa citească actele dar sa nu faca xerox.
Va merge avocatul si va face poze...facand cerere scrisă pe loc.
Probabil ca nu vor recunoaște dreptul de reprezentare al avocatului si vor susține că doar proprietarul personal are acest drept.

Va dati seama ce aberatii juridice vor spune.

Se prefigurează o judecată pentru obținerea hotărârii judecătorești pentru xerox si probabil pentru încălcarea flagrantă a dreptului la apărare ceea ce trebuie să atragă si daune morale din partea asociației.Pentru xerox se pot acorda daune cominatorii de 500 lei pe fiecare zi de intarziere.

Referitor la.xerox dupa actele asociației cunoasteti vreo speță?
Nu e vorba de chitantiere ci de alte acte.

Mai am o asociație în vizor care nu a răspuns la cereri scrise.
Acolo trebuie aplicata amenda.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 08:35, 21 August 2018
Da, nu costurile sunt problema...ci refuzul...in speta...
Se considera ca se pot vedea dar atat.
Si accesul e legat de studiu amanuntit si nu de o vizionare...
Se ridica intrebarea daca asociatii unui SRL au sau nu dreptul de a avea xerox dupa documente?
Au sau nu au dreptul?
Proprietarii fiind asociati ai asociatiei trebuie sa aiba dreptul.

Mai am o cerere pentru xerox la o alta asociatie de proprietari care este anterioara acesteia dar aceia nu au raspuns.
Dar acolo sunt extrem de multe solicitari si nu numai xerox...
Acolo s-a discutat de o rezolvare amiabila, presedintele intelegand ca un proces nu este deloc bun... dar inca nu am inteles cum se va solutiona amiabil.Acolo astept...desi a trecut mai mult de o luna...
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat Lascoschi, eu am făcut zeci de Contestații, cereri, Petiții, și tot nu mi s-a dat accesul la actele care sunt și proprietatea noastră (nici nu mi-au clarificat vreodată legalitatea calculului listelor de plată lunare, încărcate abuziv), mai ales știind că falsa președintă nu era membră proprietară în Asociația noastră - ea încălca grav Legea 230/2007, art. 7 și art. 9, fiind astfel lipsită de orice calitate în Asociați noastră, ca ne-proprietară.
Cum e posibil ca o ne-proprietară, să țină sub lacăt orice document al Asociației în care eu și mama mea suntem doi proprietari cu acte în regulă, din 1964 ?!
Aceste acte ale Asociației sunt proprietatea tuturor membrilor proprietari, iar o chiriașă precum e acea mică dictatoare n-are dreptul de a semna vreun act al Asociației.
Prin acest refuz de a ne da voie să facem foto-copii după ORICE ACT al Asociației ne încalcă dreptul la apărare și astfel Instanța ar trebui să ne dea câștig de cauză pentru refuzul repetat al informării noastre despre activitatea ilegală a acestor infractori !
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
flory_mr, utilizator
Eu zic ca obtin prin instanta xerox.
Dar azi m-am gandit ca mai bine astept noua lege ca pana ma judec ajung in noiembrie...

Pana la.urma nu trebuie sa dovedesc ca se pot obtine xeroxuri si eu stiu ca pot...fiind tot ce conteaza...

Asteptati si dvs noua lege si vedeti ce fac ulterior...
Veti cast8ga clar in instanta zic eu...
Ce acțiune e mai utilă, Obligația de a Face, invocând Legea 230/2007 articolul 10 ?
Am văzut ceva spețe în care Asociațiile au fost obligate să ne dea voie la ORICE document al Asociației.
Apropo, domnilor avocați, dacă legea spune clar că avem acces la ORICE document al Asociației, asta înseamnă că putem consulta și copia inclusiv toate contractele din cadrul Asociației, mai ales cele de muncă și de Mandat ?
Știu că avem dreptul dacă nu există nicio clauză de confidențialitate, așa cum e la alte societăți comerciale sau instituții !
Desigur, se pot consulta ORICE fel de documente.
Si chitantele de la tutungerie contin date personale.

Alte discuții în legătură

Proprietarii au dreptul să aibă acces la orice contract aflat într-o asociație, conform legii 230/2007, art. 10 ? ionica1980 ionica1980 [b]ÎNTREBARE:[/b] Este considerat un Abuz în Serviciu faptul că președintele Asociației (care nu e proprietar în Asociație, încălcând Legea ... (vezi toată discuția)
Cum pot obliga asociatia de proprietari sa furnizeze copii dupa acte? StefaniaEmerson StefaniaEmerson De ani de zile asociatia de proprietari refuza sa furnizeze orice copie dupa actele originale ale asociatiei. Pun la avizier doar rezumate nesemnate de ... (vezi toată discuția)
Avem dreptul să cerem foto-copierea oricărui act al asociației, mai ales contractele celor care conduc asociația (se pot anonimiza datele personale din acestea) ? flory_mr flory_mr Poate să-mi răspundă cineva dacă avem dreptul să cerem, conform H.G. nr.1588/2007, art.12, A, lit. c și d (implicit, conform Legii 230/2007, art. 10), ... (vezi toată discuția)