avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea convocării unei Adunări Generale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea convocării unei Adunări Generale Extraordinare

Vineri, 07.09.2018, s-a afișat la Avizierele celor 28 de scări din Asociația noastră, câte un Convocator prin care se anunță pentru azi, 14.09.2018, efectuarea unei Adunări Generale Extraordinare, pentru schimbarea președintei care are mai multe plângeri (dosare) penale și care a dat abuziv în judecată mulți proprietari, cu toate că ea nu era membră proprietară (credea că iese la pensie de aici, dar de rea ce este, i s-a înfundat, pentru că a deranjat mulți din cei 458 de proprietari).
Eu mă pricep mai mult la Adunările Generale ordinare, dar la cele Extraordinare nu știu mare lucru, deoarece n-am avut așa ceva în cadrul Asociației noastre.
Vă rog, cei care ați mai convocat Adunări Generale Extraordinare, să citiți anunțul convocator, să-mi spuneți dacă am dreptate că acolo sunt ceva informații eronate.
Organizatorii „puciului” spun că au strâns 20 % din semnături (minim 92) și că totul e în regulă, pentru că ar fi vorbit cu doi avocați.
Dar nu știu dacă e obligatoriu ca toți cei 92 de semnatari ai convocatorului să fie prezenți diseară, la Adunarea Generală Extraordinară sau sunt suficiente semnăturile lor.
La fel, nu știu dacă o Adunare Generală se poate ține în două etape, adică să existe și o Reconvocată, ca la Adunările Generale Ordinare, anuale. Din ce știu eu, ar trebui să fie doar o Adunare Generală în care se vor alege șefii Asociației.

CITEZ DIN ACEL CONVOCATOR AFIȘAT PE 07.09.2018:
Asociația de Proprietari nr. ..., cu sediul în Bd. Independenței, nr.57, Bl.C1, Sc.4, Parter.
*** CONVOCATOR ***
În temeiul prevederilor art. 23, alin.4 din Legea nr. 230/2007 privind Asociațiile de Proprietari, sunteți convocat să participați la Adunarea Generală Extraordinară a Asociației de Proprietari nr. ..., care va avea loc în data de 14.09.2018, la orele 18:00, în camera din B-dul Independenței nr.57 B1.C1, Sc.4, Parter, fostul sediu al Asociației, având următoarea ordine de zi:
1. Revocarea Comitetului Executiv și a președintei;
2. Alegerea Comitetului Executiv și a președintelui.
În cazul în care nu se întrunește cvorumul legal de jumătate plus unu din numărul de proprietari ai Asociației (totalul e de 458), Adunarea Generală se va desfășura în data de 16.09.2018, la orele 10:00, în același loc, în fostul sediu de la Bl.C1, Sc.4, Parter. Prezenta ține loc de re-convocator.
*** Grupul legal de inițiativă ***
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
flory_mr, utilizator
Această Adunare Generală Extraodinară care s-a terminat pe 16.09.2018 cu demiterea vechii conduceri, nu poate fi legală și corectă decât în urma unei Expertize Contabile, care va dovedi faptul că în conducerea Asociației n-au fost membri proprietari cu drepturi depline.
Știți care e problema dubioasă cu noul președinte al Asociației ... chiar el a fost membru în Comitetul Executiv în care au fost cei 3 indivizi care nu aveau calitatea de proprietar și de membru în Asociație, deci a fost părtaș la deciziile și hotărârile luate ilegal.
Cum e posibil, oameni buni, să fie lăsați niște impostori care nu erau și nu sunt nici membri, nici proprietari în cadrul Asociației noastre, să conducă o Asociație de 458 de proprietari, fără să se sesizeze Parchetul ?
VOM CERE NULITATEA ABSOLUTĂ A ORICĂRUI ACT SEMNAT DE CEI CARE N-AU FOST (NU SUNT) PROPRIETARI ȘI MEMBRI AI ASOCIAȚIEI NOASTRE DE ... PROPRIETARI (e suficientă titulatura asta, să se constate că numai proprietarii au voie să voteze și să candideze ca șefi ai Asociației).
Dacă președinta a semnat acte în numele nostru (al Asociației noastre), ea ne-fiind nici proprietară a vreunui imobil din cadrul Condominiului, nici membră semnatară a Acordului de Asociere, va fi obligată de Instanțele de Judecată să returneze proprietarilor indemnizațiile primite ilegal din 2013 până azi, mai ales că vom cere și Nulitatea Absolută a Contractelor de Mandat încheiate de ea, ca fiind acte subsecvente, bazate pe procesele verbale anulate de Instanțe !
Din păcate pentru ei, am aflat cu stupoare, că nu era membru proprietar nici măcar un individ din cei 3 așa-ziși membri ai Comitetului Executiv, „aleși” în ultimii 3-4 ani total ilegal în Adunările Generale, și care se vor alege și cu un dosar penal, să răspundă în solidar, deoarece au semnat în mod ilegal și fraudulos actele juridice ale Asociației, fără a avea calitățe de membri și de proprietari în Asociația noastră !
Vedeți motivul pentru care vom cere Nulitatea Absolută a acestei Decizii din 21.04.2017 a falsului și ilegalului Comitet Executiv, luată în urma falsei Adunări Generale a Asociației noastre: [ link extern ]
Din nou aveti apreciere eronata asupra unor aspecte fara exceptie prevazute de dispozitia in vigoare
Adunarea generala este legal atat timp cat au fost intrunite conditiile legal prevazute respectiv este constituit cvorumul
Tot dv sustineti ca detineti expertize financiar contabile care demonstreaza fa[ptele in culpa reprezentantilor asociatiei de proprietari
Constientizati ca in asociatia de proprietari hotararile se iau cu majoritate de voturi de catre participantii la adunarea generala
Asta implica ca anterior adunarii generale,proprietarii sa fie corect si complet informati de concluziile expertizei financiar contabila,ca la adunare sa participe cenzorul care sa prezinte raportul de activitate al asociatiei de proprietari si concluziile auditului
Daca participantii la adunare ajung la concluzia ca reprezentantii asociatiei se fac vinovati de savarsirea de fapte prevazute si pedepsite de legea in vigoare,proprietarii au competenta sa dispuna demiterea echipei manageriale eventual tragerea acestora la raspundere si alegerea unor reprezentanti responsabili care sa respecte dispozitiile in vigoare si sa raspunda exigentelor si pretentiilor proprietarilor
Ynocentta, știu toate prevederile legale în materie de Adunări Generale (am fost chiar și în Comitetul Executiv vreo 6 luni, după ce l-am demis pe fostul fals președinte, care acum a fost găsit cu un cumul de fapte penale, mai ales o Delapidare de 55.000 de lei) și, în plus, s-au depistat mari probleme contabile și juridice, cu Delapidări și Înșelăciuni depistate de mai mulți Experți Contabili Judiciari.
Am dovezi clare, că 99% dintre Adunările Generale (cel puțin cele din 2008 până azi) au fost ilegal convocate sau chiar n-au existat deloc, cu falși președinți sau așa-ziși membri ai Comitetului Executiv care nu erau nici membri, nici proprietari în Asociația noastră, eu reușind deja să le anulez absolut și retro-activ minim două Adunări Generale.
În cazul ăsta, n-ar trebui să vorbim chiar de dizolvarea acestei Asociații mamut, și asta fără a trece prin votul A.G., deoarece se dizolvă de drept, fiindcă s-au încălcat multe norme publice, dar și scopul acestei Asociații fantomă, care nu are niciun sediu legal, real și actual ?
REPET: Citiți ce spune H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5 (cu care am câștigat eu și alții, procese de Nulitate Absolută a hotărârilor A.G. anuale în care n-a existat dovada că au fost informați TOȚI CEI 458 DE PROPRIETARI ai Asociației noastre).
Oricât de dur ar părea acel articol de lege, dar s-au câștigat procese pe baza lui !
Instanțele, când judecă un proces, o face în litera și spiritul legii !

flory_mr a scris:

În cazul ăsta, n-ar trebui să vorbim chiar de dizolvarea acestei Asociații mamut, și asta fără a trece prin votul A.G.,

Pentru ca sa nu mai fac obiectul frustrarilor dv,precizez ca legiuitorul a prevazut fara exceptie modalitatea de infiintare asociatie de proprietari
Legiuitorul nu a prevazut dispozitii pentru dizolvare asociatii de proprietari
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca legiuitorul nu a prevazut dispozitii pentru dizolvare asociatii de proprietari sunt incidente prevederile dreptului comun privind dizolvarea/lichidarea unei persoane juridice.

Legea speciala se completeaza cu legea generala (ori de cate ori legea speciala nu cuprinde dispozitii cu privire la o anume situatie, ea se va completa cu dispozitiile generale in acea materie; este consecinţa directă a principiului specialia generalibus derogant).

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)