avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Streasina casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Streasina casei

Mi am construit casa în 86 lăsându mi streasina în spatele casei. Vecina mea și a construit spate în spate cu mine casa lăsând și ea streasina. Acum mi a interzis categoric sa întru în spatele casei susținând ca nu mi am lăsat streasina. Are act de proprietate eliberat de primărie prin care întreg spațiul dintre case este al ei inclusiv spațiul din spatele casei mele. Actul este din anul aprox 90. Exista lege prin care ea sa fie obligata sa îmi permită accesul în spatele casei?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:39, 2 Noiembrie 2018
Puteti intra abuziv, sa spun asa pe acel teren dar nu recomand daca are acte ( cat de legal dobandite nu ma pot pronunta...) pe acel teren..., puteti incerca o mediere, schimbarea traseului scurgeri sau in instanta... Nu vad solutie rapida de rezolvare in acest caz faca cooperarea vecinei...
Nu a existat un gard construit intre aceele doua case, la limita de proprietate a fiecarei persoane?
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu exista gard deoarece acel teren are lățimea de 1 m și se găsește între case. Casele sunt construite spate în spate. Numărul meu topo primit în urma dezmembrării din 86 se găsește în titlul ei de proprietate. Deci e greșeala primăriei din acea vreme. Dar cum trăim în România actuala primărie se dezice de greseala de atunci iar inginerul topo din acea vreme bineînțeles ca a murit. Vecina susține ca e al ei ca i l a dat primăria de atunci. Problema a început de când am vrut sa intram sa ne scăpăm canalizarea care e în marginea străzii principale.
Atunci singura solutie pare instanta...
Am tot întrebat și mi s a spus ca exista o lege care apară dreptul de a avea streasina indiferent de actele existente, dar nimeni nu știe concret sa îmi spună ce lege și ce articol.
Aceeași problema o are cu doamna și vecinul care are casa cu spatele în curtea doamnei. Și lui ii interzice același lucru. Sa între în curtea ei pentru a și săpa canalizarea. Același lucru susține și doamna respectiva, ca a auzit ca exista o lege care ii da drept de streasina indiferent de acte.

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Granituire Lavinias Lavinias Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care ... (vezi toată discuția)
Proces granituire cata01 cata01 Buna seara, Am pe rol un proces de granituire cu o vecina care sustine ca hotarul dintre noi ar trebuie sa fie situat in alta pozitie, desi stilpii din ... (vezi toată discuția)