avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Streasina casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Streasina casei

Mi am construit casa în 86 lăsându mi streasina în spatele casei. Vecina mea și a construit spate în spate cu mine casa lăsând și ea streasina. Acum mi a interzis categoric sa întru în spatele casei susținând ca nu mi am lăsat streasina. Are act de proprietate eliberat de primărie prin care întreg spațiul dintre case este al ei inclusiv spațiul din spatele casei mele. Actul este din anul aprox 90. Exista lege prin care ea sa fie obligata sa îmi permită accesul în spatele casei?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:39, 2 Noiembrie 2018
In restul proprietatii gardul ce delimiteaza proprietatea dvs. si a vecinei cum este construit, in linie cu, casa sau mai la interior/ exterior de ea (mai spre dvs. sau spre vecina) ? La fel si al vecinului...
Din ce cunosc, casele batranesti se construiau cu respectarea unei distante de cel putin 60 cm intre limita de proprietate si peretele casei pentru ca apele provenite din precipitatii sa se scurga pe terenul sau, strasina sa nu depaseasca limita de proprietate.
Eu va sfatuiesc sa amanati putin costructia canalizarii, sa discutati si cu vecinul doamnei daca intampina aceasi problema si, atat dvs. cat si vecinul sa faceti o masuratoare a suprafetei detinute si sa o comparati cu datele de la OCPI.
Daca rezulta ca aveti mai putin spatiu oricare din dvs. sau vecinul sa chemati pe doamna in instanta intr-o actiune de granituire si sa decida instanta, daca cu doamna nu se poate discuta.
Poate va ajuta si informatiile de aici
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Granituire Lavinias Lavinias Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care ... (vezi toată discuția)
Proces granituire cata01 cata01 Buna seara, Am pe rol un proces de granituire cu o vecina care sustine ca hotarul dintre noi ar trebuie sa fie situat in alta pozitie, desi stilpii din ... (vezi toată discuția)