avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot ieși din asociația de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot ieși din asociația de proprietari?

Fac parte dintr.o asociație de proprietari de peste 10 ani ( când toate facturile se plăteau la comun) . Ce pot face sa ies din aceasta asociație de proprietari , având în vedere ca singura cheltuiala comuna și utila este pentru salariul femeii de serviciu, celelalte cheltuieli " mostenite" fiind inutile : salariul administratorului și al președintelui. Menționez ca toți proprietarii au contracte individuale la toate utilitățile. Am depus o cerere în acest sens la administrația blocului și răspunsul a fost, sa aduc dovada ca fac parte din alta asociație de proprietari.
Cel mai recent răspuns: dsa_2023 , utilizator 21:10, 13 Ianuarie 2024
47 lei....Indemnizatie presedinte,administrator,femeie de servici, tipizate,lumina pe scara,coloanele din subsol...etc....Depinde ce salarii sunt aprobate in Adunarea Generala.Asociatia nu se poate dizolva...dvs va puteti retrage fara aprobarea nimanui.Dar tot platiti partile comune.
Care părți comune???
Este vorba de contributiile la cheltuielile efectuate pentru proprietatea comuna din care aveti si dvs. o particica proportionala cu suprafata utila a apartamentului care va apartine.
Dana Grecu ar trebui să dea și alte detalii despre Asociația respectivă - dacă actele constitutive sunt legale și în ziua de azi, să fie actualizate (cu membri proprietari reali, cu Cote-Părți Indivize clare și corect calculate, conform Legii nr. 196/2018, art. 84-86), și dacă șefii Asociației au convocat legal Adunările Generale din ultimii ani, anunțându-i pe TOȚI proprietarii Asociației de organizarea acesteia (altfel, hotărârile A.G. devin nule în Instanță).
Cereți în scris, conform art. 28, și hotărârile Adunărilor Generale din ultimii ani, să vedeți dacă s-a votat legal și Fondul de Salarii, plus alte fonduri, doar de către proprietarii membri ai Asociației, semnatari în Acordul de Asociere.
Dacă nu se îndeplinesc aceste obligații, acționați în Instanță, spunând că și Fondul de Salarii a fost ilegal impus, specificând și detaliile scrise de dvs. pe acest Topic !
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
flory_mr, utilizator
Și la mine e la fel. Chiar mai grav. Nu este nimic la vedere. 14 lei ptr nimic. Nu tu lista avizier în bloc, nu știi cine locuiește ce datorii are, nu cutii poștale, ușile vraiște, terminate, lumină cu senzori până la etajul 2 pusă de locatari, de la 3 arde continuu, fără femeie de servici, plin de chiriași nesimtiti. Nu știu ce salarii încasează cei de la asociație. Toate problemele în bloc le rezolvă locatarii pe banii lor. Asociatie de hoti. Nu știm pe ce dăm banii și în buzunarul cui intră. Nu e pic de transparenta. Nu se face absolut nimic cu acești bani, dar nu stie nimeni cati bani are asociația. Hotie pe fată!!!!

grecudana a scris:

În condițiile în care Asociația de Proprietari nu mai are ca scop administrarea părților comune și împărțirea cheltuielilor pe părți comune ( pentru ca acestea nu mai exista) nu îi văd rostul . Menționez ca locuiesc într. un bloc cu 4 etaje , 2 scări 20 proprietari. Toți proprietari au facturi individuale pentru utilități; părțile comune ( terasa , subsolul , țevile comune, anvelopatul blocului) s.au făcut pe banii strânși de noi fără implicarea asociației. Pe lista de plață acum sunt decât salariile lor. Care mai este scopul Asociației???

Alte discuții în legătură

Mai este legală o asociație care a fost înființată în 1997 ca un singur condominiu, cu toate că e formată din 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări ? flory_mr flory_mr În aproape orice articol din Legea nr. 196/2018 Condominiul și Proprietatea Comună se referă (se aplică în listele de plată lunare) doar pentru maxim ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unei asociatii de proprietari albuemanoil albuemanoil Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o ... (vezi toată discuția)