avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot ieși din asociația de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot ieși din asociația de proprietari?

Fac parte dintr.o asociație de proprietari de peste 10 ani ( când toate facturile se plăteau la comun) . Ce pot face sa ies din aceasta asociație de proprietari , având în vedere ca singura cheltuiala comuna și utila este pentru salariul femeii de serviciu, celelalte cheltuieli " mostenite" fiind inutile : salariul administratorului și al președintelui. Menționez ca toți proprietarii au contracte individuale la toate utilitățile. Am depus o cerere în acest sens la administrația blocului și răspunsul a fost, sa aduc dovada ca fac parte din alta asociație de proprietari.
Cel mai recent răspuns: dsa_2023 , utilizator 21:10, 13 Ianuarie 2024
mirella_iorga...nu aveti decat sa convocati o adunare generala si sa va alegeti alt comitet si un administrator care stie ce are de facut.
vali m a scris:

E de râs ... cum adică sa aduceți o dovada ca faceți parte din alta asociatie ???
Puteți sa va retrageți când vreți din asociatie,dar nu va ajuta cu nimic, oricum veți plăti tot ce este la comun, doar că nu veți putea vota la Adunările Generale, nu veți putea fi ales în vreo funcție.

Vali M a afirmat că „oricum veți plăti tot ce este la comun ...”, și are perfectă dreptate.
Cum procedăm în cazul în care Asociația de Proprietari în care activez forțat (și ilegal) are în componență nu mai puțin de ... 9 blocuri (Condominii, clădiri, imobile, conform definițiilor legale) și 28 de scări, ce ar putea avea ÎN COMUN cele 9 blocuri situate la mare distanță unele de altele, pentru a fi eu obligat să plătesc pentru proprietarii din celelalte 8 blocuri, care nu pot avea vreodată părți, proprietăți și instalații COMUNE, legate între ele ?
Precizez că este logic ca facturile pentru Utilități Publice să vină deja calculate pentru fiecare bloc sau scară (pentru un Condominiu), dar celelalte fonduri COMUNE (care nu prea sunt comune) au fost mereu calculate global, pentru toate cele 9 blocuri distanțate între ele (pentru toți cei 458 de proprietari), care nu au nimic ÎN COMUN).
Listele lunare de plată au avut și au Fonduri COMUNE care sunt calculate pentru toate cele 9 blocuri-Condominii în loc să se calculeze conform Legii nr. 196/2018, pe fiecare bloc sau scară în parte.
Următoarele Fonduri Comune sunt ilegal calculate per total, pentru toate cele 9 blocuri care nu au părți, proprietăți și instalații COMUNE: Fondul de Salarii de Indemnizații, Fondul de Reparații, Fondul de Penalizări, Fondul de și alte Fonduri COMUNE Speciale.
Îmi spuneți și mie care or fi acele părți și proprietăți COMUNE ȘI INDIVIZIBILE în cazul unor Asociații de Proprietari alcătuite din mai multe condominii-clădiri-blocuri de locuințe NE-COMUNE, distanțate între ele ?
Dacă nu există părți și proprietăți COMUNE INDIVIZIBILE în cadrul unei Asociații de Proprietari „mamut", nu există nici cheltuieli sau/și fonduri COMUNE.

ceau a scris:

Calitatea de membru al asociației de proprietari se pierde in momentul in care nu mai exista scopul pentru care aceasata a fost înființata. Adică se dărâma blocul și nu mai aveți unde sa lăcuiți. Mai aveți părți comune: subsol, terasa, casa scări, intrarea in bloc sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este legală o asociație care a fost înființată în 1997 ca un singur condominiu, cu toate că e formată din 458 de proprietari ce locuiesc în 9 blocuri și 28 de scări ? flory_mr flory_mr În aproape orice articol din Legea nr. 196/2018 Condominiul și Proprietatea Comună se referă (se aplică în listele de plată lunare) doar pentru maxim ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea unei asociatii de proprietari albuemanoil albuemanoil Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o ... (vezi toată discuția)