avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atestat administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atestat administrator

Buna seara.
Eu am atestat de administrator din 2011 care, din cate stiu, a fost emis pe perioada nelimitata. Am intrebat la primarie daca este valabil si dupa legea 194; ei au spus ca este valabil, dar, daca bine am inteles, in legea 194 este specificat ca atestatul este valabil 4 an si se poate reinnoi. Poate sa ma lamureasca cineva cum sta treaba?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:58, 4 August 2022
Bine...
Ma bucur ca ati inteles "durerea" mea. Faza este ca nu ma doare de fel, dar ma uit cu uimire la ce se urmareste, chiar in conditiile in care vor intr-adevar sa armonizeze legislatia noastra cu ce-a europeana...
Domnule, se mai pot face cate cursuri viseaza ei, ideea este - nu ca m-ar durea a dreacu pe mine de altfel, ca si pe cei care sunt deja calificati (asa s-a dorit atunci - curs de calificare cu 720 de ore si cu asta basta, esti calificat, poftim de munceste), nu trebuie sa mai faca inca o data cursul. Este ca si cum alte mii de absolventi a altor cursuri/meserii (lacatusi, instalatori, elecricieni, finisori, etc., etc,), le zici STOP, daca vreti sa mai munciti, tre' sa va recalificati, iar dvs. ingineri, profesori, medici, etc. sa primiti aceeasi comanda, da? Dupa 20-30-40 de ani de munca/practica efectiva, pe/in meserie...! Pai unde s-a mai pomenit asa ceva? Aaaaa..., vreti sa veniti cu noutati ca iacata in UE se procedeaza altfel de cum ati invatat voi in 2000 toamna, sunt de acord. Mai facem cate sute de ore, ne invatati si o limba de circulatie europeana (aici as vrea la alegere, de ex. norvegiana...) si mai vii de-acasa nene!
Peste vre-o 10-15 zile ne vom intalni la Iasi cu un domn deputat (Apostol) , care chiar vrea sa faca ceva schimbari la nemaipomenita L 196 / 2018. Daca-mi dat o adresa de mail, va pot trimite ceva materiale pe care domnu deputat ar vrea sa le discute cu reprezentantii as. prop. din urbe.
Stima, A.G.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
Adam Grecu, utilizator
Nu sunt interesat de schimbari de forma in legea 196 /2018 decit daca ele ar fi structurale, adica sa se renunte la functiile alea de presedinte, Cex, bla, bla , bla, sa se profesionalizeze serviciile administrative, adica sa ajunga sa cunoasca si partea de drept, asta insemnind ca trec la un alt nivel si sa existe alte mecanisme de control, nu legate neaparat de primarii. Sa se reformeze justitia pentru cauzele legate de asociatii (complete speciale , timp scurt de rezolvare ) si nu numai, mai sunt si alte spete care pot intra in aceasta reforma.

Sa se ajunga la un mecanism simplu prin care apa sa se contorizeze individual, ca orice alta utilitate, si sa nu mai existe "suprematia" furnizorului cu bransamentul lui peste, pus la o suta de metri de utilizator.

Adica ar insemna sa scrie o lege aproape noua...
Uuuups !sunt deja off-topic si vorbesc " prostii ".
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
latka, moderator
Da, aveti dreptate, am deviat pe off-topic...
Marea brambureala o fac chiar o parte (foarte mare) dintre proprietari, majoritatea din nestiinta. Administratorii sunt in "prima linie" si ei incaseaza toate suturile pentru supararile proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestatul de administrator condominii alindobre alindobre Conform legii 196/2018, pentru a putea desfasura activitatea de administrare, este necesar ca persoana in cauza sa obtina un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)