Este foarte simplu dar nu și pt politiile locale care sunt mai incompetente decat prevede legea motiv in plus pt care ar trebui desfiintate:
Cine a făcut tranziția de la legea 230/2007 la legea 196/2017 având atestat luat înainte de 2018 mai are încă patru ani la dispoziție ca să reinnoiasca atestatul, adică din 2022 trebuie sa își reinnoiasca atestatul odată la 4 ani.
In 2021 s-a dat un articol {106) de lege la legea 196/2018 din cauza restrictiilor din pandemie pentru cei care apucaseră sa obțină certificatul dar nu și atestatul dar unele politii locale cum e și cea din s1 București interpretează in mod rușinos și dubios acest articol precum ca cei care au atestat obținut pe legea 230/2007 pot funcționa la infinit cu acel atestat invocând acest articol 106 si igonarand acel "in coformitate cu prezenta lege". Prezenta lege spune ca trebuie reinnoit atestatul odată la 4 și nu spune nicăieri ca poți funcționa la infinit cu atestatul luat pe vechea lege.
Deci din 2022 trebuie reinnoit atestatul de către cei care au atestat pe vechea lege.
AdiBorodi a scris:
Buna seara.
Eu am atestat de administrator din 2011 care, din cate stiu, a fost emis pe perioada nelimitata. Am intrebat la primarie daca este valabil si dupa legea 194; ei au spus ca este valabil, dar, daca bine am inteles, in legea 194 este specificat ca atestatul este valabil 4 an si se poate reinnoi. Poate sa ma lamureasca cineva cum sta treaba?
Multumesc anticipat.