avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. Cum pot rezolva situația?

Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la tata.
Instanta a hotarat sa am program de vizita:
-lunar, primul si al treilea weekend , incepand cu vineri, ora 19:30, pana duminica, ora 19:30, prin preluarea si cazarea de catre mama;
-2 zile saptamanal, cate 3 ore, in functie de programul scolar al minorului si al mamei, prin preluarea minorului de la scoala sau locuinta tatalui;
-jumatate din perioada vacantelor;
-zilnic, prin intermed. telefonului, internetului;
Dupa pronuntarea divortului, fostul sot refuza constant sa respecte hotararile instantei, motivand ca minorul nu vrea sa ma vada si declarand ca nici o instanta nu-l obliga sa scoata copilul pe poarta sa ma vada, daca cel mic nu vrea.
Copilul imi spune in mod repetat ca nu vrea sa ma mai vada.
Banuiesc ca exercita presiuni asupra copilului pentru ca anterior desfacerii casatoriei am avut o relatie extraordinar de buna cu copilul.
Mentionez ca am mers saptamanal sa-l vizitez.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva aceasta situatie.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: VictoriaGJ , utilizator 15:20, 16 Februarie 2019
Nu pricep cum oameni maturi, unii cu studii umaniste, care probabil au învăţat prin şcoli şi un pic de psihologie şi sunt şi părinţi, pot susţine asemenea aberaţii, ca "copiii îşi iubesc părinţii, întotdeauna, necondiţionat" sau că "copilul este învăţat să urască " de cineva.
Iubirea, dragostea, ataşamentul NU se învaţă, la fel cum şi instinctele se nasc deodată cu individul.
Cine afirmă că un adolescent de 13 ani este învăţat de tată să nu meargă la program cu mama nu cunoaşte nici psihologia adolescentului şi nu a crescut un copil de la naştere până la vârsta adultă.
Adolescenţa în sine este o vârstă dificilă , când copilul este pe cale de a deveni adult; este vârsta revoltei, vârsta afirmării de sine, este vârsta când copiii vor să fie independenţi, intră în conflict cu adulţii dimprejur - părinţi, dascăli.
Copilul dvs., maria v., este suficient de tulburat de divorţul dvs., chiar dacă nu o recunoaşte, în viaţa lui a intervenit o schimbare. Refuzul lui este o formă de protest pentru ce i s-a întâmplat şi faptul că dvs. aţi fost de acord ca el să rămână cu taică-său justifică comportamentul său fată de dvs.
A interveni acum în viaţa lui cu executare silită, cu Poliţia, cu penalizări ale tatălui pentru refuzul copilului vă poate da satisfacţie de moment, dar, pe termen lung, sentimentele ce le veţi fi provocat vă va elimina definitiv din viaţa copilului. Trebuie să înţelegeţi că iubirea nu se poate impune prin hotărâre judecătorească, iar forţa nu a determinat niciodată echilibru psihoemoţional al subiectului asupra căruia se aplică.
O prezenţă discretă a dvs., prin mesaje, telefoane, în care vă interesaţi de soarta lui şi de nevoile lui , fără forţarea de întâlniri obligatorii dă rezultate benefice amândorura,fără îndoială.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, nu ati studiat deloc psihologia si majoritatea lucruri lor pe care le scrieti referitor LA psihologia minorului sunt completed eronate.
Daca sunteti interesata de subject va sfatuiesc sa faceti o facultate, practica ani si ani de zile si apoi sa deschideti gura. Asta daca doriti ca vorbele dumneavoastra sa fie corecte si sa aiba greutate nu doar sa fiti o Olivia Steer a psihologiei minorului.
LA 13 ani, copilul proaspat intrat in adolescenta se afla in CEA mai influentabila perioada din viata sa. Pe langa ca nu are suficienta experiments de viata datorita schimbarilor fizice este supus la o dubla presiune.
Nici ca se putea moment mai propice pentru abuz sau pentru manipulare.
Doamna luati copilul de acolo cat mai repede chit ca Il luati pe sus. Reincredintare si apoi luat de pe drumul de intoarcere de LA scoala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
when a scris:
Daca sunteti interesata de subject va sfatuiesc sa faceti o facultate, practica ani si ani de zile si apoi sa deschideti gura

adica asa cum ati facut dvs, when draga?
Eu am facut psihologia asa cum ati facut dumneavoastra dreptul. Acum insa depinde cine intreaba, mamica divortata care lucreaza in banca sau avocata alienatoare care isi abuzeaza nepoata.
Din pacate unii "sfatuitori" nu dau dovada de o atitudine mai "sanatoasa" ca interlocutorii pe care ii critica. Unii critica statul pe forum al unora si se dovedesc de ani de zile cei mai activi in acest domeniu de dimineata pana seara, fie weekend, fie vacanta. Spun ca altii traiiesc viata altora si cu toate acestea dau detalii din viata unor persoane straine - stiind practic inclusiv ce spun vecinii despre ei. Ii numesc pe unii ratati, frustrati si inecati in ura, desi nu reusesc sa transmita altceva de ani de zile: ratarea si nereusita au multe valente de altfel.
Mai pe scurt, how people treat other people is a direct reflection of how they feel about themselves. Si aici unora le cam da cu virgula pana si pe amaratul asta de forum. Se vede treaba ca anumite persoane nu reusesc sa se bucura de binele lor propriu, cat mai degraba de raul altcuiva.

Alte discuții în legătură

Program de vizita copil Teolinul Teolinul Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)