avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. Cum pot rezolva situația?

Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la tata.
Instanta a hotarat sa am program de vizita:
-lunar, primul si al treilea weekend , incepand cu vineri, ora 19:30, pana duminica, ora 19:30, prin preluarea si cazarea de catre mama;
-2 zile saptamanal, cate 3 ore, in functie de programul scolar al minorului si al mamei, prin preluarea minorului de la scoala sau locuinta tatalui;
-jumatate din perioada vacantelor;
-zilnic, prin intermed. telefonului, internetului;
Dupa pronuntarea divortului, fostul sot refuza constant sa respecte hotararile instantei, motivand ca minorul nu vrea sa ma vada si declarand ca nici o instanta nu-l obliga sa scoata copilul pe poarta sa ma vada, daca cel mic nu vrea.
Copilul imi spune in mod repetat ca nu vrea sa ma mai vada.
Banuiesc ca exercita presiuni asupra copilului pentru ca anterior desfacerii casatoriei am avut o relatie extraordinar de buna cu copilul.
Mentionez ca am mers saptamanal sa-l vizitez.
Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva aceasta situatie.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: VictoriaGJ , utilizator 15:20, 16 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
when a scris:
Insa, atunci cand copilul este ascuns, cand isi uraste brusc familia extinsa,cand Pana LA divort a avut o relatie buna cu celalalt parinte si acum nu mai vrea sa I'll vada fara nici in motiv serios este alienare

Nu as contrazice nici virgula!
Dar.... si aici de fapt sunt multi de "Dar", exista parinti, despre care s-a constatat ca nu au venit la program, ca s-au comportat dupa bunul plac, si ei tot au nerusinarea de a inviniovati pe celalalt parinte ca acel copil nu are o relatie de atasament si, pe cale de consecinta, il refuza.
Exista parinti care au transformat ani de zile vizita in venirea la copil cu tot soiul de derbedei, filmand, reclamand vecinii, facand scandal pe holul blocului, punand bilete in parbrizele masinilor vecinilor, facand circ la sedintele cu parintii, comportament psihopat care desigur a atras refuzul, rusinea, scarba copilului umilit de comentarii de tipul: "a venit nebunul de tac-tu" si astia au nerusinarea sau/si dementa de a vorbi despre alienare.
Stiti care e consecinta? Pusul impreuna a unor cazuri dramatice impreuna cu cele ale unor psihopati ii decredibilizeaza pe toti, caci e de neinteles cum parintii, victime reale, nu se delimiteaza de derbedei manipulatori, ci aleg sa le cante in struna si sa le oblojeasca nerusinarea.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, din moment ce NU am fost în tabără cu copilul, este evident că nu ştiu ce şi cu cine a vorbit.
Cele scrise mai sus sunt citate ale unui expert psiholog judiciar. Şi scrie omul mult mai multe, ideea de bază în toată scrierea este că pentru binele copilului, trebuie să se rezolve conflictul dintre părinţi.
Ori dvs. şi prietenii dvs. propagaţi aici tocmai intensificarea conflictului dintre părinţi.
În cazul de faţă, mama a convenit cu tatăl ca copilul să rămână la tată. Nu ştim dacă cei doi s-au consultat cu copilul, cert este că doamna a plecat din casă - ce poate fi mai dureros pentru un copil decât să fie părăsit de mamă? După ce viaţa copilului e bulversată, apare părintele iubitor să ia copilul la plimbare! Nu ţine!
Legislaţia românească e cât se poate de proastă. În caz de despărţire, minorii ar trebui ţinuţi o vreme în custodia statului, până se finalizează partea juridică şi, după finalizare, stabilite reguli clare privind responsabilităţile părinteşti, fără cale de scăpare pentru nici unul:nu plăteşti pensia alimentară - decăzut din drepturile părinteşti; nu respecţi programul de relaţii - decăzut din drepturi , mă refer aici la ambii părinţi, care trebuie să aibă aceiaşi calitate de debitor/creditor, deci nu unul cu dreptul, altul cu obligaţia; aplici rele tratamente copilului - decăzut din drepturi, etc.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Martonze, utilizator
Cumva in mod ciudat si bizar trebuie sa fiu de acord cu multe din CE ati sustinut dumneavoastra si doamna PS.
Ceea CE a spus dansa este extrem de trist si adevarat si anume ca sunt puse impreuna cazurile dramatice cu cele false ca sa zic asa.
Din pacate tatal care nu era alienat a primit mai multa sustinere decat parintele alienat.
Buna
Pot spune ca executarea silita nu va ajuta cu nimic.In ziua de azi ne judecam si " dansam" in jurul legiilor si de fapt nu se intampla nimic si nu raspunde nici unul dintre parintii de faptele sale....
Cazul meu.
Procese din 2011 si pana in prezent
Custodie exclusiva apoi Custodie comuna cu domiciliul la mama si program de vizita pt tata,apoi domiciliu minorului in tara de resedinta a mamei...toate in instanta.
Iar in prezent...procese pe rol modificare domiciliu minor la tata si contestatie la executare....si toate acestea din cauza unui Tata care are probleme psihice,cu acte in regula,care joaca strategii si isi face scenarii cu copilul si care a rapit international copilul...si mai rau de atat il incurajeaza ca sa nu.si tradeze tara si sa nu mai locuiasca cu mama sa.Iar copilul de frica,face ce ii spune tatal.
Plangerile penale se opresc la politie,iar executarea se suspenda....deci in tara asta nimeni nu se gandeste la INTERSUL minorului,la faptul ca locuieste in momentul de fata cu tata nebun ,iar cei de la Protectia copilului sunt doar cu numele.
Sfatul meu...bucurati.va de alea 10.min cat il vedeti si incet,incet copilul va petrece timp cu dvs cat mai mult.
Eu am "avansat" de la intalnire la poarta,la intalniri la scoala si intr.un final sa reusesc sa.l aduc acasa cateva ore.
Copii au nevoie de mama,chiar daca spun ca nu vor sa ne vada....si multi copii se protejaza ca sa nu intre in conflicte cu parintele la care locuieste si in influenteaza in mod negativ
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
VictoriaGJ, utilizator


VictoriaGJ a scris:


Eu am "avansat" de la intalnire la poarta,la intalniri la scoala si intr.un final sa reusesc sa.l aduc acasa cateva ore.



Cum ati reusit? Mai ales cand inteleg ca aveti de a face cu un tata alienator. Ce a functionat in cazul dvs?

Alte discuții în legătură

Program de vizita copil Teolinul Teolinul Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)