avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea 221/2018
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea 221/2018

Buna seara,
am trecut in decizia de pensionare (in baza legii 263/2010,)urmatoarele:
stagiul total de cotizare realizat :-47 ani,2luni,18 zile
din care:
1 in cond normale de munca -1an,10luni,19 zile
in cond speciale de munca - 20ani,2luni,24 zile
in gr 1(legea 3/1977) -7 ani 4 luni 5 zile
in gr 2(legea 3/1977) -2ani,3luni,17 zile
stagiu aferent grupe/cond de munca -14 ani
perioade asimilate -1an,4luni,23zile
iesit la pensie -iulie 2017 la 52 ani
Va rog sa imi spuneti daca ma incadrez pentru recalculare pe legea 221/2018
si daca se reface calculul pe un indice de corectie de 1,2 (2019)sau pe 1,14 cat a fost in 2017 cand s-a emis decizia-va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
sandu65, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:34, 26 Noiembrie 2019
multumesc pentru sfat desigur ca am sa tin cont de acesta si am sa cer lamuriri la casa de pensii locala.
In loc de satisfactie, am ramas cu o mare dezamagire fata de comunicarea dintre mine si d-voastra pe acest topic.
Ce cred eu:
Erati atat de convis si inca mai sunteti ca intrati in recalculare, incat doreati doar o simpla confirmare.
Pentru ca din datele postate reiesea ca nu intrati in recalculare, eu v-am cerut alte date si elemete in interesul d-voastra, sa va pot ajuta(lamuri).
D-voastra nu ati dorit sa le oferiti pe toate.
In acel moment eu trebuia sa intrerup comunicarea cu d-voastra.
Sa va las fara raspuns.
Am intrat in jocul d-voastra si am mers mai departe.
In ceea ce privesc punctele suplimentare pentru grupe/conditii atat eu, cat si d-voastra stim adevarul.
Este unul singur.
Nu pot fi doua.
Pentru cei care citesc acest topic au ramas doua adevaruri:
1)Al d-voastra:
-in decizie la punctul "G" nu este mentionat :puncte conform art.100 din legea 263/2010.
2)Al meu
Eu nu pot crede ca nu vi s-au acordat puncte suplimentare pentru conditii si grupe.
Rog sa clarificati urgent acest lucru(ati primit puncte suplimentare pentru grupe/conditii ?) si va voi dovedi ca in baza datelor din decizia postata nu veti intra in recalculare.
Va voi da mai multe detalii.
Va voi lamuri.
Sper sa intelegeti ca nu este vorba despre un santaj.
Am pus aceasta minima conditie pentru a lamuri lucrurile.
Imi cer scuze ,d-voastra a-ti scris ca am incheiat discutia si eu am luat-o ca atare.
La G.7 din decizia de pensionare scrie :-nr puncte suplimentare pentru grupe/conditii de munca 26.00000....(!)
Va multumesc ca a-ti revenit si imi cer inca o data scuze insa doresc sa ajutam cumva cu aceasta discutie si alti cititori care sunt interesati de acest aspect ,Va multumesc.
Am spus acest lucru pentru ca nu ati dorit sa colaborati cu mine.
De la punctul "G" eu nu aveam nevoie neaparata de cifre.
Acestea puteu fi inlocuite prin puncte, puncte, sau prin x-uri.
Pe mine ma interesa ce era mentionat pana la cifre.
Importanta cifrelor pentru mine este urmatoarea:
Fac aplicatii cu ele si pot depista daca sunt nereguli de calcul, desi acest lucru este foarte putin probabil, dar totusi exista.

Ati spus ca nu ati primit puncte suplimentare pe art.100

Nu ati stiut ca punctele suplimentare pentru grupe/conditii sunt acordate prin aplicarea prevederilor art.100 ?
Eu nu cred acest lucru.
Cred ca ati dorit sa ma testati pe mine daca cad in "capcana".

Se cunoaste faptul ca stagii in conditii speciale sau putut realiza incepand cu data de 01/04/2001, odata cu intrarea in vigoare a legii 19/2000.

D-voastra ati realizat 20 ani, 2 luni si 24 zile in conditii speciale.

Intrebare secundara:
Cum ati reusit sa realizati 20 ani, 2 luni si 24 zile in conditii speciale in intervalul 01/04/2001-noiembrie 2017(16 si 7 luni) ?
Sunt sigur ca aveti raspunsul.
Il astep.
Dupa raspus urmeaza o alta intrebare care va conduce la concluzii finale.
Daca nu aveti raspuns, sa spuneti.
Eu aveam toata incredrerea ca aveti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Am dreptul la recalculare pensie conf.legii 221/2018? Hellas Hellas Buna ziua.Am iesit la pensie in anul 1994 cu stagiu realizat 39 ani,2 luni si 22 zile,din care 24 ani 2 luni si 22 zile in grupa a -2-a (legea 3/1977). Trebuia ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - grupe munca Elenastef49 Elenastef49 De ce nu se recalculează pensiile pentru grupa de munca indiferent de domeniu in care a lucrat? Am lucrat 14 ani grupa 1 si 9 ani grupa 2 in chimie pe ... (vezi toată discuția)
Recalare pensie giulvezan giulvezan Bună seara O întrebare scurtă.Mult trimbitata recalculare a pensiei pt .grupele de munca 1si2 (specială și deosebita).Am 8ani și 9 luni Gr 2 si24anisi8 ... (vezi toată discuția)