avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?

Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~
M-as fi obosit eu sa-ti explic, dar daca ai fi citit cu atentie... Vezi chestiunea cu soneria, era un examplu ca sa fie inteles modul cum vizitatorii influienteaza cheltuielile unui imobil.
Si daca vrei sa-ti cumperi apartament sau garsoniera, ia-ti unul in camp, fara utilitati si sa nu faci gunoi ca ridicarea lui intra in... intretinere! :D Si te pun aia de la Rebu sa platesti...
~ Conținut șters la cerere ~
smith a scris:
S-au mai minunat multi de acest termen de la noi din tara "intretinere", caci prin alte locuri nu exista si nici nu e normal sa existe asa ceva.
As dori si eu un link catre o lege completa despre fenomenul "intretinere" si inca un link despre cum anume se cumpara un apartament, de ce acte am nevoie, ce ar trebui sa stiu, de ce anume sa ma feresc...asta din punct de vedere legislativ desigur ca nu ma bazez sa imi fie cineva prieten si sa-mi dea sfaturi despre alte lucruri. Deci "Intretinere" si "Cumpararea unui apartament".

Pana la urma ce iti e exact neclar? Ca ba spui ca nu e normal sa avem de platit intretinere, ba vrei doar sa o limitezi la o anumita suma. :-/ Oricum, daca ar fi legal posibil, as vota si eu pentru ideea asta. =D>

Daca nu iti e clar de la ce iti vin sumele asa de mari pentru intretinerea unui apartament, cere Asociatiei de proprietari sa-ti arate facturile de cheltuieli pe lunile in care ti se par a fi probleme.

Oricum, vrei temeiuri legale, atunci revino in primele doua pagini si vezi legea pe care o aminteam si Normele metodologice. Acestea precizeaza si faptul ca exista cheltuieli pe persoane, apartament sau condominiu, dupa caz.

Apoi, vrei sa-ti facem aici o opinie legala complexa despre cumpararea unui apartament... Stii cat ar valora o astfel de indrumare asa vasta? Crezi ca putem scrie aici, pe forum, o carte?

Bafta multain achizitionare si vezi inainte Statutul Asociatiei de proprietari din imobilul unde urmeaza sa te muti, poate daca nu-ti place nu te mai muti.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
buna seara,

am si eu o intrebare adresata cunoscatorilor:) eu locuiesc in chirie intr-un ap in buc. daca sunt plecata timp de trei saptamani din buc mai trebuie sa platesc intretinere? am incercat sa ma uit peste legislatie, dar probabil ca nu stiu pe ce capitol sa ma axez si tot nu am aflat vreun raspuns.

merci mult,

timeea

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)