avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere bloc - de cand se plateste pt nou-nascut?

Am o intrebare catre cei care se pricep: de la ce varsta se baga la calculul intretinerii nou-nascutul (sau copilul). Eu stiam ca de la varsta de 1 an. Acum copilul meu are 8 luni si deja a fost luat in calcul. As vrea dc se poate ceva legislatie in domeniu acesta. Va multumesc anticipat.
Pentru reclamatii exista birou specializat la fiecare primarie de sector. Sunati si va vor indruma.
Bebelusu va fi introdus la intretinere din prima zi cand sta acolo, de cand exista el ca persoana "suplimentara" in apartamentul respectiv...
eu am centrala de apartament pe gaz, dar la intretinere am avut d platit in plus o suma de 82 lei pentru incalzire (asa scrie in tabel). Cand am intrebat la asociatie, mi s-a spus ca acea suma este pentru conducta de termoficare a blocului care traverseaza si apartamentul meu, desi ea este izolata de celalate conducte din apartamentul meu si trece prin perete; am inteles ca s-a hotarat sa se faca aceasta plata si de catre locatarii care au centrala in urma unei solicitari a unui locatar. As vrea sa stiu daca exista o baza legala pentru aceasta plata si daca ce pot face pentru a nu mai plati acesti bani pentru incalzire intrucat eu nu folosesc sistemul centralizat de termoficare.Va multumesc
Da, exista baza legala si se refera la cheltuielile cu incalzirea spatiilor comune...
Peretele acela este incalzit de teava care il strabate, fapt ce face ca centrala dv. sa nu mai depuna atata efort...
De asemenea, teava aceea (ar trebui sa fie mai multe coloane de tevi) incalzesc peretii comuni, casa scarii, dupa caz si trecere.

Dar, sincer, imi pare cam multisor suma de 82 de lei, asa incat intrebati modul de calcul.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare si v-as fi foarte recunoascatoare daca m-ati putea ajuta cu un raspuns. Contabila casier de la blocul in care locuiesc nu vrea sa imi incase plata intretinerii pt ca este in fise, dar a si refuzat sa semneze ca nu accepta aceasta plata pt ca este in fise. A spus ca mi le primeste numai atunci cand i le aduc numarate si impaketate cate 10 menede. Plus m-a amenintat o sa vad eu ce penalizari o sa-mi calculeze:( Bine, ideea de a fc astfel plata a venit bupa ce de nenumarate ori si-a permis sa tipe la mine pt simplu fapt ca aveam o nelamurire sau ca am intrebat de ce la noi in bloc sunt mai skumpe aceleasi chei de interfon in comparatie cu blokurile vecine. As vrea sa stiu daca este legal sa achit cu fise suma de plata la intretinere si daca are acest drept de a refuza sa incaseze plata? Ma gandeam sa scriu la Biroul Asociatiilor de Locatari de la primarie, dar nu stiu daca ma ajuta cu ceva. Va multumesc anticipat!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere facut in functie de vizitatori elisalinca elisalinca Buna ziua! Am o problema cu administratorul blocului de ceva vreme si as vrea sa stiu care sunt legile sa vad daca are dreptate sau nu. Eu stau cu chirie ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)