avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost sancționat pentru că aș fi depășit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sancționat pentru că aș fi depășit coloana în cu totul alt loc decât am făcut-o. Nu am semnat PV și vreau să îl contest, ce șanse am?

Din cauza unui accident pe a2 toate autoturismele am fost redirectionati pe dn ...in timp ce ma deplasam in coloana a 3 a masina din fata mea sa defectat si a tras putin pe dreapta noi restu de participantii la trafic am dat semnal si am depasit fiind linie discontinua...la vreo 7 km un agent ma oprit si mi.a comunicat ca imi retine permisu ca am depasit coloana in cu totul alt loc ceea ce nu sa intamplat ce pot face in acesc caz? Nu am semnat nimic si vreau sa contest acest lucru stiind ca sunt nevinovat
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:29, 6 Februarie 2019
Contestatia unde o fac? Ca nu am mai pățit asa ceva...Agentul a refuzat sa.mi spuna asta
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am răspuns deja în primul mesaj, dar nu ați citit atent. Oricum trebuie sa așteptați sa vi se comunice PV de contravenție. Citiți pina atunci măcar OG2 /2001 ca sa înțelegeți regimul juridic al contravențiilor și, dacă tot ați ajuns aici pe forum, citiți subiecte asemănătoare.

@Radvasilemarian Din ce ai postat iti pot spune cu certitudine ca nu ai nicio sansa daca nu apelezi la serviciile unui avocat! Ai o scuza, chiar tu ai spus ca nu am mai pățit asa ceva... Acum a vorbi fara a vedea pv-ul, e o discutie fara rost! Poate esti printre norocosii care pot invoca motive de nulitate a pv-ului, de pilda spui ca organul nu a precizat locul unde s-a produs asa-zisa contraventie si nici caile de atac. Repet, dupa ce primesti pv consulta un avocat. Intereseaza-te in cercul de amici, rude, etc, poate iti recomanda careva un avocat specializat in acest gen de cauze! Succes!
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
dogele, utilizator
Pai daca recunoasteti ca ati facut o depasire in coloana , de ce doriti sa mai contestati procesul verbal ? Cunosc un caz asemanator unde politistul care a dat o amenda pentru o depasire in coloana a avut cistig de cauza cu toate ca s-a inselat asupra tipului masinii si culorii acesteia :))) In proces era mentionata o masina Dacia 1310 rosie si soferul amendat era la volanul unei Dacii Supernova gri inchis metalizat.Daca ati avea martori sau cel putin un martor , poate ca ar fi sanse.
Am si martor mai eram cu cineva in masina in timp ce agentul ma oprit

Alte discuții în legătură

Suspendare permis incalcare linie continua irinavasiliu irinavasiliu In ziua de 3.04.2010, deplasandu-ma in afara unei localitati din imprejurimile Bacaului, (eu fiind din Neamt), am intalnit o coloana de 4 masini, in fata ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru depasirea vitezei daniz daniz Am fost surprins de un radar care era in mers pe un DN cu viteza de 117 km/h, pe motiv ca drumul era in lucru si era limita 50, problema este ca era un ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie Alex_28 Alex_28 Buna ziua. In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)