Am primit amenda pentru viteză într-o localitate care nu este delimitată cu indicatoare de intrare și restricție de viteză. Există lege care să precizeze cum și prin ce este delimitată o localitate?
Am primit o amenda de viteza(In localitate) dar de fapt acea localitate nu este delimitata cu indicator intrare si restrictie de viteza.
Am cautat si nu am gasit/gasesc sau daca exista (legea+articol) cum este delimitata localitatea si prin ce.
Va multumesc,
latka
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu vad importanta, ce legatura este intre necesitatea indicatoarelor pe care vad ca le sustineti (pentru ca spuneti exact ca mine ca nu putem conduce decit dupa mijloacele de semnalizare) si aflarea de la primarie a adreselor unor case !?
Orice restrictie speciala (adica nu e limita data de categoria drumului si cea a masinii) de viteza, pe orice sector de drum, fie el cu sau fara case (izolate sau nu), se impune prin mijloace de semnalizare rutiere. Nu spuneti absolut nimic nou,fata de ceea ce am aratat ca este obligatoriu, prin articolul 121 din HG 1391/2006 :
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum și cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.
(3) Administratorul drumului public este obligat să instaleze indicatoare pentru reglementarea regimului de viteză.
Permis suspendat
gimi21
salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)