avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare de bani (40.000 euro) pentru o perioadă de timp. Vreau să o ajut, dar în același timp vreau și să mă protejez. Ce acte trebuie să fac?

Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și sa “ma protejez”. Ce acte trebuie sa fac ? Este suficientă un înscris de mâna cu martori ? Trebuie făcut înscrisul la notar ? Sa cer înscrierea mea in CF ? ( as vrea sa fie costurile cât mai mici)
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Surorii mele i-am imprumutat 6000 euro acum vreo 8 ani. Si acum mai are sa imi dea o parte din ei. Vremurile sunt grele. Nu as mai imprumuta pe nimeni chiar de as avea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Nikis1, utilizator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca trebuie sa va pastrati banii. A imprumutat si familia mea cu bani persoane care dupa ce s-au vazut cu banii in mana nu numai ca i-au inapoiat cand au vrut ei, dar ne-au mai si jignit ...unii ,,au uitat'' sa ii mai restituie asa ca ce este in mana nu este minciuna ! Cat de umili erau cand veneau si cereau si cat de agresivi verbal deveneau cand le cereai banii ! Si eu am avut incredere in cineva care m-a jignit dupa ce i-am dat bani si i-am cerut inapoi ca doar ii dadusem cu imprumut nu ii facusem cadou . Suma a fost mica dar dezmagirea a fost mare ! Un eventual proces ar dura ani de zile ... Ceea ce vreti sa faceti d-tra nu este un ajutor este imbogatirea unei persoane care oricat de buna prietena va este nu trebuia sa va ceara o asemenea suma .
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deja ati primit cateva sfaturi bune,din cate vad.Si va repet si eu,este un mare risc sa împrumutați pe cineva cu o suma asa de mare.... chiar și dacă faceti împrumutul cu acte,pe cale legală,șansele să va recuperați banii sunt aproape 0.Este o suma imensa.Iar persoana respectiva poate părea de încredere,etc....Dar cand e vorba de banii,si asa de de multi.....sunt multe cazuri in care copiii si au aruncat mamele în stradă pentru sume mult mai mici de atat.Nu mai vorbim de prietenii.Deci daca ii dati suma aia sigur nu o veti mai primi inapoi.

adi_0264 a scris:

Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și sa “ma protejez”. Ce acte trebuie sa fac ? Este suficientă un înscris de mâna cu martori ? Trebuie făcut înscrisul la notar ? Sa cer înscrierea mea in CF ? ( as vrea sa fie costurile cât mai mici)

Alte discuții în legătură

Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)