avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul fondului aservit a montat la intrarea pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul fondului aservit a montat la intrarea pe servitute o poarta metalică fără să ne întrebe, dar la care ne-a dat, gratuit, cheie. Are dreptul să monteze acea poartă sau încearcă să ne îngrădească accesul?

Proprietarul fondului aservit,pe care avem servitutea de trecere,a montat la intrarea pe servitute ,o poarta metalica fara sa ne intrebe .O poarta platita doar de el si la care nu a vrut sa contribuim,pe care vrea sa o automatizeze.Ne-a dat cheie de la aceasta poarta.Are el dreptul sa monteze poarta asta sau incearca sa ne ingradeasca accesul ?Desi servitutea in conventie este de 3,45 m latime nu ne permite accesul auto.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 12:04, 15 Iulie 2019
Este o servitute de trecere,stabilita prin conventie notariala,cu latimea de 3,45 si lungime de 48 m,conform articol 616-619.Noi am vrut sa amenajam drumul,dar nu ne-au dat voie ca sa nu trecem cu auto prin fata casei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cf. 619 limitele dreptului sunt scrise in contract, ce stiu eu ce zice acolo... Servitute de trecere, inteleg, ce fel de trecere nu stiu insa. daca nu v-ati inteles la auto, asta e, ramaneti la servitute de trecere cu piciorul.
Sa intelegem, dv. nu aveti dreptul sa amenajati trecerea, doar sa o folositi si sa cereti inlaturarea obstacolelor daca acestea exista.
Daca in contract nu scrie niimic de servitute, atunci ramane ca pana acum. Era tare bine sa va fi redactat un avocat contractul, trebuia trecute limite, definita obstructia trecerii, despagubiri si penalitati etc.
Conventia este din 2002,servitutea este data gratuit,este pe langa un gard,proprietarul actual a cumparat de aproximativ 1,6 ani,el a cumparat cu aceasta sarcina.
De cand a cumparat terenul,a incercat prin orice metode sa ne obstructioneze accesul pe toata suprafata servitutii.A depozitat materiale de constructie,a plantat pomi pe mijloc,a scos pomii a pus aspersoare si acum pune gazon tocmai pentru a ne restrictiona accesul.Daca pune gazon nu mai am voie sa trec nici macar cu piciorul ,iar cu auto nici vorba.
Chiar daca in conventie nu e trecuta si auto,prin latimea ei nu ar fi permis si auto?(Asta daca vecinul ne-ar fi permis)?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg cum aspersoarele va blocheaza accesul sau cum pomii va blocheaza accesul... V-am spus cat puteam sa va spun, mai mult nu stiu din datele astea. In mare cred ca v-ati lamurit, daca aveti nevoie de detalii mergeti si vorbiti cu actul in mana, cu povestea instituirii servitutii.

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Parcare servitute Aida2016 Aida2016 Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,pe terenul caruia am servitutea pe care ne-a blocat-o,inca nu s-a mutat in noua casa.Dorim sa ii trimitem notificari cu ... (vezi toată discuția)