avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul fondului aservit a montat la intrarea pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul fondului aservit a montat la intrarea pe servitute o poarta metalică fără să ne întrebe, dar la care ne-a dat, gratuit, cheie. Are dreptul să monteze acea poartă sau încearcă să ne îngrădească accesul?

Proprietarul fondului aservit,pe care avem servitutea de trecere,a montat la intrarea pe servitute ,o poarta metalica fara sa ne intrebe .O poarta platita doar de el si la care nu a vrut sa contribuim,pe care vrea sa o automatizeze.Ne-a dat cheie de la aceasta poarta.Are el dreptul sa monteze poarta asta sau incearca sa ne ingradeasca accesul ?Desi servitutea in conventie este de 3,45 m latime nu ne permite accesul auto.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Aida2016 , utilizator 12:04, 15 Iulie 2019

Liliana Gradinaru a scris:
Nu inteleg cum aspersoarele va blocheaza accesul

Pai daca stu ca beneficiarul servitutii ajunge acasa la 18:00, si eu programez aspersoarele sa mearga de la 17:50 la 18:30, ce parere aveti, ii restrictionez nitel accesul sau nu?

Stimate domn, ma alatur celor care va recomanda sa mergeti cu contractul de servitute / actele in baza carora s-a instituit acest drept, la un avocat, si sa vedeti ce e de facut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe partea cu aspersoarele nu vad problema, cu pomii nici atat. Masai sunt oameni care isi uda gradinile, care trec prin dreptul aspersoarelor, nu blocheaza accesul. Sigur, in masura in care pare a exista o hartuire, sa spunem, trebuie vazut.
Dar este normal,sa planteze gazon pe servitute sau sa puna aspersoare,caci e proprietar?
El vrea prin orice mijloace sa nu mai folosim servitutea.Ne ameninta ca peste 1-2 ani ,cand in spatele curtii noastre va fi parcarea unui ansamblu rezidential,cu acces numai al locatarilor din ansamblu,el ne va muta iesirea acolo.Cand i-am spus ca vom merge in instanta,a trecut la amenintari,ca imi inchide accesul,ca imi interzice accesul cu masina.Imi tot zice ca vreau de la el mai mult decat trebuie.Eu nu vreau decat sa imi respecte dreptul din contract.
Cand a cumparat a stiut ca terenul este grevat de servitute,se angajeaza ca respecta acest drept,iar acum....
In instanta am oare,sanse de castig,dupa toate cele facute,de vecin.Se tine cont de acel act notarial?Va multumesc pentru raspunsuri.
Mai nou vecinul a montat pe poarta servitutii un interfon ,numai pentru el,noi deschizand cu cheia.Nu trebuia oare,poarta de la strada sa fie deschisa
intrarea sa fie libera pana la poarta de acces a proprietatii mele?Avem noi voie sa facem gard pentru a delimita servitutea de restul terenului vecinului sau trecem asa prin curtea lui?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si numai bine va doresc!

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Parcare servitute Aida2016 Aida2016 Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,pe terenul caruia am servitutea pe care ne-a blocat-o,inca nu s-a mutat in noua casa.Dorim sa ii trimitem notificari cu ... (vezi toată discuția)