Proprietarul fondului aservit a montat la intrarea pe servitute o poarta metalică fără să ne întrebe, dar la care ne-a dat, gratuit, cheie. Are dreptul să monteze acea poartă sau încearcă să ne îngrădească accesul?
Proprietarul fondului aservit,pe care avem servitutea de trecere,a montat la intrarea pe servitute ,o poarta metalica fara sa ne intrebe .O poarta platita doar de el si la care nu a vrut sa contribuim,pe care vrea sa o automatizeze.Ne-a dat cheie de la aceasta poarta.Are el dreptul sa monteze poarta asta sau incearca sa ne ingradeasca accesul ?Desi servitutea in conventie este de 3,45 m latime nu ne permite accesul auto.
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Parerea mea e ca vecinu' va sicaneaza, sperand sa va faca sa renuntati de facto la dreptul de servitute / sa va cautati alta solutie, si el sa isi recupereze uzul integral al proprietatii.
Din punctul meu de vedere aveti 2 variante:
- il provocati pe vecin la o discutie, cu calm, si negociati o solutie care sa multumeasca pe toata lumea - asta daca aveti nitel talent de negociator
- mergeti la un avocat cu actele, intelegeti foarte bine ce drepturi si obligatii / restrictii aveti dpdv legal, si va impuneti acele drepturi cu forta (somatii, etc)
Fiind vecini, si stiind ca trebuie sa va intalniti cu omu' ala zi de zi, eu va sugerez sa incercati mai intai prima varianta. Eventual apelati la serviciile unui mediator
Multumesc pentru raspuns.Asa e .Vecinul ne sicaneaza,ar vrea sa scape de noi,dar nu avem alta solutie.El cand a cumparat,a stiut ce cumpara.De negociat...nici vorba.Ne tot zice sa il dam in judecata ,si instanta sa hotarasca.De mediator nu vrea sa auda,Eu nu imi doresc conflicte cu el,nici nu ne cunoastem prea bine fiindca inca nu s-a mutat,dar de la inceput a venit cu chef de scandal.
Daca ne inchide acccesul dafinitiv,ce facem?Dormim pe strada?Apelam la politie,salvare,pompieri sau ce facem?M-am imbolnavit din cauza lor!Sunt oameni pe care nu ii poti chema la o discutie ,ca incep cu amenintari.Nu vor sa recunoasca sub nici o forma ca acolo este servirute,pe care noi o folosim de aproape 20 ani.
pop_m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
atunci mergeti pe varianta 2:
- luati legatura cu un avocat
- analizati dreptul de servitute instituit, care va sunt drepturile si restrictiile
- analizati ce variante de blocare a vecinului aveti in caz ca situatia escaladeaza (gen va pune lacat pe poarta, ce faceti, chemati politia, luati dumneavoastr flexul, etc)
- somati - prin avocat - vecinul sa desfiinteze lucrarile ce va ingradesc drepturile
- daca nu se conformeaza, actionati in instanta, cu obligatia de a face, si solicitati si cheltuielile de judecata
Parcare servitute
Aida2016
Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul ... (vezi toată discuția)