avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii?

Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o repar. Nu am trecut o pe numele meu si numerele la masina sunt tot ale ei. Am făcut doar un contract de vanzare-cumparare. Imi pot recupera banii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai saa inteleg: Ai luat masina pe platforma sau pe roti? Distributia nu pica si mai mergi un pic pana te hotarasti s-o repari. Cand pica, masina nu mai merge. Distributia trebuia verificata daca a fost schimbata macar pe hartie. Intervalele de aervice ai inlocuire kit diatributie se gasesc in manual.

Ionut245 a scris:

Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o repar. Nu am trecut o pe numele meu si numerele la masina sunt tot ale ei. Am făcut doar un contract de vanzare-cumparare. Imi pot recupera banii?

Daca motorul nu ar fi mers nu ar fi cumparat-o. Daca s-a defectat dupa, nu are garantie. Si nu mai tot insinuati cu km dati inapoi cu batranica din Germania... eu am masina din 2010 luata noua din reprezentanta si acum am doar 23000 km, nu vreau s-o vand, dar conform teoriei unora as fi tepar sau mincinos?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dl Ionut245, tranzactiile acestea se fac la nivel de Vazut/Placut. Banii nu ai cum sa-i mai vezi inapoi. Totdeauna cand vrei un chilipir trebuie sa fi pregatit si pentru asa ceva. Pana la urma un motor il faci si-l ai 100000km, adica vreo 5 ani de exploatare. Tabla costa bani multi. Nimeni nu vinde o masina buna daca merge bine, indiferent de anul de fabricatie.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
viorel55, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Achizitionarea oricarui produs second-hand implica riscul defectarii sale mai curand sau mai tarziu si nu implica nici o obligatie din partea vanzatorului, daca nu este prevazuta prin contract consensual. Acest risc este asumat in mod normal de catre cumparatorul de ocazie, care apoi nu poate emite pretentii de inselaciune, decat in instanta civila, daca descopera anumite vicii ascunse cu buna stiinta de catre vanzator; dar acest fapt de rea vointa a vanzatorului, de a ascunde un defect cunoscut de dansul, este foarte greu de dovedit si necesita mult timp pierdut prin instante si costuri mult mai mari decat reparatia sau inlocuirea unui motor. De regula cel care cumpara ieftin nu poate avea mari asteptari si isi asuma eventuale costuri ulterioare. Inainte se facea un simplu act de mana in care era prevazuta o clauza standard a tranzactiei, care sa nu implice alte obligatii ale vanzatorului " cumpararea se face cu clauza "vazut si placut".

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina din 2013 de la o pers juridica si am constatat ca e defecta catalin dumitrescu catalin dumitrescu buna ziua. acum 3 saptamani am cumparat o masina cu factura fiscala de la o pers juruduca, care aduce masini de afara. dupa ce am mers cu ea 350 km s-a aprins ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovechicul cu vicii ascunse anonim123434 anonim123434 In urmă cu 10 zile am achiziționat un autoturism, la momentul cumpărării mașina s a comportat super ok însă a doua zi a început să aibă probleme am ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)