avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon?

Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la proprietate cu masina.
Daca trec cu masina peste gazonul lui ,imi poate face plangere penala pentru distrugere?
Mentionez ca servitutea este de 3,45m cu lungimea de 48 msi este prin conventie notariala.Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:54, 27 Mai 2020
Acest lucru le-am spus si noi ,dar ei o tin pe a lor,ca trebuia sa scrie in act ca e si auto.Masina o tinem parcata pe servitute fiindca ei nu ne-au dat voie sa parcam in curtea noastra.Sau vor sa ne faca sa renuntam la dreptul nostru.
adica cum nu va da voie sa o parcati in curtea voastra ?
Pentru ca nu ne lasa sa ajungem cu masina pe proprietatea noastra.Ne da voie sa trecem doar pietonal,ca doar e ,,proprietatea lui".A pus gazon si aspersoare tocmai sa nu putem trece cu masina.Ameninta ca daca ducem masina in curte,ne va bloca accesul si nu ne va mai da voie sa scoatem masina din curte.
Voiam sa stiu daca am voie sa trec peste gazonul lui si aspersoare,fara sa ma trezesc cu o plangere penala pentru distrugerea gazonului.Altfel nu ar fi nici un obstacol sa intru cu masina pe proprietate ,am porti mari,loc de parcare pentru masina ,care e a fiicei mele si care locuieste impreuna cu noi.Sau vecinul face asta doar pentru a intimida,vazand ca noi suntem oameni pasnici carora nu le place scandalul,credem ca trebuie sa ne integem bine cu vecinii,mai ales ca ne intalnim in fiecare zi.Se cred titrati,dar sunt mai cu seama,de mahala.Scuzati romanul,si multumesc din suflet pentru ajutor.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Parcare servitute Aida2016 Aida2016 Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)