avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii 196/2018

Pentru actualizarea statutului si a acordului de asociere stiu ca trebuie depuse la judecatorie noul statut si un act aditional la acordul de asociere. A depus cineva si stie ce trebuie sa contina actul aditional in afara de numele membrilor si semnatura? Trebuie depuse si cererile ulterioare de inscriere in asociatie? (cei care au cumparat ulterior infiintarii asociatiei). Multumesc! La judecatorie nu ti se dau relatii, cica sa depui documente si-ti va spune ulterior judecatorul daca sunt cf cu ce prevede legislatia sau iti mai solicita ulterior documente.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eugarizan a scris:

Stiti care este urmatorul raspuns ? iti claseaza petitia , adica nu iti mai raspunde si cand intrebi de ce nu ai primit raspuns , primesti asa cum am spus : petitia dvoastra a fost clasata pentru ca ati primit raspuns sau tacere totala !
Dati d-voastra un raspuns ce este de facut , pentru ca in instanta in ziua de azi este f. greu sa reusesti , sau aliat cu totii si sunt sanse minime .

Citiți O.G. nr. 27/2002 privind Petițiile, Legea Contenciosului Administrativ și Legea Funcționarilor Publici, și veți constata că puteți da în judecată la Tribunalul local Primăria sau altă instituție publică, dacă nu v-au răspuns conform O.G. nr. 27/2002, mai ales la articolele 4, 5, 8, 13 !
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
Manuela Rășină, administrator
Am fost la judecatorie si am prezentat statutul de infiintare asociatiede proprietary din 2003 si doamna grefier mi-a spus ca actele de imputernicire facute prin notar nu sunt valabile(reprezentare asociatie la notar,judecatorie) nu ma ajta cu nimic. Eu ca presedinte personal trebuie sa actualizez statutul de asociatie ,aici nu inteleg in ce consta acest lucru. Am rugat-o pe doamna grefier sa-mi explice pas cu pas in cum se face si mi-a sugerat sa iau cosultanta de la un avocat.La notar nu am ce cauta mi-a zis doamna grefier. Mutumesc Craciun
craciunconstantin80@yahoo.ro a scris:

Am fost la judecătorie si am prezentat statutul de înființare asociație de proprietari din 2003 si doamna grefier mi-a spus ca actele de împuternicire făcute prin notar nu sunt valabile(reprezentare asociație la notar, judecătorie) nu ma ajută cu nimic. Eu ca președinte personal trebuie sa actualizez statutul de asociație, aici nu înțeleg in ce consta acest lucru. Am rugat-o pe doamna grefier sa-mi explice pas cu pas in cum se face si mi-a sugerat sa iau consultanță de la un avocat.La notar nu am ce cauta mi-a zis doamna grefier.

Dacă nu ați respectat cu strictețe Legea nr. 196/2018, mai ales articolele 17, 19, 21, 47, 48, 49, etc., nu puteți actualiza Actele Constitutive, decât în urma unei Adunări Generale în care să fi fost prezenți și să fi votat minim 1/2 + 1 din totalul proprietarilor din cadrul Asociației dvs. !
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
flory_mr, utilizator
Chiar nu se gaseste cineva cu adevarat priceput sa lamureasca problema cu un raspuns clar pentru prezentul subiect ? Vad ca fiecare isi da cu parerea raspunzand pe laga subiect ! Intrebarea initiala pare destul de clara (pentru asociatie infiintata pe vechia lege, ce acte sunt necesate pentru actualizarea statutului pe noua lege ?)
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
nicu1iancu, utilizator
Cautati pe Facebook "actualizare date asociatii proprietari" si găsiți raspunsul

nicu1iancu a scris:

Chiar nu se gaseste cineva cu adevarat priceput sa lamureasca problema cu un raspuns clar pentru prezentul subiect ? Vad ca fiecare isi da cu parerea raspunzand pe laga subiect ! Intrebarea initiala pare destul de clara (pentru asociatie infiintata pe vechia lege, ce acte sunt necesate pentru actualizarea statutului pe noua lege ?)

Alte discuții în legătură

O asociație de proprietari care nu și-a mai actualizat actele constitutive la judecătorie de foarte mult timp, este în ilegalitate totală ! flory_mr flory_mr Am aici un exemplu dintr-o scară de bloc, care arată că actele constitutive ale A.P. nr. 71 din Brăila nu mai sunt legale în anul fiscal 2019, deoarece ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr.196/2018 nu mai permite șefilor de asociații de proprietari să mai voteze en-gros în numele altora (zeci și sute de Împuterniciri nu mai pot fi legale) ! flory_mr flory_mr Vedeţi conținutul art.49 din Legea 196/2018, referitor la faptul că șefii Asociațiilor din România nu mai pot veni cu zeci sau sute de Împuterniciri ... (vezi toată discuția)